Beter Bed overweegt verkoop Duitse dochter

Dinsdag 25 juni 2019

Beter Bed heeft liquiditeitsproblemen en onderhandelt met de banken, zo meldt Retaildetail. Het bedrijf bekijkt zelfs de verkoop van Matratzen Concord.
Beter Bed overweegt verkoop Duitse dochter

Het gifschandaal in Duitsland lijkt de oorzaak te zijn voor de problemen van Beter Bed in Duitsland. Weliswaar startte afgelopen oktober vorig jaar een reorganisatie waarbij meer dan Duitse 150 vestigingen werden afgestoten, maar Matratzen Concord blijft kampen met dalende verkopen en nu dus ook liquiditeitsproblemen.

Naast onderhandelingen met de banken overweegt de Udense beddenverkoper een gehele of gedeeltelijke verkoop van de Duitse dochter en de Duitse, 55 Zwitserse en 74 Oostenrijkse winkels. Er zou reeds met verschillende geïnteresseerde partijen zijn gesproken.

In de Benelux en Zweden groeit Beter Bed wel. Het bedrijf wil zich in de toekomst dan ook meer concentreren op die markten.



Links

www.beterbed.be
www.beterbed.nl
www.beterbedholding.nl
www.matratzen-concord.de

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, slapen, slaap, slaapkamer, bed, ledikant, detail, retail, nachtrust, keten, winkelketen, economie, resultaat, winst, omzet, verkoop, overname, #beterbed, #beterbedholding, #matratzenconcord

Gerelateerd nieuws
Auping matras leasen of bed ontwerpen
Auping lanceert de bedden-start-up Bedzzzy die het leasen van circulaire matrassen mogelijk maakt. Daarnaast lanceert de beddenfabrikant uit Deventer een app om digitaal een bed te ontwerpen.
lees verder
 
Mooie merken op Showup
lees verder
Ikea lanceert nieuwe app
Ikea opende kort geleden haar kleinste winkel in Nederland: een geheel nieuwe app. Hiermee kunnen producten niet alleen bekeken, maar ook direct gekocht worden.
lees verder
Nieuwe slaapexposanten DWI
Een zestal nieuwe slaapexposanten is in september te zien tijdens de Vakbeurs van DWI (De Woonindustrie), van 1-4 september in Nieuwegein. Zij zullen hier hun klanten op 2 en 3 september begroeten met een ontbijt.
lees verder
 
Mood Brussel geannuleerd
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden