Eigenwijs MVPHE van Spectrum

Maandag 04 januari 2021

Spectrum Design deelt zijn nieuws noodgedwongen digitaal. De bijzondere First Edition MVPHE kan nu alvast worden besteld. Daarnaast is de Tangled serie van Carolina Wilcke aangevuld.
Eigenwijs MVPHE van Spectrum
Eigenwijs MVPHE van Spectrum Eigenwijs MVPHE van Spectrum Eigenwijs MVPHE van Spectrum

Piet Hein Eek ontwierp een eigenwijze fauteuil voor Spectrum Design met ronde vormen als ode aan zijn vriend en ontwerper Martin Visser (Spectrum artdirector in de jaren ’50 en ’60). Het resultaat, de MVPHE fauteuil (foto 1), is nu in een First Edition verkrijgbaar. Het compacte en voluptueuze ontwerp van de MVPHE (Martin Visser, Piet Hein Eek) doet in eerste instantie niet vermoeden dat hij geïnspireerd is op de form-follows-function beeldtaal van Visser. Toch is het uitgangspunt van Piet Hein Eek, de SZ 73 (foto 2) fauteuil uit 1968, duidelijk terug te zien in zijn ontwerp.

 

De MVPHE fauteuil van Eek is beschikbaar als een First Edition van 30 stuks, en nu als pre-order te bestellen. Elk exemplaar is genummerd en voorzien van een certificaat. De fauteuil is gestoffeerd in de wollen stof Tonus van Kvadrat en er kan gekozen worden uit 3 kleuren: Tonus 131 (mosgroen), Tonus 129 (middenblauw) en Tonus 615 (antraciet).

 

De Tangled serie die Carolina Wilcke voor Spectrum Design ontwierp is volgens het bedrijf al jaren een succes. De serie bestaande uit een salontafel, dressoir, vitrine en bijzettafel, wordt uitgebreid met de Tangled Square (foto 3). Een vierkante salontafel met een afmeting van 130 x 130 x 35 cm. Deze vierkante uitvoering heeft, in tegenstelling tot de rechthoekige versies, geen verrijdbaar deel. Alle varianten van de salontafels kunnen uitgevoerd worden in helder glas of rook glas. Daarnaast kan er voor het middelste en/of onderste tableau gekozen worden voor een donker gerookt eiken fineerblad. Het geëpoxeerde frame is nu naast zwart (RAL 9005) ook verkrijgbaar in taupe (RAL 7006, foto 4). Standaard wordt de gehele Tangled serie geleverd met zwarte schroefjes. Op aanvraag kan zowel het zwarte als taupe kleurige frame nu ook afgewerkt worden met messing schroefjes. Dit geldt voor alle producten uit de Tangled serie.

 

Tradix is de Belgische partner van Spectrum.Links

www.pietheineek.nl
www.spectrumdesign.nl
www.tradix.be

Tags

Nieuws, wonen, wonen, woning, residentieel, interieur, inrichting, event, tentoonstelling, meubel, stoel, fauteuil, tafel, salontafel, design, designmeubel, ontwerper, fabrikant, meubelfabrikant, meubelproducent, meubelmaker, Rietveld, Martin Visser, #spectrumdesign, #rietveld, #martinvisser, #caronlinawilcke, #pietheineek, #tradix

Gerelateerd nieuws
 
Zachte omarming
lees verder
Unieke oplossing
Steeds meer mensen werken momenteel thuis en dat is een trend die zal blijven bestaan. En als er dan gegeten moet worden, moet alle apparatuur weer van de eettafel opgeruimd worden. Daar is nu een oplossing voor: de thuiswerktafel.
lees verder
 
Nieuwe directeur Ronald Schmitt
lees verder
Showup voorjaar vervalt
De voorjaarseditie editie van Showup was al verplaatst naar maart, maar de allesverwoestende corona-crisis haalt ook alweer een streep door deze editie.
lees verder
 
Vijf nieuwe banken voor Ginger
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden