Groei detailhandel 10%

Maandag 31 augustus 2020

De Nederlandse detailhandel heeft het met een plus van 9,7% in juli opnieuw prima gedaan, iets onder juni.
Groei detailhandel 10%
Groei detailhandel 10%

De totale Nederlandse detailhandel pluste met 9,7%, waarbij de food met +5,6%. De omzet in non-food steeg met 10,2% (volume +8,3%).

De Doe-het-zelfwinkels, waaronder keukens en vloeren, plusten met 20,7%, winkels in Meubels en woninginrichting bleven koploper met 22,5%. Ook Recreatie-artikelen (+18,1%) en Consumentenelektronica en witgoed (+11,8%) lieten nog altijd een mooie groei zien.

De daling van Schoenen en lederwaren (-1,8%) en Kleding (-1,4%) is nagenoeg tot stilstand gekomen.

De groei van online-omzet daalde iets maar bleef hoog: Via pure webshops werd in juli 29,6% meer verkocht dan een jaar eerder. Multi-channelers boekten een plus van 51,4%, totaal kwam uit op 38,3%.Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, #cbs

Gerelateerd nieuws
Indiase warmte Designers Guild
Volgens de leverancier van interieurstoffen en wandbekleding Designers Guild vieren de nieuwe Minakari collecties de warmte van India.
lees verder
Bio-stoelen van hennep
De kantoormeubelproducent Vepadrentea heeft een duurzame collectie stoelen gelanceerd met een kuip van hennep en hars als bindmiddel.
lees verder
Modulaire Molo
Molo is volgens Kettal een voorbeeld van een modulaire bank in zijn puurste vorm. De bank is gemaakt om zich makkelijk aan te passen aan de gewenste situatie en ruimte.
lees verder
 
Kauwgom-bubbel lamp
lees verder
 
Dome Deco B2B-platform
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden