Domotica deurbel Robin Proline

Dinsdag 02 juli 2019

Domotica wordt steeds eenvoudiger toe te passen. Zo staat op mobiele Apple-'devices' standaard een app, die verschillende apparaten in huis kan bedienen. Zoals de Robin Proline deurbel.
Domotica deurbel Robin Proline
Domotica deurbel Robin Proline Domotica deurbel Robin Proline Domotica deurbel Robin Proline

De Apple Homekit-technologie biedt een eenvoudige en veilige manier om verlichting, deuren, thermostaten en meer te bedienen vanaf een Apple-device (Iphone, Ipad, Ipod, Apple Watch, Homepod of Mac).

Het Nederlandse bedrijf Robin Telecom heeft bijvoorbeeld een bijzondere - door Apple gecertificeerde - deurbel (foto 1) gemaakt die met deze app (Homekit- of Woning-app) bediend kán worden. Met deze Robin Proline deurbel blijft de bestaande bel namelijk ook gewoon werken, ook als de Apple-device op niet storen staat, maar voegt daar een mooi stuk domotica aan toe.

Via de app op een Apple-device kan de ingebouwde HD-camera (130° kijkhoek), microfoon en luidspreker van de Proline deurbel bediend worden. Als er iemand aanbelt gaat dus niet alleen de bel, maar krijg je van je Apple-device ook een bericht dat er is aangebeld. Met de app kan je vervolgens meteen kijken wie er voor de deur staat (foto 2), zelfs in het donker is het beeld verrassend duidelijk. Ook is het mogelijk om via de telefoon (fungerend als intercom) met deze persoon te praten.

Het is zelfs mogelijk om bij afwezigheid met de persoon aan de deur te converseren. Daarvoor is dan wel noodzakelijk dat er een Apple apparaat (Apple TV, Ipad of Homepod) ingesteld als hub in huis aanwezig is om zo'n verbinding te realiseren.

 

Via de separate app van Robin (niet te verwarren met provider Robin Mobile) is ook de geschiedenis te zien van mensen die hebben aangebeld, want bij het aanbellen wordt direct een foto gemaakt en bewaard. Hiervoor is geen abonnement benodigd!

De afgebeelde inbouw Robin Proline deurbel wordt verkocht voor € 575 (ex. BTW). Additioneel is eventueel een bijbehorende inbouwbak (€ 16) of opbouwkast (€ 64) verkrijgbaar (foto 3). Dat is niet goedkoop, maar de uitvoering in geborsteld aluminium of messing is niet alleen fraai, maar ook oerdegelijk. Het naamlabel (dat op maat gegraveerd kan worden) heeft een duidelijke doch subtiele en fraaie achtergrondverlichting.


Wel is de deurbel behoorlijk groot uitgevoerd (110 mm breed, 257 mm hoog en 45 mm diep), waardoor deze wellicht niet overal gemakkelijk te plaatsen is. De Proline-deurbelkast kan ook uitgevoerd worden met twee of vier bellen en een 'keypad' (foto 4). Overigens zijn er ook audio intercoms (dus zonder camera) verkrijgbaar.

De Robin Proline deurbel wordt aan de buitenkant van de woning bevestigd. Het heeft een relais waarop de bedrading van bestaande bel wordt aangesloten. Daarnaast moet één ethernetkabel van de Proline deurbel naar binnen getrokken worden naar een bijgeleverd PoE-kastje, dat tevens de stroom (PoE = power-over-ethernet) voor de deurbel verzorgt. Vanuit dit PoE-kastje gaat een ethernetkabel in de eigen switch/router die binnen aanwezig is. Deze directe aansluiting zorgt voor een stabiele verbinding, die niet afhankelijk is van het bereik van Wifi. De Apple HomeKit technologie biedt geavanceerde beveiliging met end-to-end encryptie en authenticatie tussen de Robin Proline deurbel en een Apple-device.

Robin Telecom maakt sinds 1989 deurintercoms die aangesloten worden op telefooncentrales. In 2009 is het bedrijf begonnen met de omschakeling van analoog naar digitaal. Dat heeft uiteindelijk geleid tot het ontwikkelen van de Proline deurbel, een video intercomsysteem dat wordt ondersteund door Apple HomeKit. Robin Telecom geeft vier jaar garantie op het product.Links

www.robin.nl
www.robintele.com
www.robintele.com/nl/producten.html

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, domotica, domoticasysteem, videointercom, video intercom, deurbel, app, intercom, bel, veiligheid, #homekit, #apple, #woning, #videointercom, #robin, #robintele, #proline

Gerelateerd nieuws
Nieuwe huisstijl Incoda
Tijdens de openingsdag op zondag 15 september van de vakbeurs Incoda (Interieur Collectie Dagen) onthulde het beursteam de nieuwe huisstijl van het event in Evenementenhal Gorinchem.
lees verder
DWI-Marketdays & Spotlight
Na de DWI-Najaarsvakbeurs en Dutch Design Dock begin september, is er vandaag (16 september) weer de Maandag Marketday én de laatste dag van decoratiebeurs Spotlight.
lees verder
Omzet juli woninginrichting top!
De Nederlandse detailhandel heeft in juli 2019 3,4% meer omzet geboekt dan in juli 2018. En weer was de interieurbranche koploper.
lees verder
Interieuromzet Q2 weer uitstekend
De Nederlandse detailhandel heeft in het tweede kwartaal van 2019 2,7% meer omzet geboekt dan in hetzelfde kwartaal in 2018. De interieurbranche het doet wederom ruimschoots beter.
lees verder
Programma Incoda compleet
Het programma voor de tiende editie van Interieur Collectie Dagen (15 - 17 september) in Evenementenhal Gorinchem is bekend. Meer dan 200 merken nemen deel en het aanbod is volgens organisator Easyfairs heel divers.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden