Geometrisch samenspel

Maandag 19 september 2022

Arte introduceert Tangram behang. De Tangram-dessins doen denken aan een samenspel van geometrische vlakken en zijn geÔnspireerd op het gelijknamige Chinese spel, een aloude puzzel met zeven stukjes.
Geometrisch samenspel
Geometrisch samenspel Geometrisch samenspel Geometrisch samenspel Geometrisch samenspel

Arte zoekt continu naar nieuwe technieken en materialen en bewijst met de Tangram-collectie niets anders. Aan de basis van de dessins liggen natuurlijke grassen die grof of net heel fijn ingeweven zijn en met de hand zijn ingelegd tot verschillende patronen. Ieder dessin is een interpretatie daarop via watergedragen inkten gedrukt op vlies. Die inkten bevatten uitzonderlijk veel pigment en geven de muurbekleding niet alleen diepte en reliëf, maar maken het geheel tevens extra sterk.

 

De Tangram-collectie bevat zes verschillende dessins die telkens ook in meerdere kleurvariaties beschikbaar zijn:

 

Myriad (foto 1) is een buitenbeentje. Een abstracte, tropische print die het gevoel geeft van echt inlegwerk. Wie goed kijkt, ziet in de achtergrond de structuur van geweven grassen terugkomen. Het waterverfeffect verleent een zachte toets aan de bladeren, maar geeft globaal een frivole indruk.

 

Bounty (foto 2) toont een abstracte weergave van weelderige palmbladeren. Het lijkt wel of ze steeds hoger reiken. Het puzzelwerk ontstaat mede door het inlegwerk in verschillende richtingen.

 

Caprice (foto 3) is geïnspireerd op heel fijngeweven grassen. Het resultaat is een speels, onregelmatig patroon van rechte en afgeronde hoeken – alsof ze een scherpe bocht nemen – afgebakend door rechte verticale stroken. Op die manier wordt speels met strak verzoend.

 

Geometrische vormen overlappen en krijgen bovenaan een soort koepel bij Dome (foto 4). Ze duiken boven en naast elkaar op, met binnenin diagonale lijnen uit beide richtingen. Een zacht, maar toch dynamisch gevoel.

 

Het onregelmatige patroon van asymmetrische vormen voelt bij Splice (foto 5) meteen erg natuurlijk en rustgevend aan omdat telkens een vierkantig vlak gecreëerd wordt. Een ritmische herhaling van gelijke vlakken met binnenin een gebogen invulling uit de losse pols.

 

Vierkanten en rechthoeken zwaaien hier de scepter. Intarsio is een aaneenschakeling van rechte vlakken die net als een buizensysteem vakkundig in elkaar zijn geweven. Opnieuw zorgt de interpretatie van de grassen vanuit verschillende richtingen voor het verschil tussen de voor- en achtergrond.

 

De nieuwe collectie is onder andere te bewonderen in de showroom van Arte in het ETC te Culemborg.

 Links

www.arte-international.com/nl
www.etcdesigncenter.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, stof, leer, geometrisch, bekleding stoffering, stofferen, wand, behang, wandbekleding, #arte, #etcexpo, #etcdesigncenter, #etcdesigncentereurope, #etcdesignexperience, #tangram

Gerelateerd nieuws
Herleven van verleden
Eijffinger introduceert de nieuwe behangcollectie Revive. Deze collectie laat het verleden herleven en combineert de vormen van toen met die van vandaag de dag.
lees verder
 
Milaan breidt digitale aanbod uit
lees verder
Overnames door Coulisse
Coulisse breidt uit met overnames van Lienesch en Sensuna:
pioniers in honingraat en plissťraambekleding.
lees verder
Toekomstgerichte Meubelbeurs
We blikken graag nog even terug op Meubelbeurs Brussel. Tijdens deze editie stond de toekomst centraal. Deze toekomst kent (economische) uitdagingen, maar de organisatie was erg te spreken over de editie van 2023, die iets meer bezoekers trok dan in 2022.
lees verder
 
Succesvol jaar Jysk
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden