Drie trends Light+Building 2024

Maandag 11 december 2023

Experts op het gebied van verlichtingsoplossingen presenteren van 3 tot 8 maart 2024 op Light + Building innovatieve verlichtingsconcepten voor binnen- en buiten. Van producten die slim, draagbaar en minimalistisch tot die uniek, individueel en ge´ntegreerd zijn.
Drie trends Light+Building 2024
Drie trends Light+Building 2024 Drie trends Light+Building 2024

De focus van het topthema Light+Building, Work+Living, ligt op het modulaire gebruik van kamers en ruimtes zowel binnen als buiten. Daarmee samenhangend zijn de veranderende eisen aan verlichting: zij moet individueel aanpasbaar en bruikbaar zijn, maar ook verschillende functies integreren en hoogwaardig design combineren met innovatieve technologie. Trends beïnvloeden het ontwerpproces. In opdracht van  Light+Building hebben de designexperts van stijlbureau Bora.Herke.Palmisano gekeken welke thema’s de meeste impact zullen hebben op het seizoen 2024-2025. 

 

Welcome Tomorrow combineert magische lichteffecten, fascinerende ontwerpen met geavanceerde technologieën. De ontwerpers en ontwikkelaars onderzoeken op ingenieuze wijze de innovatieve mogelijkheden en creëren visionaire ontwerpen. Met verbluffende visuele en illusoire effecten zoals reflecties, beweging, onwerkelijke kleurengloed en zintuiglijke lichteffecten creëren ze een hypnotiserende, bovennatuurlijke esthetiek. Vakmanschap en geavanceerde technologieën komen volgens het stijlbureau samen in de trendsettende ontwerpen.

 

Embrace Simplicity kijkt naar het steeds groeiende bewustzijn van weldadige ontwerpen en rustige opstellingen. Nieuwe ontwerpbenaderingen openen het zicht voor holistische overwegingen: duurzaam, functioneel en emotioneel zijn de resultaten. Puur, natuurlijk, met structurele en materiële oprechtheid, de authentieke armatuurontwerpen en de duurzame materiaalontwikkelingen zijn altijd verbonden met een verhaal. Kwaliteitsvakmanschap staat hier net zo centraal als natuurlijke materialen, vindingrijke experimenten met alternatieve materialen, moderne productietechnologieën en een feilloos gevoel voor het nuttige en het emotionele.

 

Create Uniqueness ontketent het bijzondere, het unieke. Hier komen diverse en bijzondere ontwerpen met een uitgesproken uniek karakter samen in een eclectische mix. Opvallende vormen, expressieve oppervlakken, onconventionele ontwerpen - de interieurs zien eruit als een selecte, gecureerde verzameling artistieke stukken. Het gebruik van zeer verschillende materialen, die samenkomen in onverwachte, contrasterende combinaties, is ook opvallend. De ruimtelijke effecten zijn charismatisch: vintage uitstraling wordt gecombineerd met strakke moderniteit, vakmanschap met een vrije expressie. In een inspirerende dialoog tussen industrie en vakmanschap ontstaan onderscheidende ontwerpen en stimulerende compositorische ideeën.

 

Van 3-8 maart 2024 is de volgende Light+Building (L+B) in Frankfurt.Links

www.light-building.messefrankfurt.com
www.messefrankfurt.be
www.messefrankfurt.com
www.messefrankfurt.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, project, outdoor, tuin, verlichting, lamp, muurlamp, verlichtingsartikel, lichtelement, designverlichting, designlamp, hanglamp, tafellamp, vloerlamp, duurzaamheid, connectiviteit, workandliving, technologie, digitaal, platform, evenementen, programma, rondleiding, shows, trends, #lightbuilding, #messefrankfurt, #LB24

Gerelateerd nieuws
 
Designplus Award winnaars
lees verder
Homed opent in Hubo Hengelo
Er is een nieuwe decoratieve Homed geopend, dit keer bij Hubo Hengelo Hart van Zuid. In de winkel wordt nu een compleet woningstofferingspakket aangeboden.
lees verder
Perzische tapijt duurzame keuze
[Sponsored artikel] - In de wereld van interieurdesign blijft de vraag naar authentieke en duurzame producten groeien. Te midden van deze trend staan Perzische tapijten als toonbeelden van vakmanschap en duurzaamheid.
lees verder
 
R+T 2024 in topvorm
lees verder
Meerdere winkelsluitingen Utrecht
Helaas zijn de afgelopen tijd verschillende Utrechtse woonfirma's gesloten. Keck & Lisa Wonen is de meeste recent winkel die zijn deuren sluit. Sinds eind vorig jaar zijn vier bedrijven met hun werkzaamheden gestopt.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden