Groei detailhandel 10%

Maandag 31 augustus 2020

De Nederlandse detailhandel heeft het met een plus van 9,7% in juli opnieuw prima gedaan, iets onder juni.
Groei detailhandel 10%
Groei detailhandel 10%

De totale Nederlandse detailhandel pluste met 9,7%, waarbij de food met +5,6%. De omzet in non-food steeg met 10,2% (volume +8,3%).

De Doe-het-zelfwinkels, waaronder keukens en vloeren, plusten met 20,7%, winkels in Meubels en woninginrichting bleven koploper met 22,5%. Ook Recreatie-artikelen (+18,1%) en Consumentenelektronica en witgoed (+11,8%) lieten nog altijd een mooie groei zien.

De daling van Schoenen en lederwaren (-1,8%) en Kleding (-1,4%) is nagenoeg tot stilstand gekomen.

De groei van online-omzet daalde iets maar bleef hoog: Via pure webshops werd in juli 29,6% meer verkocht dan een jaar eerder. Multi-channelers boekten een plus van 51,4%, totaal kwam uit op 38,3%.Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, #cbs

Gerelateerd nieuws
Artelux gaat voor Luxury Living
Het stadse hotelleven staat centraal in Luxury Living van Artelux, een aanvulling op de collectie van het merk van Hunter Douglas dochter Artex.
lees verder
Veel aanmeldingen Spoga + Gafa
Organisatie Koelnmesse is erg positief over de vooruitzichten voor Spoga + Gafa. Deze beurs staat gepland van 30 mei tot 1 juni 2021 en heeft nu een boekingsstatus van 90%.
lees verder
 
Violetta terug in Nederland
lees verder
Ja, de Imm gaat door!
Door de Corona-pandemie worden er veel vragen gesteld of er beurzen in Keulen georganiseerd kunnen worden. Het antwoord is: ja! De Imm Cologne in januari 2021 gaat door!
lees verder
Suite702 helemaal up-to-date
Suite702, de Nederlandse leverancier van bed- en badlinnen, breidt zijn collectie beddengoed uit met vijf nieuwe kleuren.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden