Beter Bed overweegt verkoop Duitse dochter

Dinsdag 25 juni 2019

Beter Bed heeft liquiditeitsproblemen en onderhandelt met de banken, zo meldt Retaildetail. Het bedrijf bekijkt zelfs de verkoop van Matratzen Concord.
Beter Bed overweegt verkoop Duitse dochter

Het gifschandaal in Duitsland lijkt de oorzaak te zijn voor de problemen van Beter Bed in Duitsland. Weliswaar startte afgelopen oktober vorig jaar een reorganisatie waarbij meer dan Duitse 150 vestigingen werden afgestoten, maar Matratzen Concord blijft kampen met dalende verkopen en nu dus ook liquiditeitsproblemen.

Naast onderhandelingen met de banken overweegt de Udense beddenverkoper een gehele of gedeeltelijke verkoop van de Duitse dochter en de Duitse, 55 Zwitserse en 74 Oostenrijkse winkels. Er zou reeds met verschillende geïnteresseerde partijen zijn gesproken.

In de Benelux en Zweden groeit Beter Bed wel. Het bedrijf wil zich in de toekomst dan ook meer concentreren op die markten.Links

www.beterbed.be
www.beterbed.nl
www.beterbedholding.nl
www.matratzen-concord.de

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, slapen, slaap, slaapkamer, bed, ledikant, detail, retail, nachtrust, keten, winkelketen, economie, resultaat, winst, omzet, verkoop, overname, #beterbed, #beterbedholding, #matratzenconcord

Gerelateerd nieuws
 
Arli overgenomen
lees verder
 
Twee keer zoet bij Essenza
lees verder
Emma verkocht
Na eerdere aankondiging en goedkeuring van de mededingingsautoriteiten zijn meer dan de helft van de aandelen in de succesvolle matrassenverkoper Emma - The Sleep Company nu overgedragen.
lees verder
Wonenbeurs gaat digitaal
De VT Wonen & Designbeurs gaat dit jaar niet door in fysieke vorm, maar wordt gedurende de gehele maand oktober digitaal gehouden. De Let's get digital editie!
lees verder
 
Let's meet again op MBB!
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden