Neerwaartse spiraal Tendence

Maandag 01 juli 2019

Voor het vijfde jaar op rij kreeg de decoratiebeurs Tendence een flinke daling van het bezoekersaantal te verwerken.
Neerwaartse spiraal Tendence

Messe Frankfurt GmbH / Pietro Sutera

In 2014 was de laatste keer dat de beurs van de Messe Frankfurt qua bezoekersaantal wist te groeien. In 2015 daalde dit naar zo'n 29.000 mensen, de vandaag geëindigde editie bleef steken op slechts 15.000, vrijwel een halvering.

In 2017 was Tendence van augustus naar eind juni vervroegd en daalde het bezoekersaantal naar zo'n 20.000. Vorig jaar liet de organisatie kort na de beurs weten dat de eindstand in 2018-editie ongeveer gelijk was gebleven. Maar dat is later bijgesteld tot ruim 17.700 bezoekers. De voorlopige telling 2019 van 15.000 betekent opnieuw een daling van maar liefst ruim 15%.

Tendence duurde dit jaar wel een dag korter dan vorig jaar en de tropische temperaturen waren uiteraard ook niet bevorderlijk voor de bezoekersaantallen. Maar ook de forse daling van het aantal exposanten, van 960 in 2018 naar 603 in 2019 (-37%!), zal daarbij wel een rol hebben gespeeld.

Maar misschien nog wel belangrijker is de oorzaak dat de handel nog altijd te maken heeft met een moeilijke markt en online spelers blijven groeien. Messe Frankfurt heeft daarom twee nieuwe online platforms (Conzoom Solutions en Nextrade) gelanceerd om de handel digitaal online te ondersteunen.

De volgende Tendence is gepland van 4-6 juli 2020.Links

www.conzoom.solutions
www.tendence.messefrankfurt.com
www.messefrankfurt.be
www.messefrankfurt.nl
www.messefrankfurt.com
www.nextrade.market

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, woning, wonen, binnen, huis, decoratie, tuin, outdoor, interieurdecoratie, woonaccessoire, woondecoratie, accessoire, verlichting, lamp, meubel, kleinmeubel, consumentengoederen, beurs, tentoonstelling, show, event, evenement, #tendence20, #tendence19, #tendence, #messefrankfurt, #nexttrade, #nextrademarket, #conzoom, #conzoomsolutions

Gerelateerd nieuws
Senzadelli nieuws op DWI
Meubelfabrikant Senzadelli, bracht afgelopen Vakbeurs in DWI (De Woonindustrie) nieuws. Ook te zien aankomende maandag 7 oktober op de MarketdayXL.
lees verder
 
Linddna op Spotlight
lees verder
Duo-leiding Tendence
Sinds begin september is Bettina Bär weer terug na haar ouderschapsverlof als directeur van Tendence, maar ze zal blijvend ondersteund worden door Susanne Schlimgen.
lees verder
 
Start ETC Design Experience
lees verder
Restaurant ETC geopend
Na een zomer vol werkzaamheden was het op 23 september tijd voor de opening van het nieuw restaurant van het ETC Design Center Europe. De feestelijkheden vormden de afsluiting van de eerste vakdag.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden