Awards voor Jan Goderis

Maandag 14 juni 2021

Jan Goderis design lab richt zich op een breed scala aan ontwerpopdrachten. Van meubels, verlichting, objecten, tot gebruiksvoorwerpen, voor limited editions of industriŽle productie. Dit jaar is het werk van Goderis al verschillende keren genomineerd voor en bekroond met verschillende prijzen.
Awards voor Jan Goderis
Awards voor Jan Goderis Awards voor Jan Goderis

De Folding Screen (foto 1) van de Gentse ontwerper Jan Goderis wordt gemaakt van aluminium of gevouwen multiplex. De panelen bestaan uit twee breedtes die oneindig met elkaar te verbinden zijn met een haaksysteem. Zij hebben onregelmatige uitsparingen waardoor er bij plaatsing in een ruimte een spel van afscherming en beperkte transparantie/doorzicht ontstaat. Dit product is, net als de Japan Lounge Chair, geselecteerd voor de London International Creative Competition shortlist award 2021.

 

De Japan collectie is een meubellijn waarbij de basistypologie van het ontwerp kan variëren in materiaal, constructie, productie, kleur en afwerking. De fauteuil (foto 2) is hiervoor het basisontwerp. De lijn van het zitprofiel, die typerend is voor het ontwerp, was het uitgangspunt in de zoektocht naar een basiszitvorm. Er is ook geëxperimenteerd met groter dan gemiddelde buisdiameters voor het zitframe en houten poten. De constructie is tijdens het ontwerpproces tot een minimum teruggebracht, de gebruikelijke dwarsverbinding achterin is weggelaten. De houten poten zijn onzichtbaar bevestigd aan het metalen frame. De zitting en rugleuning zijn van natuurlijk en milieuvriendelijk gelooid leer. Voor massaproductie kunnen de zitting en rugleuning van kunststof zijn. De Japan Chair won de Silver Award voor de A'Design Award & Competition 2021. Bij de SIT Furniture Design Awards 2021 kregen de Japan Chair & Japan Lounge Chair (foto 3) een eervolle vermelding. Een award was voor de Japan Chaise Longue. De Japan Chair en Japan Chaise Longue werden ook genomineerd voor de Design Studio Magazine 2021 Awards.

 

Jan Goderis is ook net geselecteerd om te presenteren op de Contemporary Design Market in Tour & Taxis Gare Maritime tijdens Design September Brussels. Contemporary Design Market is een presentatie- en verkoopmoment voor bekende Belgische ontwerpers en opkomende Belgische talenten die in verschillende ontwerpdisciplines werken. Dit wordt de eerste presentatie van Jan sinds Interieur Kortrijk 2014.

 

 Links

www.jangoderis.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woning, woon, wonen, project, hospitality, kantoor, meubel, tafel, salontafel, slaap, slapen, nacht, verlichting, licht, interieurstof, stof, meubelstof, interieurtextiel, meubelstoffen, stoel, fauteuil, bank, zitmeubel, kast, stoel, fauteuil, dressoir, designmeubelen, #jangoderis

Gerelateerd nieuws
Succes styling tool Fonq
Fonq gaat verder met de stylingtool die de webwinkel de afgelopen maanden uitprobeerde. Volgens de webwinkel zorgt deze voor 76% omzetstijging per styling tool gebruiker.
lees verder
 
Laengsel via Studio Oskar
lees verder
 
Easy & Safe meubelstoffen
lees verder
M.O.W. helpt digitaliseren
Het is een trend om naast een fysieke beurs ook een digitaal platform te bieden aan exposanten. Ook M.O.W. (van 19-23 september) doet hieraan mee met het initiatief 360GradPlaza.
lees verder
Digitale deel Light + Building
Light + Building combineert volgens organisator Messe Frankfurt in 2022 het beste van twee werelden: van 13 tot 18 maart als fysiek evenement en tegelijkertijd, en een hele week erna, digitaal.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden