Van de Heg overgenomen

Dinsdag 06 oktober 2015

Verlichtingsindustrie G. van de Heg bv is in augustus overgenomen door ondernemers Ton Rosendaal, Ruud Alblas en Roel Semmelink. De transactie vond plaats via een management buy-in.
Van de Heg overgenomen

Ruud-Alblas (links) en Roel-Semmelink

 

 

Van de Heg uit Barneveld is producent en leverancier van verlichting. Het jubilerende bedrijf werd in 1965 opgericht door Geurt van de Heg en is sinds die tijd uitgegroeid tot een zelfstandig familiebedrijf, dat internationaal opereert. Van de Heg stond vanwege zijn pensioengerechtigde leeftijd open voor een gesprek over de voortzetting van de onderneming onder een ander management heeft heeft nu een meerderheidbelang (75%) van zijn bedrijf overgedaan aan de genoemde ondernemers.
 
Marktlink Fusies & Overnames heeft de overname begeleid. Roel Semmelink heeft vooral commerciële ervaring, Ton Rosendaal operationele en financiële ervaring. Ruud Alblas, woonachtig in Duitsland, zal zich met name op de Duitse marktontwikkeling gaan richten.
 
Semmelink: 'Vandeheg is al 50 jaar een begrip in verlichtingsland en biedt daarmee een goede uitgangsbasis. Het was onze wens een onderneming over te nemen en deze verder uit te bouwen met onder andere nieuwe product- en ICT gerelateerde marketing technologieën.'
 
De verlichtingsbranche staat onder druk en is volgens hem sterk aan het veranderen, dus het is zaak om nieuwe verkoopkansen aan te boren. Bijvoorbeeld met het concept Iluce: door interactieve zuilen krijgt de eindgebruiker de mogelijkheid uit honderden modellen te kiezen, deze te selecteren en direct aan te kopen.
De voordelen voor retailers: beperkte winkelvoorraad, directe digitale afwikkeling van orders en toegang tot een breder assortiment. Tussen 'bricks' (winkel) en 'clicks' (internet)’ voegt Iluce het fenomeen 'clicks in bricks' toe.
 
Daarnaast wil het drietal de kennis op gebied van sensortechnologie met Vandeheg verlichtingsproducten combineren.

 Links

www.vandeheg.nl
www.marktlink.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, wonen, woning, verlichting, licht, lamp, armatuur, overname, fusie, bedrijfsovername, management, buy-out, buy-in, marktlink

Gerelateerd nieuws
Interieuromzet Q3 weer uitstekend
De Nederlandse detailhandel heeft in het derde kwartaal van 2019 3,7% meer omzet geboekt dan in hetzelfde kwartaal in 2018. En opnieuw doet de interieurbranche het veel beter.
lees verder
 
Object laatste keer in Haka
lees verder
 
Kleurenpalet Chromotica van Vibia
lees verder
Nieuwe handgeblazen lampcollectie Sino
Italiaanse verlichtingsfabrikant Prandina introduceert Sino, een nieuwe serie lampen van handgeblazen glas.
lees verder
 
Interieurjournaal veilig
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden