Verlichting ontmoet gebouwtechniek

Woensdag 02 augustus 2023

De beurs Light+Building in Frankfurt am Main van 3 tot 8 maart 2024 biedt een aanbod van intelligente verlichtingstechnologie tot toekomstgerichte woon- en gebouwtechnologie.
Verlichting ontmoet gebouwtechniek
Verlichting ontmoet gebouwtechniek Verlichting ontmoet gebouwtechniek Verlichting ontmoet gebouwtechniek Verlichting ontmoet gebouwtechniek

Dankzij deze combinatie is deze beurs voor verlichtings- en gebouwentechniek volgens de Messe Frankfurt de belangrijkste internationale ontmoetingsplaats voor experts, fabrikanten, planners, architecten en investeerders, die allemaal van deze innovatiebeurs gebruik maken om toekomstgerichte oplossingen te ontdekken. Daarnaast ligt de focus op het uitwisselen van kennis, het doen van nieuwe zaken en het opdoen van inspiratie. 'Light+Building is het ideale platform om de nieuwste ontwikkelingen te ontdekken en de dialoog aan te gaan met experts uit de internationale sector. Nergens anders is deze directe combinatie van lichtexpertise en toekomstgerichte woon- en gebouwentechniek te vinden,' zegt Light+Building directeur Johannes Möller.

 

Als platform voor de branche zet Light+Building de thema's in de schijnwerpers die een beslissende invloed hebben op de exposerende bedrijven. 'De manier waarop mensen in steden en gebouwen leven, werken en met elkaar omgaan, verandert voortdurend. Daarom moet de gebouwentechniek van morgen zich kunnen aanpassen aan de veranderende en wisselende eisen die eraan worden gesteld. We hebben interfaces nodig voor nieuwe energiebronnen, de systemen moeten interoperabel zijn en een efficiënte werking moet vanzelfsprekend zijn in termen van uitstoot en economische efficiëntie,' legt hij uit. Elektrificatie vormt de basis voor meer duurzaamheid en een bouwsector die kan voldoen aan toekomstige eisen. Daarom is het motto van 's werelds toonaangevende beurs in 2024 'Be Electrified'.

 

Gebaseerd op dit motto specificeren drie topthema's - 'Duurzaamheid', 'Connectiviteit' en 'Werk+Wonen' - de factoren die essentieel zijn voor wonen, werken en mobiliteit in de wereld van morgen. Tijdens Light+Building vormen ze de rode draad voor lezingen, rondleidingen en speciale shows:

 

Het thema 'Subtainability' draait om systemen en benaderingen die bijdragen aan het economisch en ecologisch levensvatbaarder maken van de bouwsector, dat wil zeggen de integratie en opslag van groene energie en een efficiënt energiebeheer. Duurzaamheid speelt echter ook een belangrijke rol in zowel de gebruikte materialen als het productieproces.

 

Het thema 'Connectivity' draagt ook bij aan een efficiënt gebruik van hulpbronnen. Zo vormen elektrificatie en digitalisering de basis voor het succesvol met elkaar verbinden van de verschillende disciplines van het slimme huis en het slimme gebouw en dat begint in de productlevenscyclus van een gebouw al in de planningsfase met behulp van Building Information Modelling (BIM). Het verzamelen en opslaan van gegevens maakt het mogelijk om de functies van een gebouw tijdens het gebruik efficiënt te controleren en te onderhouden, wat resulteert in een hoger comfortniveau en vooral meer veiligheid en beveiliging.

 

Het thema 'Work+Living' gaat over de veranderende eisen aan mobiliteit en waar we wonen en werken, maar ook over productie- en verkoopruimtes en de stedelijke context. Of het nu gaat om werken op afstand vanuit huis of ontmoetingsplaatsen voor sociale interactie in een industrieel gebouw, het slimme huis van morgen en de slimme gebouwen zijn gepland om beide mogelijk te maken. Er wordt speciale aandacht besteed aan het thema licht en verlichting in al zijn facetten. Hier wordt innovatieve technologie gecombineerd met trendsettend design voor meer comfort. Trends in al hun aspecten spelen hier een belangrijke rol. Ze beïnvloeden het ontwerp van armaturen en designelementen in gebouwen.

 

Op Light+Building presenteren exposanten in het oostelijke deel van het Frankfurt Fair and Exhibition Centre alle facetten van moderne verlichting. Het brede spectrum van toepassingen reikt van technische armaturen voor kantoorgebouwen, onderwijsinstellingen, industrie en handel, via straat- en stadsverlichting, winkel- en noodverlichting, tot decoratieve en designgerichte armaturen, evenals componenten en accessoires voor verlichtingstechnologie.

 

Innovatieve gebouwentechniek voor een duurzame toekomst wordt door exposanten getoond in het westelijke deel van het expositiecentrum. Daar omvat het portfolio van de fabrikanten niet alleen componenten voor de elektrificatie en digitalisering van de infrastructuur, maar ook technologie voor de automatisering van woning- en gebouwentechniek. Dit vormt de basis voor de integratie van alternatieve energiebronnen en zorgt voor een efficiënt gebruik van hulpbronnen.

 

Netwerken voor veiligheid en beveiliging vormen een integraal onderdeel van slimme huizen en slimme gebouwen, en daarom concentreert Light+Building dit aanbod van producten en diensten in het Intersec Building-segment, dat alles omvat van videotechnologie en toegangscontrole tot gegevens- en brandbeveiliging.

 

Het digitale platform van Light+Building vult de live ervaring in Frankfurt aan met extra mogelijkheden. Dankzij een digitaal matchmaking-systeem kunnen deelnemers bijvoorbeeld zowel vóór de deuren opengaan als tijdens de beurs de juiste contacten en zakenpartners bereiken. Bovendien zullen veel van de lezingen en paneldiscussies op het uitgebreide evenementenprogramma ook na het evenement online beschikbaar zijn.

 

De volgende Light+Building opent haar deuren van 3 tot 8 maart 2024 in Frankfurt.Links

www.light-building.messefrankfurt.com
www.messefrankfurt.be
www.messefrankfurt.com
www.messefrankfurt.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, project, outdoor, tuin, verlichting, lamp, muurlamp, verlichtingsartikel, lichtelement, designverlichting, designlamp, hanglamp, tafellamp, vloerlamp, duurzaamheid, connectiviteit, workandliving, technologie, digitaal, platform, evenementen, programma, rondleiding, shows, #lightbuilding, #messefrankfurt

Gerelateerd nieuws
Even voorstellen: Kreon Holon 20
Kreon voeg Holon 20 toe aan de Holon-collectie. Als aanvulling op de 20-40-60-80 maatvoering, is de Holon 20 klein maar krachtig.
lees verder
Otak alias Cozy-Homes winkel failliet
Over Otak Meubelen Enschede is gisteren het faillissement uitgesproken door de rechtbank in Overijssel, vestiging Almelo.
lees verder
Smart homemarkt 6,3 miljard
De smart home markt in Nederland groeide in een jaar van € 5,8 miljard naar € 6,3 miljard. Ook steeg het bezit van slimme apparaten naar 61% van de huishoudens.
lees verder
Super Skin thema A@W R'dam
‘Super Skin’ is thema van de 'speed-date' beurs Architect@Work voor de editie komende september in Rotterdam.
lees verder
Nieuwe salesmanager Woonindustrie
Per 1 juni is Benjamin Streefkerk gestart als de nieuwe salesmanager bij De Woonindustrie. Hij heeft de ambitie om A-merken bij het interieurcentrum te betrekken.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden