Arli overgenomen

Vrijdag 10 juli 2020

Twee internationaal opererende Twentse bedrijven, een uit de slapenbranche en een uit de decoratiesector, gaan samenwerken onder hoede van een kersvers investeringsfonds uit IJsselstein.
Arli overgenomen
Arli overgenomen Arli overgenomen

De Arli Group uit Enschede en Hemsson uit Almelo gaan samenwerken in een poging om hun positie in de internationale home & living markt uit te bouwen. Averest Capital uit IJsselstein gaat in de nieuwe combinatie investeren.

Arli Group is een groothandel van huishoudtextiel- en bed- en badtextiellabels als bijvoorbeeld Cinderella, Damai, DDDDD en Seahorse. In het familiebedrijf werken nog twee generaties eigenaren samen, waaronder Ariën de Winter. Het bedrijf, 35 jaar geleden opgericht, was lange tijd voornamelijk bekend onder Damai bedtextiel. Dat werd in 2013 uitgebreid met de labels van het failliete Ten Cate, die door Arli werden opgekocht uit de boedel.

Ook Hemsson is als familiebedrijf een groothandel en producent van outdoor(kerst)verlichting (Gacoli, Fairybell en Christmas United) en geurdecoratie-artikelen als geurkaarsen en interieurparfum (Ted Sparks). Deze labels worden internationaal verkocht in tuincentra, speciaalzaken en online. Eigenaar van Hemsson is Jeroen Achterhuis (foto 1; Linkedin).

Averest Capital is eind 2018 opgericht en had volgens hun website begin dit jaar al € 15 miljoen kapitaal vergaard. De verwachting toen was dat dit nu doorgegroeid zou zijn naar circa € 25 miljoen. Het investeringsfonds investeert in middelgrote Nederlandse (familie)bedrijven met groeipotentieel en is zeer betrokken bij het management. Albert Koops en Vincent Pieterson (foto 2; website Averest) hebben jarenlange ervaring op het gebied van investeringen, overnames en transities.

Ariën de Winter, die alleen nog als aandeelhouder betrokken blijft, stelt dat er voor klanten en leveranciers niets verandert. De directie van de nieuwe combinatie zal bestaan uit directeur Jeroen Achterhuis en Peter Korver (foto 3; Linkedin) als directeur sales, marketing en product development.Links

www.arligroup.nl
www.averest.nl
www.hemsson.com

Tags

Nieuws, wonen, woon, woning, interieur, inrichting, bed, meubel, slaap, slapen, bed, badtextiel, huishoudtextiel, overtrek, badjas, deken, laken, hoes, dekbed, handdoek, badstof, kamerjas, kerstmis, outdoor, licht, verlichting, kaars, geurkaars, nachtrust, online, woonbranche, e-commerce, e-business, Ecommerce, internet, shop, webshop, overname, acquisitie. koop, fusie, acquisition, #arligroup, #averest, #hemsson, #cinderella, #damai, #DDDDD, #seahorse, #gacoli, #fairybell, #christmasunited, #tedsparks

Gerelateerd nieuws
Hipzo Living nieuw in DWI
De Woonindustrie heeft er weer een nieuwe exposant bij. Vanaf 1 juli is Hipzo Living in Nieuwegein te vinden.
lees verder
 
Safe at Home door Kobe
lees verder
Aziatisch debuut Orgatec
Koelnmesse organiseert volgend jaar Orgatec in Japan. De beurs zal van 26 tot 28 april 2022 als eerste in zijn soort in Japan focussen op professionele en hybride werkomgevingen.
lees verder
 
Nieuwe Belgische decoratiebeurs
lees verder
Sofacompany zus Jysk
Sofacompany wordt een zus van Jysk. En Jysk doet een grote investering in Lelystad.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden