Eindspurt van Light+Building 2024

Donderdag 08 februari 2024

Met nog maar een paar weken te gaan voor de start, kan Light + Building trots zijn op alweer een toename van het aantal exposanten: meer dan 2.130 bedrijven presenteren zich op de vakbeurs voor verlichting en gebouwentechniek, van 3 tot 8 maart 2024.
Eindspurt van Light+Building 2024

Na Duitsland komen de meeste exposanten (77%) uit Italië, China, Turkije, Spanje, Polen, Oostenrijk, Nederland, Groot-Brittannië, Frankrijk en Griekenland. ‘Met nog maar een paar weken te gaan voordat de deuren opengaan, kunnen we een krachtige eindspurt melden met maar liefst 130 inschrijvingen van exposanten sinds eind vorig jaar. Dit betekent nog een positieve impuls voor de laatste fasen tot de beurs begint’, zegt een Johannes Möller, directeur van Light+Building.

 

Tijdens Light+Building bieden talrijke evenementen inspiratie en informatie. Ontwerpster Annetta Palmisano van het stijlbureau Bora.herke.palmisano presenteert elke dag de trends 2024/25 voor verlichtingsdesign. Het team presenteert de drie thema's ook in een trendpresentatie in hal 3.1, stand F81.

Op 3 maart worden de Designplus Awards van Light+Building bekendgemaakt. Alle bekroonde producten zijn tijdens de hele duur van de beurs te zien in een speciale show in de passage van de foyer in hal 5.1/6.1.

 

Architonic hoofdredacteur Simon Keane-Cowell van de Daaily platformgroep zal de uitdagingen en kansen evenals de laatste ontwikkelingen in de wereld van lichtontwerp en planning verkennen in een reeks onderhoudende interviews op 5 maart. Hierbij zullen enkele van de beste internationale A&D beoefenaars aanwezig zijn. Uitstekende werken op het gebied van lichtontwerp zullen worden geëerd met de German Lighting Design Award. De genomineerden voor 2024 worden gepresenteerd op Light+Building 2024. Een andere gast op het podium die dag is de Italiaanse dochteronderneming van Messe Frankfurt met het thema 'Recht op wonen'.

 

Het Design Plaza (zie foto) staat in het teken van licht en verlichtingsthema's wanneer de verlichtingsvereniging van de Duitse branchevereniging voor elektrotechniek en digitale industrie (ZVEI) op woensdag 6 maart het podium betreedt. Dit zal verlichtingsexperts samenbrengen voor rondetafelgesprekken over de onderwerpen duurzaamheid, efficiëntie en digitalisering.

Voor de eerste keer zal ook de IALD - International Assoiation of Lighting Designers op 7 maart op het podium te gast zijn en een dag vol hoogwaardige inhoud bieden.

 

Op Internationale Vrouwendag, 8 maart, viert het project 'Women in Lighting' haar vijfde verjaardag op Light+Building. Het thema voor het podiumprogramma in de ochtend is 'Inspire Inclusion'. Dit wordt gevolgd door een netwerksessie tijdens de lunch.

 

Exposanten presenteren verlichtingsoplossingen voor alle soorten gebouwen. Speciale verlichtingsconcepten staan centraal in de presentaties op het Design Plaza. Exposantenpodium@Light+Building, hal 5.0, stand B60

 

De experts voor licht en verlichting staan in de schijnwerpers op de Exhibitor Stage in Hal 5.0. Voor het eerst zijn er van 4 tot 7 maart afwisselend vaklezingen en presentaties door exposanten.

 

Tickets voor Light+Building vindt u hier.Links

www.light-building.messefrankfurt.com
www.messefrankfurt.be
www.messefrankfurt.com
www.messefrankfurt.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, project, outdoor, tuin, verlichting, lamp, muurlamp, verlichtingsartikel, lichtelement, designverlichting, designlamp, hanglamp, tafellamp, vloerlamp, duurzaamheid, connectiviteit, workandliving, technologie, digitaal, platform, evenementen, programma, rondleiding, shows, trends, #lightbuilding, #messefrankfurt, #LB24

Gerelateerd nieuws
 
Vroegboekfase Imm cologne 2025
lees verder
Presentatie woontrends 2025
Inretail heeft in samenwerking met trendwatcher Aafje Nijman de woontrends voor 2025 in kaart gebracht en maakte deze op 8 april bekend.
lees verder
Van der Linden naar Decorette
Per 1 mei aanstaande heeft EK Living, franchisegever van Decorette, een nieuwe formulemanager. Frank van der Linden zal deze functie dan op zich nemen.
lees verder
Groei bestedingen woninginrichting
De consumptie van Nederlandse huishoudens krimpt iets in februari, maar onder meer de woninginrichting groeit wel licht.
lees verder
Overname winkels Casa
Xenos neemt acht winkels van Casa over in Nederland. Xenos verkocht deze vestigingen vijf jaar geleden zelf aan Casa.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden