Domotica deurbel Robin Proline

Dinsdag 02 juli 2019

Domotica wordt steeds eenvoudiger toe te passen. Zo staat op mobiele Apple-'devices' standaard een app, die verschillende apparaten in huis kan bedienen. Zoals de Robin Proline deurbel.
Domotica deurbel Robin Proline
Domotica deurbel Robin Proline Domotica deurbel Robin Proline Domotica deurbel Robin Proline

De Apple Homekit-technologie biedt een eenvoudige en veilige manier om verlichting, deuren, thermostaten en meer te bedienen vanaf een Apple-device (Iphone, Ipad, Ipod, Apple Watch, Homepod of Mac).

Het Nederlandse bedrijf Robin Telecom heeft bijvoorbeeld een bijzondere - door Apple gecertificeerde - deurbel (foto 1) gemaakt die met deze app (Homekit- of Woning-app) bediend kán worden. Met deze Robin Proline deurbel blijft de bestaande bel namelijk ook gewoon werken, ook als de Apple-device op niet storen staat, maar voegt daar een mooi stuk domotica aan toe.

Via de app op een Apple-device kan de ingebouwde HD-camera (130° kijkhoek), microfoon en luidspreker van de Proline deurbel bediend worden. Als er iemand aanbelt gaat dus niet alleen de bel, maar krijg je van je Apple-device ook een bericht dat er is aangebeld. Met de app kan je vervolgens meteen kijken wie er voor de deur staat (foto 2), zelfs in het donker is het beeld verrassend duidelijk. Ook is het mogelijk om via de telefoon (fungerend als intercom) met deze persoon te praten.

Het is zelfs mogelijk om bij afwezigheid met de persoon aan de deur te converseren. Daarvoor is dan wel noodzakelijk dat er een Apple apparaat (Apple TV, Ipad of Homepod) ingesteld als hub in huis aanwezig is om zo'n verbinding te realiseren.

 

Via de separate app van Robin (niet te verwarren met provider Robin Mobile) is ook de geschiedenis te zien van mensen die hebben aangebeld, want bij het aanbellen wordt direct een foto gemaakt en bewaard. Hiervoor is geen abonnement benodigd!

De afgebeelde inbouw Robin Proline deurbel wordt verkocht voor € 575 (ex. BTW). Additioneel is eventueel een bijbehorende inbouwbak (€ 16) of opbouwkast (€ 64) verkrijgbaar (foto 3). Dat is niet goedkoop, maar de uitvoering in geborsteld aluminium of messing is niet alleen fraai, maar ook oerdegelijk. Het naamlabel (dat op maat gegraveerd kan worden) heeft een duidelijke doch subtiele en fraaie achtergrondverlichting.


Wel is de deurbel behoorlijk groot uitgevoerd (110 mm breed, 257 mm hoog en 45 mm diep), waardoor deze wellicht niet overal gemakkelijk te plaatsen is. De Proline-deurbelkast kan ook uitgevoerd worden met twee of vier bellen en een 'keypad' (foto 4). Overigens zijn er ook audio intercoms (dus zonder camera) verkrijgbaar.

De Robin Proline deurbel wordt aan de buitenkant van de woning bevestigd. Het heeft een relais waarop de bedrading van bestaande bel wordt aangesloten. Daarnaast moet één ethernetkabel van de Proline deurbel naar binnen getrokken worden naar een bijgeleverd PoE-kastje, dat tevens de stroom (PoE = power-over-ethernet) voor de deurbel verzorgt. Vanuit dit PoE-kastje gaat een ethernetkabel in de eigen switch/router die binnen aanwezig is. Deze directe aansluiting zorgt voor een stabiele verbinding, die niet afhankelijk is van het bereik van Wifi. De Apple HomeKit technologie biedt geavanceerde beveiliging met end-to-end encryptie en authenticatie tussen de Robin Proline deurbel en een Apple-device.

Robin Telecom maakt sinds 1989 deurintercoms die aangesloten worden op telefooncentrales. In 2009 is het bedrijf begonnen met de omschakeling van analoog naar digitaal. Dat heeft uiteindelijk geleid tot het ontwikkelen van de Proline deurbel, een video intercomsysteem dat wordt ondersteund door Apple HomeKit. Robin Telecom geeft vier jaar garantie op het product.Links

www.robin.nl
www.robintele.com
www.robintele.com/nl/producten.html

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, domotica, domoticasysteem, videointercom, video intercom, deurbel, app, intercom, bel, veiligheid, #homekit, #apple, #woning, #videointercom, #robin, #robintele, #proline

Gerelateerd nieuws
 
Designroute Glue in Amsterdam
lees verder
Das Haus jubileert en vernieuwt
Das Haus, de bekende designattractie op meubelbeurs IMM, viert in 2021 zijn 10-jarig. Dit markeert een nieuwe oriŽntatie: inhoudelijk meer aandacht voor toekomstige ontwikkelingen en thema's en een groep designers die samen een vernieuwd Das Haus neerzetten.
lees verder
 
Driedaagse ETC Design Experience
lees verder
Interieur naar 2021
Terwijl de meeste beurzen vanaf september - met gepaste maatregelen tegen corona - weer verwachten door te kunnen gaan, geldt dat niet voor Interieur 2020 in oktober.
lees verder
Het buitenleven op Spoga + Gafa
Spoga + gafa presenteert van 6-8 september 2020 opnieuw alle facetten van outdoor in Keulen. Over een periode van drie dagen tonen ongeveer 2.200 leveranciers uit 60 landen hun innovaties voor de komende buitenseizoenen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden