Beter Bed overweegt verkoop Duitse dochter

Dinsdag 25 juni 2019

Beter Bed heeft liquiditeitsproblemen en onderhandelt met de banken, zo meldt Retaildetail. Het bedrijf bekijkt zelfs de verkoop van Matratzen Concord.
Beter Bed overweegt verkoop Duitse dochter

Het gifschandaal in Duitsland lijkt de oorzaak te zijn voor de problemen van Beter Bed in Duitsland. Weliswaar startte afgelopen oktober vorig jaar een reorganisatie waarbij meer dan Duitse 150 vestigingen werden afgestoten, maar Matratzen Concord blijft kampen met dalende verkopen en nu dus ook liquiditeitsproblemen.

Naast onderhandelingen met de banken overweegt de Udense beddenverkoper een gehele of gedeeltelijke verkoop van de Duitse dochter en de Duitse, 55 Zwitserse en 74 Oostenrijkse winkels. Er zou reeds met verschillende geïnteresseerde partijen zijn gesproken.

In de Benelux en Zweden groeit Beter Bed wel. Het bedrijf wil zich in de toekomst dan ook meer concentreren op die markten.Links

www.beterbed.be
www.beterbed.nl
www.beterbedholding.nl
www.matratzen-concord.de

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, slapen, slaap, slaapkamer, bed, ledikant, detail, retail, nachtrust, keten, winkelketen, economie, resultaat, winst, omzet, verkoop, overname, #beterbed, #beterbedholding, #matratzenconcord

Gerelateerd nieuws
Bedden.nl failliet
De eerste aanbieder van het leasen van bedden, Bedden.nl, tevens een ambitieuze online speler, heeft het niet gered en is gisteren failliet verklaard.
lees verder
Nieuwe exposanten MBB 2019
Meubelbeurs Brussel komt eraan. Van 3-6 november vindt de MBB weer plaats in de Brussels Expo. De exposantenlijst staat inmiddels online, met hierop verschillende nieuwe exposanten.
lees verder
 
Leasen bij Leen
lees verder
DWI-Marketdays & Spotlight
Na de DWI-Najaarsvakbeurs en Dutch Design Dock begin september, is er vandaag (16 september) weer de Maandag Marketday én de laatste dag van decoratiebeurs Spotlight.
lees verder
Omzet juli woninginrichting top!
De Nederlandse detailhandel heeft in juli 2019 3,4% meer omzet geboekt dan in juli 2018. En weer was de interieurbranche koploper.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden