Comfort centraal bij Natuzzi

Maandag 08 mei 2023

De nieuwe collectie van Natuzzi Italia, heet The Circle of Harmony Comfortness. Na de reflecties van de vorige edities van The Circle of Harmony over de thema's functionaliteit en duurzaamheid, verkent Comfortness de wereld van het comfort.
Comfort centraal bij Natuzzi
Comfort centraal bij Natuzzi Comfort centraal bij Natuzzi Comfort centraal bij Natuzzi Comfort centraal bij Natuzzi Comfort centraal bij Natuzzi

Comfort wordt door Natuzzi geïnterpreteerd als een manier van leven, een intiem en persoonlijk aspect, een middel om kracht en welzijn op te wekken, een overweging die onmogelijk over het hoofd kan worden gezien als het erom gaat waardevolle tijd vrij te maken voor jezelf en je ontspanning. Een nieuw idee van duurzaamheid, een sleutelelement in het claimen van levenskwaliteit.

 

De ontmoeting tussen Natuzzi en Bjarke Ingels, oprichter en creatief directeur van BIG Studio - een van de meest interessante figuren in hedendaags design en architectuur - resulteerde in Colle, een project geïnspireerd op de eerste Natuzzi modellen die bekend staan om hun zachte en gezellige stijl. De zit- en rugkussens rusten zachtjes op de binnenstructuur van de bank. Een extra kussen rust op de zijstructuur en wordt een zachte armleuning die het ligoppervlak vergroot. Het ontwerp onderscheidt zich door de aangename 'rimpels' die op de bekleding ontstaan. Colle (foto 1) is een modulair systeem dat bestaat uit een fauteuilmodule, twee- of driezitsversies en verschillende onderdelen.

 

In zijn samenwerking met Natuzzi Italia heeft de Spaanse ontwerper Enrique Martì de sofa Splash (foto 2) ontworpen. Een minimaal ontwerp en eenvoudige volumes wisselen elkaar af om een gevoel van ontspanning en voortdurende omhulling te garanderen dat doet denken aan de beweging van water. Om het gevoel van comfort te versterken, zijn de armen van de bank gebogen en strekken ze zich naar boven uit om iedereen die gebruik maakt van de zitting in te sluiten en te omarmen in een ideale duik in comfort. Splash wordt vergezeld door salontafels van verschillende afmetingen die met hun gedurfde, organische structuren een kronkelig tweekleurig effect creëren, een harmonieuze, onregelmatige overlapping van kiezelachtige vormen van edele materialen.

 

Melody is het eerste ontwerp van Simone Bonanni voor Natuzzi. Melody (foto 3) is een modulaire sofa met een lineaire structuur. Bij het ontwerp werd benaderd vanuit het zijprofiel, dat doet denken aan het iconische muzieknootsymbool. Het project is vervolgens geëvolueerd naar een modulair systeem dat de oorspronkelijke grafische elementen behoudt, maar kan worden aangepast aan de ruimte.

 

Architect en ontwerper Fabio Novembre ontwierp Tempio (foto 4), een ongewone salontafel die ontworpen is om het absolute middelpunt van ruimtes te worden. De zuiver geometrische vormen die de tafel bepalen, creëren volgens Natuzzi een object met een tijdloze architecturale esthetiek dat dezelfde majesteit oproept, zij het op een andere schaal, als de oude Griekse tempels.

 

Radice (foto 5) is een modulair systeem ontworpen door ontwerper Sebastiano Tosi. Gemaakt van hout en metaal, is Radice ontworpen om licht te zijn en aan te passen aan verschillende behoeften en ruimtes. Zijn modulaire identiteit en de mogelijkheid om het aan het plafond of de muur te bevestigen, maken verrassende volumes en aangepaste configuraties met schappen en opbergmeubels mogelijk.

 

Uragano (foto 6) is een tafel waarin de vakmanschap van Made in Italy tot uiting komt. Gemaakt in een beperkte oplage, brengt Uragano een eerbetoon aan de schoonheid en rijkdom van de natuur van het Apulische grondgebied. De basis is van olijfhouten basis, met een licht glazen blad.Links

www.natuzzi.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, slapen, slaap, slaapkamer, meubel, tafel, zitmeubel, kast, bijzettafel, salontafel, eetkamer, trend, trends, milaan, woontrends, interieurtrends, presentatie, presenteren, etaleren, tuin, buiten, terras, balkon, decoratie, meubel, meubilair, salonedelmobile, #salonesatellite, #natuzzi

Gerelateerd nieuws
Connect your senses
Op 13 november is het zover! Dan vindt de nieuwe Interieurprofessionaldag plaats in de Woonindustrie in Nieuwegein. Deze dag staat opnieuw in het teken van de zintuigen: Connect your senses!
lees verder
Liu Jo Living opbergkast Pillier
Simone Cagnazzo ontwierp volgens Liu Jo Living met de nieuwe Pillier een de steunpilaar in de woonarchitectuur.
lees verder
 
Start Interieur Business Club
lees verder
 
Gispen Classics gepresenteerd
lees verder
Najaarsnoviteiten Pode
Verfijning zit volgens Pode in de details. Dit is onder meer zichtbaar in subtiele afwerking van het bankenprogramma Tweak. Dit design van Roderick Vos is een van de nieuwe producten van het Nederlandse designmerk.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden