Expansie Fest

Donderdag 27 februari 2020

Fest Amsterdam wil vˇˇr 2021 tien eigen winkels hebben. Die ambitie uitte recent Femke FurnÚe, eigenaresse van het Nederlandse meubelmerk.
Expansie Fest
Expansie Fest

Femke Furnée (foto 1; website Fest) is in 2009 gestart met de groothandel Room 9 Furniture Department. Hiermee werden banken, stoelen en lampen ingekocht en verkocht via shop-in-shop formules. In 2012 volgde een eigen woonaccessoireslijn met vazen, kussens, lampen kandelaren, krukjes en tafeltjes en kort daarna werd de eerste winkel met de naam Fést Amsterdam geopend.

In 2014 werd Fést Amsterdam officieel als nieuwe onderneming opgericht. Dit label wordt gekenmerkt door aantrekkelijk design, betaalbaarheid en kwaliteit en wordt grotendeels in Nederland geproduceerd. Hiermee stond ze op de decoratiebeurs Showup. Het label wordt volgens Fést inmiddels via ruim 200 verkooppunten in twintig landen en een webshop verkocht. Het bedrijf behaalde in 2018 een omzet van circa € 3,5 miljoen, 30% meer dan in 2017.

Begin 2018 opende de meubelwinkel een tweede vestiging in Utrecht (foto 2; Propertynl) en begin dit jaar een tweede in Amsterdam. Dat smaakt naar meer, zo meldde ze recent aan Retailtrends. Het uitgangspunt is om nog dit jaar tien eigen winkels te hebben. Aankomende zomer staat de opening van een winkel in Antwerpen op de rol. Fést lijkt het gat tussen Ikea en dure designwinkels te vullen. Maar ondanks die ambitie wil Furnée niet zo agressief groeien als bijvoorbeeld concurrent Made.com.Links

www.festamsterdam.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, beurs, show, evenement, event, tentoonstelling, interieurbeurs, woonaccessoire, behang, wandbekleding, bedtextiel, overtrek, decoratie, decoratie-artikel, meubel, stoel, slaapbank, kleinmeubel, bijzet, verlichting, licht, verlichting, sierkussen, vaas, vazen, woon, woontextiel, woningtextiel, retail, detaillist, winkel, woonwinkel, label, merk, #festamsterdam, #showup, #madecom

Gerelateerd nieuws
Stockholm bed van Richard Lampert
Op vakbeurs IMM presenteerde de Duitse meubelfabrikant Richard Lampert dit jaar het nieuwe Stockholm bed. Dit is gebaseerd op het stapelbare L÷nneberga-ontwerp.
lees verder
Data vakbeurs DWI bekend
De data van de najaarsvakbeurs in DWI (De Woonindustrie) waren al bekend, nu zijn ook de data van de voorjaarsbeurs in 2021 reeds vastgelegd.
lees verder
Vierde generatie Mateboer
Bij woningtextielgroothandel Eurogros in Hoogeveen is het weer feest: een nieuwe telg van de familie Mateboer is geboren!
lees verder
 
Ruim miljoen injectie Naduvi
lees verder
Hart van Nicole
In deze tijd van onzekerheid wil Nicole van Toor van Headlam de interieurbranche een hart onder de riem steken.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden