Faillissement Domotex voorkomen

Maandag 14 december 2020

Het faillissement van Deutsche Messe AG in Hannover, onder meer organisator van de Domotex, is afgelopen woensdag gelukkig op het nippertje voorkomen.
Faillissement Domotex voorkomen

Dat het faillissement van Deutsche Messe is afgewend, was afgelopen vrijdag te lezen in het Duitse brandweermagazine Feuerwehrmagazin. Daarin maakte men zich zorgen over het doorgaan van 'hun' beurs Interschutz, dat door de Deutsche Messe wordt georganiseerd.

Terwijl overheden in Europa het bedrijfsleven in toenemende mate aan het het uithollen zijn met hun discutabele lockdowns - Duitsland heeft deze net afgekondigd en ook Nederland zou dat vandaag kunnen gaan doen - ontvangt de Domotex-organisator een noodlening van € 122 miljoen, waarvoor dezelfde overheid, stad Hannover en de deelstaat Nedersaksen als aandeelhouders, garant staat. Alleen al voor 2020 verwacht Deutche Messe een verlies van ongeveer € 100 miljoen. Ook voor de komende twee jaar verwacht het bedrijf rode cijfers.

De beurs van Hannover, hoofdstad van Nedersaksen, is heel belangrijk voor de stad. Bij Deutsche Messe werken ongeveer 750 mensen en geschat wordt dat er in totaal ongeveer 15.000 banen in Hannover afhangen van beursactiviteiten.

Na overleg met werknemersvertegenwoordigers had de directie van Deutsche Messe op 25 november een noodplan gepresenteerd om de dramatische gevolgen van de coronacrisis het hoofd te bieden. Hierbij zal wel ongeveer een derde van de werknemers van Deutsche Messe tot aan 2027 zijn baan verliezen. Sommige bedrijfsonderdelen, zoals catering en tuinonderhoud, zal worden uitbesteed.

Daarnaast zien medewerkers af van bijzondere uitkeringen zoals vakantie- of kerstbonussen en ziet de gemeente af van de jaarlijkse winstuitkering. Wekelijkse arbeidsuren worden verminderd (zonder looncompensatie) en voordelen boven de collectieve arbeidsovereenkomst worden geschrapt.

Door deze adequate aanpak van de Deutsche Messe blijft de volgende Domotex dus gelukkig gepland in Hannover, van 18-20 mei 2021.Links

www.domotex.de
www.messe.de
www.messe.be
www.hannover-beurs.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, vloeren, parket, hout, pvc, lvt, vinyl, linoleum, tapijt, karpet, pers, oosterse tapijten, kelims, zieglers, entreemat, mat, entree, deurmat, textiel, bekleding, stofferen, stoffering, beurs, show, evenement, event, tentoonstelling, vakdagen, vakbeurs, trend, corona, covid19, #domotex, #domotex2021, #deutschemesse, #hannoverbeurs, #messe

Gerelateerd nieuws
Nieuw geluid bij Mflor
Nieuw jaar, nieuwe kansen. Zo kondigt John Loderus aan dat hij als binnendienst medewerker deel wordt van de Mflor familie. Loderus is hier deze week gestart.
lees verder
Digitaal platform
Euretco Wonen biedt haar leden een digitaal platform voor lokale vindbaarheid om zo de lokale positie te versterken.
lees verder
2021-2022 trends BNS Crisp in ETC
In december werd de trendlezing 'Nothing New, Everything New' gegeven in het ETC Design Center Europe. Stylistenvereniging BNS Crisp organiseerde deze presentatie over de Heimtextil trends voor 2021/2022 van trendwatcher Anne Marie Commandeur.
lees verder
Vrees voor faillissementen en ontslagen
Uit een flitspeiling onder leden heeft Inretail geconstateerd dat veel ondernemers snel moeten gaan afslanken en er paniek aan het ontstaan is. Inretail vraagt kabinet dan ook om de juiste maatregelen te nemen.
lees verder
Anton Sanders plotseling overleden
Inretail meldt triest nieuws: voorzitter Anton Sanders is plotseling overleden.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden