Wild Flower serie van Royal Delft

Donderdag 21 september 2023

Royal Delft introduceert de nieuwe Wild Flower serie. De serie bestaat uit een prachtige Proud Mary en kleurrijke tegels.
Wild Flower serie van Royal Delft
Wild Flower serie van Royal Delft

De nieuwe collectie van Royal Delft, begin deze maand nog te vinden op de trendy accessoire-beurs Showup, is een ode aan wilde bloemen en brengt je volgens de Delfts Blauw fabriek terug naar de natuur. De decoratie van deze serie is uitgewerkt in polychroom. Het bloemige dessin is geïnspireerd op de oude tegels van de Westraven collectie uit de jaren`30. De polychroom Proud Mary en de tegels worden nu exclusief uitgebracht. 

 

In de jaren ’60 nam Royal Delft de tegelfabriek Westraven over. In het archief werd onlangs een bijzondere vondst gedaan: de schetsen, ponsieven én transfervellen van zes prachtige verschillende bloemontwerpen van Westraven. De schetsen stammen uit 1930 en waren in die tijd de basis voor handgeschilderde tegels. De transfervellen zijn gebruikt voor zes fleurige tegels. De schets is ook gebruikt voor de rok van een Proud Mary (foto 2). Deze collectie, ontworpen door Koens & Middelkoop, bestaat uit grote, handgeschilderde vormen en kleinere varianten gedecoreerd met een zeefdruk.

 

De dessins zijn in de meerkleurige decoratietechniek Polychroom ontwikkeld. Hierbij worden de kleuren geel, groen, blauw en roodbruin gebruikt. De kennis van het werken met deze specifieke kleuren komt vanuit de landen rondom de Middellandse Zee. Deze aardse kleuren vormen de basis van hedendaagse moderne interieurontwerpen.Links

www.royaldelft.com
www.royaldelftgroup.com

Tags

Neuws, interieur, inrichting, wonen, woonaccessoire, lifestyle, decoratie, decoratie-artikel, woon, woontextiel, woningtextiel, #showup, #royaldelft,

Gerelateerd nieuws
Mad! Events herfst- en wintereditie
De kleinschalige inkoopbeurs Mad! Events presenteert zichzelf als hét evenement voor premium bloemisten en interieurwinkels. Op 9 en 10 juni keert het evenement terug naar de Grote Kerk in Naarden.
lees verder
Designervaring
Patricia Urquiola x Heimtextil wordt een meeslepende installatie die een samenhangende designervaring mogelijk maakt tijdens de beurs in 2025.
lees verder
 
Vroegboekfase Imm cologne 2025
lees verder
Presentatie woontrends 2025
Inretail heeft in samenwerking met trendwatcher Aafje Nijman de woontrends voor 2025 in kaart gebracht en maakte deze op 8 april bekend.
lees verder
Van der Linden naar Decorette
Per 1 mei aanstaande heeft EK Living, franchisegever van Decorette, een nieuwe formulemanager. Frank van der Linden zal deze functie dan op zich nemen.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden