Daling woonretail april

Vrijdag 29 mei 2020

De omzetdaling voor de Nederlandse retail in april, de eerste volle maand in de coronacrisis, bedraagt slechts 1,5%. Maar de non-food winkels scoren beduidend slechter. En hoe deed de wonenbranche het eigenlijk volgens het cbs?
Daling woonretail april
Daling woonretail april

De omzet in non-food kwam in totaal op -15,8% (volume -16,3%). Doe-het-zelfwinkels, waaronder keukens en vloeren, deden het met +25,6% echter waanzinnig goed, maar vermoedelijk weer vooral dankzij de doe-het-zelfwinkels. Ook Consumentenelektronica en witgoed (+11,8%) deed het prima.

Meubels en woninginrichting daalden stevig (-8,2%) maar veel minder dan gemiddeld. Vooral Schoenen en lederwaren (-44,7%) en Kleding (-58,5%) kregen gigantische klappen.

De online-omzet groeide daarentegen enorm. Via pure webshops werd in april 52,4% meer verkocht dan een jaar eerder. Multi-channelers boekten een plus van 75,7%, totaal kwam uit op 62,4%.
Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, #cbs

Gerelateerd nieuws
Vakbeurzen post lockdown
Het is een vreemde tijd, ook voor vakbeurzen. Eerst werden vele afgelast, maar in september vindt de eerste vakbeurs voor consumentengoederen weer plaats in Hamburg: Nordstil, van 5 tot en met 7 september.
lees verder
 
Arli overgenomen
lees verder
Forest gaat draadloos
Vanaf deze zomer is de Forest Shuttle, ook verkrijgbaar als een draadloze accumotor. De Shuttle iOn is daarmee geschikt voor ruimtes waar geen stroomvoorziening in de buurt is.
lees verder
Nieuwe Vice President Aspecta
Lvt-fabrikant Aspecta Flooring uit Oud Gastel heeft een nieuwe commerciële man aangenomen afkomstig van de Portugese Amorim Group.
lees verder
 
Twee keer zoet bij Essenza
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden