Domotica deurbel Robin Proline

Dinsdag 02 juli 2019

Domotica wordt steeds eenvoudiger toe te passen. Zo staat op mobiele Apple-'devices' standaard een app, die verschillende apparaten in huis kan bedienen. Zoals de Robin Proline deurbel.
Domotica deurbel Robin Proline
Domotica deurbel Robin Proline Domotica deurbel Robin Proline Domotica deurbel Robin Proline

De Apple Homekit-technologie biedt een eenvoudige en veilige manier om verlichting, deuren, thermostaten en meer te bedienen vanaf een Apple-device (Iphone, Ipad, Ipod, Apple Watch, Homepod of Mac).

Het Nederlandse bedrijf Robin Telecom heeft bijvoorbeeld een bijzondere - door Apple gecertificeerde - deurbel (foto 1) gemaakt die met deze app (Homekit- of Woning-app) bediend kán worden. Met deze Robin Proline deurbel blijft de bestaande bel namelijk ook gewoon werken, ook als de Apple-device op niet storen staat, maar voegt daar een mooi stuk domotica aan toe.

Via de app op een Apple-device kan de ingebouwde HD-camera (130° kijkhoek), microfoon en luidspreker van de Proline deurbel bediend worden. Als er iemand aanbelt gaat dus niet alleen de bel, maar krijg je van je Apple-device ook een bericht dat er is aangebeld. Met de app kan je vervolgens meteen kijken wie er voor de deur staat (foto 2), zelfs in het donker is het beeld verrassend duidelijk. Ook is het mogelijk om via de telefoon (fungerend als intercom) met deze persoon te praten.

Het is zelfs mogelijk om bij afwezigheid met de persoon aan de deur te converseren. Daarvoor is dan wel noodzakelijk dat er een Apple apparaat (Apple TV, Ipad of Homepod) ingesteld als hub in huis aanwezig is om zo'n verbinding te realiseren.

 

Via de separate app van Robin (niet te verwarren met provider Robin Mobile) is ook de geschiedenis te zien van mensen die hebben aangebeld, want bij het aanbellen wordt direct een foto gemaakt en bewaard. Hiervoor is geen abonnement benodigd!

De afgebeelde inbouw Robin Proline deurbel wordt verkocht voor € 575 (ex. BTW). Additioneel is eventueel een bijbehorende inbouwbak (€ 16) of opbouwkast (€ 64) verkrijgbaar (foto 3). Dat is niet goedkoop, maar de uitvoering in geborsteld aluminium of messing is niet alleen fraai, maar ook oerdegelijk. Het naamlabel (dat op maat gegraveerd kan worden) heeft een duidelijke doch subtiele en fraaie achtergrondverlichting.


Wel is de deurbel behoorlijk groot uitgevoerd (110 mm breed, 257 mm hoog en 45 mm diep), waardoor deze wellicht niet overal gemakkelijk te plaatsen is. De Proline-deurbelkast kan ook uitgevoerd worden met twee of vier bellen en een 'keypad' (foto 4). Overigens zijn er ook audio intercoms (dus zonder camera) verkrijgbaar.

De Robin Proline deurbel wordt aan de buitenkant van de woning bevestigd. Het heeft een relais waarop de bedrading van bestaande bel wordt aangesloten. Daarnaast moet één ethernetkabel van de Proline deurbel naar binnen getrokken worden naar een bijgeleverd PoE-kastje, dat tevens de stroom (PoE = power-over-ethernet) voor de deurbel verzorgt. Vanuit dit PoE-kastje gaat een ethernetkabel in de eigen switch/router die binnen aanwezig is. Deze directe aansluiting zorgt voor een stabiele verbinding, die niet afhankelijk is van het bereik van Wifi. De Apple HomeKit technologie biedt geavanceerde beveiliging met end-to-end encryptie en authenticatie tussen de Robin Proline deurbel en een Apple-device.

Robin Telecom maakt sinds 1989 deurintercoms die aangesloten worden op telefooncentrales. In 2009 is het bedrijf begonnen met de omschakeling van analoog naar digitaal. Dat heeft uiteindelijk geleid tot het ontwikkelen van de Proline deurbel, een video intercomsysteem dat wordt ondersteund door Apple HomeKit. Robin Telecom geeft vier jaar garantie op het product.Links

www.robin.nl
www.robintele.com
www.robintele.com/nl/producten.html

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, domotica, domoticasysteem, videointercom, video intercom, deurbel, app, intercom, bel, veiligheid, #homekit, #apple, #woning, #videointercom, #robin, #robintele, #proline

Gerelateerd nieuws
Nieuwe exposanten ETC
Tijdens de zomermaanden verandert er veel in het ETC Design Center Europe. Er wordt een nieuw restaurant gebouwd, maar er komt ook een flink aantal nieuwe exposanten van naam bij.
lees verder
Nieuwe Next Level Evenementenhal
De uitbreiding van de tweede nieuwe beurshal van de Evenementenhal Gorinchem is bijna gereed. De naam van deze nieuwe beurshal is ‘Next Level’ en krijgt zijn eigen huisstijl en website.
lees verder
 
Mooie merken op Showup
lees verder
Woontotaal ontwikkelt platform Decoloop
Woontotaal is professionele software voor de calculatie van gordijnen en vloeren. Na al jarenlang actief te zijn in de interieurbranche, is er nu een nieuw platform: Decoloop.
lees verder
Woninginrichting mei super!
De Nederlandse detailhandel heeft in mei 2019 ruim 3% meer omzet geboekt dan in mei 2018. De interieurbranche doet het zelfs super!
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden