Beter Bed overweegt verkoop Duitse dochter

Dinsdag 25 juni 2019

Beter Bed heeft liquiditeitsproblemen en onderhandelt met de banken, zo meldt Retaildetail. Het bedrijf bekijkt zelfs de verkoop van Matratzen Concord.
Beter Bed overweegt verkoop Duitse dochter

Het gifschandaal in Duitsland lijkt de oorzaak te zijn voor de problemen van Beter Bed in Duitsland. Weliswaar startte afgelopen oktober vorig jaar een reorganisatie waarbij meer dan Duitse 150 vestigingen werden afgestoten, maar Matratzen Concord blijft kampen met dalende verkopen en nu dus ook liquiditeitsproblemen.

Naast onderhandelingen met de banken overweegt de Udense beddenverkoper een gehele of gedeeltelijke verkoop van de Duitse dochter en de Duitse, 55 Zwitserse en 74 Oostenrijkse winkels. Er zou reeds met verschillende geïnteresseerde partijen zijn gesproken.

In de Benelux en Zweden groeit Beter Bed wel. Het bedrijf wil zich in de toekomst dan ook meer concentreren op die markten.Links

www.beterbed.be
www.beterbed.nl
www.beterbedholding.nl
www.matratzen-concord.de

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, woon, slapen, slaap, slaapkamer, bed, ledikant, detail, retail, nachtrust, keten, winkelketen, economie, resultaat, winst, omzet, verkoop, overname, #beterbed, #beterbedholding, #matratzenconcord

Gerelateerd nieuws
Merkintroductie J. Marshall by Vispring
In het voorjaar werd het Canadese Marshall Bedding, net als Vispring, onderdeel van de Flex Group. Ter nagedachtenis van de 120e verjaardag van de uitvinding van de pocketveren matras door de Britse ingenieur James Marshall in Canada, lanceert de Flex Group het nieuwe merk J. Marshall by Vispring.
lees verder
Interieuromzet Q3 weer uitstekend
De Nederlandse detailhandel heeft in het derde kwartaal van 2019 3,7% meer omzet geboekt dan in hetzelfde kwartaal in 2018. En opnieuw doet de interieurbranche het veel beter.
lees verder
Hoge kwaliteit in Pure hallen op IMM
Van 13 - 19 januari wordt vakbeurs IMM 2020 gehouden in Keulen. Trends spelen een belangrijke rol en de Pure wereld wordt verder uitgebreid met outdoor- en badkamerproducten.
lees verder
 
Nieuwe collecties van Mintjens
lees verder
Circulaire matras Revor
De matrassen- en beddenfabrikant Revor Group uit Kuurne brengt een 100% recyclebare matras op de markt.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden