Geen doorstart Jan Sikkes

Donderdag 23 februari 2023

Na het faillissement van Jan Sikkes is er enige tijd sprake geweest van een doorstart van het textielbedrijf. Deze is nu definitief van de baan.
Geen doorstart Jan Sikkes

Twee maanden na het faillissement van Jan Sikkes vindt er definitief geen doorstart plaats, zo blijkt uit het eerste faillissementsverslag.

 

Op 2 januari werd Jan Sikkes failliet verklaard. De bestuurders van het bedrijf geven in het verslag aan dat de financiële situatie van het bedrijf in het najaar van 2022 aanzienlijk verslechterde. 'De onderneming werd geconfronteerd met omvangrijke prijsstijgingen met betrekking tot de inkopen, de kosten en de investeringen. Ook de loonkosten zijn in 2022 gestegen door loonsverhoging en een hoog ziekteverzuim,' schrijft de curator.

 

Vlak daarna was erzicht op een doorstart. Daarbij leken diverse partijen zich al gemeld te hebben bij de curator. Zo kwam halverwege februari naar buiten dat modeondernemer Martijn Rozenboom interesse toonde in het bedrijf. Nu blijkt deze ondernemer ook te zijn afgehaakt. Uit het financiële verslag blijkt nu dat de gesprekken met diverse partijen zonder succes waren.

 

De curator heeft nu besloten de resterende aanwezige voorraad te veilen via Troostwijk Veilingen en Advies.Links

www.jansikkes.nl
www.troostwijkauctions.com

Tags

nieuws, interieur, inrichting, stoffering, stoffen, atelier, magazijn, gordijne, raamdecoratie, naaiwerk, winkels, keten, textielbedrijf, verlies, failliet, doorstart, eindverslag, faillissement, bankroet, overname, curator, faling, boeken neerleggen, insolventie, doorstart, curator, #jansikkes, #failliet, #faillissement, #aldersebaas

Gerelateerd nieuws
Nieuwe duplistoffen
De duplistoffen-collectie van raamdecoratiespecialist B&C word uitgebreid met nieuwe serie metallics.
lees verder
Veiling Jan Sikkes bij Troostwijk
Wegens faillissement is Jan Sikkes de grootste stoffen- en gordijnenzaak van Nederland definitief gesloten. De complete inboedel en in totaal een miljoen strekkende meter stof wordt wordt nu online geveild door Troostwijk Auctions.
lees verder
Smits naar Whoppah
Marketing directeur Sebastiaan Smits heeft de b2b-marktplaats Orderchamp verlaten om in april in dezelfde functie aan de slag te gaan bij een andere marktplaats, Whoppah.
lees verder
Koningin Maxima bezoekt Masterly
Jaarlijks verrijst in het centrum van Milaan het Nederlands paviljoen tijdens de Salone del Mobile, op 200 meter van de Dom. Het fascinerende Palazzo Francesco Turati is opnieuw het exclusieve domein voor Nederlands ontwerp.
lees verder
 
Inspirerende houten wanden
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden