Duurzame in- en outdoor bamboe

Dinsdag 09 mei 2023

[Sponsored artikel] - Bamboe wint razendsnel aan populariteit. Ook in interieur en tuinen is deze sterke grassoort steeds vaker terug te zien.
Duurzame in- en outdoor bamboe
Duurzame in- en outdoor bamboe Duurzame in- en outdoor bamboe Duurzame in- en outdoor bamboe

Bamboe is een duurzaam alternatief voor hout. Dankzij de veelzijdige toepassingen en natuurlijke uitstraling past het bij elke woonstijl, zowel binnen als buiten. Bamboo Import is de expert in Nederland op het gebied van hoogwaardige bamboe producten. Met keuze uit ruim 200 verschillende producten.


Interieur
De interieurtrend van dit moment is Japandi. Kenmerkend voor deze stijl zijn minimalisme, natuurlijke kleuren en organische vormen. Bamboe past hier uitstekend bij en combineert goed bij andere materialen die hierin veel toegepast worden, zoals linnen, wol, steen en planten. Interieurs krijgen een stijlvolle, on-trend upgrade met meubels en accessoires van bamboe, zoals een bamboe tapijt, bamboe kamerscherm of bamboe rolgordijnen. Leg voor een grotere metamorfose een vloer van bamboe. Het geeft een luxueuze uitstraling aan elk interieur.


Tuin of balkon
Bamboe past perfect bij de hedendaagse (tuin)trends, waarin natuur, tropische invloeden en rust en balans een belangrijke rol spelen. Bamboe is weerbestendig, waardoor het jarenlang meegaat. Creëer een vakantiegevoel in de tuin met bijvoorbeeld een bamboe pergola. In de zomer bieden bamboe matten welkome bescherming tegen de felle zon. Of zet bamboe schermen neer als schutting of om verschillende gedeeltes in de tuin te creëren.


Duurzaam
Bamboe groeit veel sneller dan traditionele (hard)houtsoorten en kan binnen enkele jaren worden geoogst. Daarnaast neemt een bamboe bos zo'n 35% meer CO2 op dan een houtbos. Hierdoor is de productie van bamboe producten minder belastend voor het milieu. Bamboe is sterk en gaat lang mee. Aan het einde van de levensduur kan het worden hergebruikt of gerecycled.


Webshop: bambooimport.com
Showroom en inspiratietuin:
Biesland 28, Beverwijk


[Sponsored artikel]Links

bambooimport.com/?sca_ref=3685405.9SB2BRlX49

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woon, woning, residentieel, project, zakelijk, kantoor, horeca, hospitality, meubel, vloer, vloerbedekking, vloerkleden, kleed, vloerkleed, karpet, matten, daken, gevel, rolgordijn, scheidingswand, kamerscherm, schutting, afscheiding, pergola, poort, kleed, karpet, indoor, outdoor, hennep, bamboo, bamboe, riet, wilgen, #bambooimport

Gerelateerd nieuws
Connect your senses
Op 13 november is het zover! Dan vindt de nieuwe Interieurprofessionaldag plaats in de Woonindustrie in Nieuwegein. Deze dag staat opnieuw in het teken van de zintuigen: Connect your senses!
lees verder
Liu Jo Living opbergkast Pillier
Simone Cagnazzo ontwierp volgens Liu Jo Living met de nieuwe Pillier een de steunpilaar in de woonarchitectuur.
lees verder
 
Start Interieur Business Club
lees verder
 
Gispen Classics gepresenteerd
lees verder
Heimtex groeit door in 2024
Op een persconferentie van de Messe Frankfurt werden de plannen voor de komende editie van Heimtextil bekendgemaakt. Ook werd duidelijk dat het aanbod weer verder zal groeien.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden