Vertrouwd Salone del Mobile

Maandag 02 mei 2022

De Salone is terug zoals we die kennen: groots, levendig en bruisend. Zo meldt de organisatie. Na de wat tegenvallende Supersalone afgelopen september 2021, zullen alle 24 Rho Fiera-paviljoens van 7 tot 12 juni tijdens de 60e editie vol zitten met 200.000 m2 tentoonstellingsruimte en 2.000 exposanten.
Vertrouwd Salone del Mobile
Vertrouwd Salone del Mobile Vertrouwd Salone del Mobile

Naast Salone Internazionale del Mobile vinden ook de verschillende andere tentoonstellingen plaats, zoals Salonesatellite. Dit jaar is deze tentoonstelling met 600 ontwerpers onder de 35 voor het eerst in de eerste twee paviljoens van de beurs te vinden. Het programma bestaat daarnaast onder meer uit de Talks en de installatie Design with Nature. De stad Milaan zelf staat ook bol van locaties waar (meubel)design te bewonderen is.

 

De moderne visie op woninginrichting het Italiaanse Bonaldo wordt vertaald in de nieuwe 2022 collecties. De rode draad van deze collecties is Bonaldo's B/Style meubelprogramma. Interieurjournaal stelt één noviteit voor. Het Backdrop-dressoir van Alain Gilles (foto 1) wordt onder meer gekenmerkt door de verticale snede van de deuren, een verwijzing naar de gevels van de modernistische gebouwen waarop het geïnspireerd is. De verticale lijnen verbergen de groeven die worden gebruikt om de deuren te openen. Het dressoir is verkrijgbaar in Canaletto walnoot of caramel glanzend gelakt hout.

 

MM Company, met twintig jaar ervaring in de productie van projectmeubels, lanceert het ontwerp Nuki binnen zijn merk Sitia. Nuki (foto 2) is een kleine fauteuil die ontworpen is voor thuiswerken, maar ook in de rest van het huis kan worden gebruikt. De kleine fauteuil wordt gekenmerkt door minimale en tweedimensionale lijnen: een grafisch teken die doet denken aan het profiel van een zittende persoon. Daarnaast heeft het zitmeubel een kleine haak, verwerkt in de rugleuning, ontworpen om een ​​tas of een jas op te hangen.

 

Ergonomische vormen in continuïteit en zachte, geruststellende fysionomieën geven leven aan de Happening-bank (foto 3), ontworpen door Mauro Lipparini voor Lago. De Happening serie bestaat uit verschillende elementen die gecombineerd kunnen worden: lineaire banken, zijbanken, schiereilanden, trapeziums en chaise longues. De collectie wordt gecompleteerd door drie verschillende fauteuils.Links

www.salonemilano.it
www.bonaldo.com
www.mmfurniture.com
www.lago.it

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woning, slapen, slaap, slaapkamer, beurs, show, event, evenement, showroom, toonzaal, tentoonstelling, huisshow, vakbeurs, vakevenement, vakevent, woonevent, woonbeurs, meubel, tafel, zitmeubel, kast, bijzettafel, salontafel, eetkamer, trend, trends, milaan, woontrends, interieurtrends, presentatie, presenteren, etaleren, #salonedelmobile, #salonesatellite, #lagodesign

Gerelateerd nieuws
Samenwerking Interieur Club en Glue
Tijdens Glue in september gaat De Interieur Club zijn netwerkborrel voor interieur- & designprofessionalsorganiseren op vrijdag 16 september!
lees verder
 
Prospectt kiest voor DWI
lees verder
Ceo Intergamma gaat met pensioen
Na bijna 17 jaar leiding te hebben gegeven aan Intergamma, het grootste doe-het-zelfbedrijf van de Benelux, treedt ceo Harm-Jan Stoter per 1 september 2022 af.
lees verder
Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer
Na de succesvolle 22ste editie in januari 2020 – met bijna 13.000 bezoekers die het evenement gemiddeld met een 7,7 waardeerden – staat op 8, 9 en 10 juni 2022 de 23ste editie van de vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer in Jaarbeurs Utrecht gepland.
lees verder
HMC op Masterly
Negen net afgestudeerde ontwerpers van het Hout- en Meubileringscollege (HMC) uit Amsterdam en Rotterdam presenteren hun werk op de Salone del Mobile in Milaan.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden