Catawiki werkt samen met Masterly

Woensdag 13 maart 2024

Online marktplaats Catawiki kondigt de tentoonstelling 'Homage’ aan. Een tentoonstelling samengesteld door Masterly’s oprichter Nicole Uniquole, die een reeks van gevestigde en opkomende Nederlandse en internationale ontwerpers samenbrengt.
Catawiki werkt samen met Masterly
Catawiki werkt samen met Masterly Catawiki werkt samen met Masterly

Uniquole en Catawiki gaven de designers de opdracht om te reageren op iconische ontwerpen van vroegere helden en legendes. Zij creëren nieuwe en exclusieve ontwerpen in beperkte oplage die tijdens de Milan Design Week worden tentoongesteld in het prestigieuze Palazzo Giureconsulti en uiteindelijk verkocht op Catawiki. Dit is de eerste keer dat Masterly samenwerkt met een online marktplaats.

 

Stefan Scholten staat bekend om zijn reductionistische ontwerpstijl, gecombineerd met een uniek kleurgebruik. Naar aanleiding van Catawiki's opdracht om de Lounge chair van Charles en Ray Eames opnieuw vorm te geven, onderzocht Studio Stefan Scholten elk onderdeel van het iconische ontwerp, op zoek naar de essentie. Deze reductionistische benadering leidde tot het samenvoegen van de stoel en de voetenbank in één stuk (foto 1) waardoor een sculpturaal stuk ontstond met het originele ergonomische silhouet en zorgvuldig bestudeerde proporties. Hout wordt het centrale onderdeel van deze herinterpretatie, waarbij de stoel wordt ontdaan van bekleding en metalen onderdelen, voor een echte Californische look.

 

Simone Doesburg is een Nederlandse keramiste en ontwerper uit Utrecht. Met haar porseleinen serviesmerk Grace of Glaze herdefinieert ze het gewone en transformeert ze alledaagse momenten in buitengewone weergaven van schoonheid en verwondering. Haar op maat gemaakte serviesset, gemaakt als eerbetoon aan de Emile Gallé vaas (foto 2). Geïnspireerd door het contrast van de diepe kleuren van de winter en warme zomerse tinten van de vaas, is deze collectie een harmonieuze samensmelting van beide seizoenen.

 

Vonn Jansen is een jong, opkomend designmerk van Nick en Sophie Jansen. De Nederlandse broer en zus namen het familiebedrijf over en creëerden een high-end meubelmerk waarbij ze het vakmanschap uit hun verleden gebruikten om nieuwe, moderne ontwerpen te creëren. Voor dit speciale project met Catawiki liet Sophie zich inspireren door de bijzettafels van Gianfranco Frattini en een van hun kenmerkende ontwerpen; de Trinity Dining Table, onderdeel van de lancering van het merk in 2021. De vierkante vormen, voorzien van fineer, zijn opgewaardeerd tot een high-end versie van het ontwerp waarop het is gebaseerd.

 

Bekijk de volledige line-up van ontwerpers hier.

 

Masterly X Catawiki veilingdata:

15-28 april | 28 juni - 9 juli | 4-15 oktober | 22 november - 3 december

Catawiki @ Masterly, Milan Design Week 2024

Palazzo Giureconsulti, Piazza del Duomo, Milaan

 Links

www.masterly.nu
www.catawiki.com

Tags

nieuws, interieur, beurs, paviljoen, nederlands, uniek, curator, collecties, ontwerpen, ontwerpers, designers, studenten, vakmanschap, vakmensen, cultuur, designbeurs, innovatie, merken, aandacht, publiciteit, #catawiki, #masterly, #uniquole

Gerelateerd nieuws
 
Insula door Patricia Urquiola
lees verder
Mad! Events herfst- en wintereditie
De kleinschalige inkoopbeurs Mad! Events presenteert zichzelf als hét evenement voor premium bloemisten en interieurwinkels. Op 9 en 10 juni keert het evenement terug naar de Grote Kerk in Naarden.
lees verder
 
Opnieuw noviteiten Artifort
lees verder
Designervaring
Patricia Urquiola x Heimtextil wordt een meeslepende installatie die een samenhangende designervaring mogelijk maakt tijdens de beurs in 2025.
lees verder
 
Ontwerpen Roos Reedijk
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden