Woontrend 2022 - Fresh Start

Donderdag 11 november 2021

Onlangs presenteerde Inretail de woontrends voor 2022, voortkomend uit de tijdgeest Calibrate. In een serie van vier artikelen zullen deze behandeld worden, vandaag de eerste: Fresh Start.
Woontrend 2022 - Fresh Start
Woontrend 2022 - Fresh Start

Anna Hutten houdt zich bij Inretail onder andere bezig met de woontrends. De vier woontrends komen voort uit de tijdsgeest Calibrate: die staat voor de onvoorspelbare tijd waarin we leven. Voor nu en de nabije toekomst leidt de grilligheid van ons bestaan tot nieuwe ideeën op het gebied van hygiëne, digitalisering, thuiswerken, reizen en globalisering. 

 

De eerste trend is Fresh Start. De basiskleur in deze trend is wit, gecombineerd met verschillende naturellen. Accentkleuren worden gedoseerd gebruikt en zijn er vooral om de frisse uitstraling van het wit te versterken. Bekijk alle kleuren, vormen, materialen en dessins die horen bij deze trend.

 

Achtergrond

De wereld is definitief veranderd door COVID-19. Hierdoor voelt het alsof we een tweede kans krijgen en die omarmen we met schaamte, maar ook met ambitie en optimisme. Niet alleen bedrijven, ook consumenten nemen verantwoordelijkheid voor de nieuwe wereld. We maken op eigen kracht een frisse start waarin duurzaamheid, klimaatoplossingen en ontspullen centraal staan.

De verwachting is dat meer mensen vaker thuis blijven werken. Dit is de reden waardoor onze woning verandert in een home hub: een flexibele uitvalsbasis die ook na corona zal blijven bestaan. De inrichting van onze woon- en buitenruimtes krijgt hierdoor nog meer aandacht.

 

Voor de woonbranche biedt deze groene en flexibele, nieuwe wereld veel kansen. Denk aan klimaatvriendelijk(er) produceren, het gebruik van nieuwe duurzame materialen en slimme oplossingen in huis. In veel opzichten zullen we 2022 als een nieuwe start zien. Een mogelijkheid om met oude gewoonten te breken, om op te ruimen en op weg te gaan naar een duurzamere wereld.

 

In het interieur vraagt dit om heldere, opgeruimde ruimtes, met veel wit en af en toe een fris accent in lichtblauw en geel. Daarnaast gaan we flexibeler om met ons huis. De binnenruimte moet makkelijk te transformeren zijn naar een ander gebruik zoals thuiswerken, sporten, ontspannen of bezoek ontvangen. Bij deze transformatie komen kamerschermen en multifunctionele wanden van natuurlijke materialen goed van pas.

 

Vormen

De vormen zijn bewust eenvoudig en strak, de producten zijn multifunctioneel. Er is veel aandacht voor producten die te maken hebben met het thuiskantoor. Kamerschermen spelen een opvallende rol.

 

Kleuren

De basis van de kleurkaart in deze stijltrend is wit, gecombineerd met verschillende naturellen. Accentkleuren worden gedoseerd gebruikt en zijn er vooral om de frisse uitstraling van het wit te versterken. De accentkleuren geven de multifunctionaliteit van meubels aan.

 

Dessins

Dessins zijn in deze trend van ondergeschikt belang. Patronen zijn meestal gebaseerd op natuurlijke structuren, zoals marmerdessins.

 

Materialen

De gebruikte materialen zijn circulair, gerecycled of recyclebaar. Dit gaat op voor bekende producten als leer, katoen en kurk. Maar ook voor nieuwe materialen zoals kunststof op basis van algen en mycelium (een zelfgroeiende schimmel). Soms hebben de materialen een extreem frisse en hygiënische uitstraling. Daarnaast zijn ze praktisch en maken ze de multifunctionaliteit van de producten mogelijk.

 

P.S. 17-11-2021: De tweede Woontrend 2022: Safe Haven.

P.S. 24-11-2021: De derde Woontrend 2022: Traditional Sentiment.

P.S. 03-12-2021: De vierde Woontrend 2022: Transparent Remedy.Links

www.inretail.nl

Tags

nieuws, interieur, woontrends, meubels, woontextiel, kleuren, verf, styling, accessoires, woonaccessoires, woonkamer, kantoor, thuiskantoor, slaapkamer, keuken, #calibrate, #freshstart, #inretail, #annahutten

Gerelateerd nieuws
Trendz klaar voor februari
De beursorganisatie van de inkoopbeurs Trendz Voorjaar is positief gestemd dat de komende editie begin februari 2022 door kan gaan. De huidige maatregelen lopen op 25 januari af, vervolgens maakt de overheid bekend welke sectoren dan heropend worden.
lees verder
 
Groene fulfilment bij Orderchamp
lees verder
Stand van zaken voorjaarsbeurzen
Reikhalzend keek de interieurbranche uit naar de corona persconferentie, mochten de winkels weer open? Ook voor de verschillende beurscentra was dit een belangrijk moment, om af te wegen wanneer voorjaarsevenementen plaats kunnen vinden.
lees verder
 
Woningmarkt heeft het zwaar
lees verder
Zomereditie Heimtex
Heimtextil vindt als eenmalige zomerspecial plaats van 21 t/m 24 juni 2022, parallel aan het beursduo Techtextil en Texprocess.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden