Coretec Essentials

Dinsdag 10 augustus 2021

Begin dit jaar werd de nieuwe Coretec Essentials aangekondigd en twee maanden geleden 'live' gepresenteerd. Een overzicht van deze nieuwe rigid core vloerencollectie.
Coretec Essentials
Coretec Essentials Coretec Essentials Coretec Essentials Coretec Essentials Coretec Essentials

Tijdens de klantendagen op 31 mei en 1 juni was de nieuwe Coretec-collectie al bij Dersimo in Maassluis te bewonderen. Bij deze The Essentials-collectie van US Floors uit Kruisem is de natuur de belangrijkste inspiratiebron en heeft authentieke looks met zachte aardetonen en warme, donkere kleuren. Natuurlijke texturen tonen de charme en de warmte van hout. De collectie keert terug naar de originele parketlook en bestaat uit een ruim assortiment planken en tegels met verschillende lengtes en breedtes. Met de ‘Multi Series’ met vier verschillende formaten zijn de planken op allerlei manier te leggen.


Meerdere planken in deze nieuwe collectie zijn beschikbaar met twee v-groeven aan de lange zijdes van de plank. Hierdoor is het verschil met een echte houten vloer bijna niet op te merken. Het natuurlijke aspect van de collectie wordt nog extra versterkt door het reliëf dat werd aangebracht met de ‘Embossed in Register-technologie’ (EIR). De tekening en het reliëf vallen hierdoor samen tot een levensecht geheel. Hierdoor ziet de vloer er niet enkel uit als echt hout, maar voelt het ook zo.


Dankzij het succes van de Coretec-visgraatvloeren in kleiner formaat, is er in deze collectie gekozen voor grotere planken van 91 op 23 cm. Die zijn volgens verschillende legpatronen installeren. Deze extra grote visgraatplanken lenen zich perfect voor grotere ruimtes en zorgen voor meer dynamiek in de kamer.
De uitgebreide Essentials-collectie bestaat uit maar liefst 62 decoren en een waaier aan formaten. Alle vloeren kunnen afgewerkt worden met bijpassende accessoires.

Een ander vernieuwend aspect binnen deze collectie zijn de tegels met een prachtig mozaïekeffect. Identiek aan een stenen vloer, maar een stuk warmer om op te lopen. Deze vloer komt perfect tot zijn recht in onder andere entree, badkamer of keuken.


De nieuwe collectie heeft eveneens de Soundcore-technologie en de geïntegreerde kurkonderlaag wat zorgt voor een uitstekende geluiddemping. Tevens zijn de vloeren zeer stabiel en slijtvast. Door het geïntegreerde kliksysteem kan de vloer zonder lijm, spijkers of cement eenvoudig en snel geplaatst worden, zelfs op een bestaande vloer. Daardoor zijn Coretec-vloeren geschikt voor vrijwel elk project of renovatie.Links

www.coretecfloors.be
www.coretecfloors.com
www.dersimo.nl
www.usfloorsllc.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, project, vloer, vloerbedekking, pvc, vinyl, lvt, stroken, rigid, plank, parket, steen, keramisch, keramiek, tegel, stoffering, egalisatie, verwarming, vloerverwarming, ondervloer, lijm, vakkleding, ondertapijt, egaline, onderhoud, reiniging, plinten, profielen, groothandel, grossier, show, event, beurs, evenement, tentoonstelling, huisshow, #coretec, #usfloors, #dersimo

Gerelateerd nieuws
 
De R van buitenmat
lees verder
 
Joka neemt Viehoff over
lees verder
 
DWI verplaatst MDXL Project & Interieur
lees verder
Nieuwe zelfklevende ondervloeren
Estillon breidt de Floorfixx collectie uit met een innovatieve nieuwe zelfklevende ondervloer: Floorfixx optimum.
lees verder
Circulariteit centraal bij BVP
Onlangs organiseerde de BVP (Branchevereniging Projectinrichting) eindelijk weer een bijeenkomst voor de leden, waarin Odette Ex een presentatie gaf over het thema circulariteit.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden