Sylvia Roelofs voorzitter Modint

Maandag 05 juli 2021

Sylvia Roelofs is op donderdag 30 juni benoemd als nieuwe voorzitter van Modint. Zij neemt het stokje over van Han Bekke.
Sylvia Roelofs voorzitter Modint

Sylvia Roelofs is op donderdag 30 juni benoemd als nieuwe voorzitter van Modint. Zij neemt het stokje over van Han Bekke die na 50 jaar werkzaam te zijn geweest in de sector, waarvan acht jaar als voorzitter van Modint, afscheid neemt. Ter gelegenheid hiervan wordt op 8 juli aaanstaande het mini-symposium ‘Close’, over reshoring, gehouden in het Bimhuis te Amsterdam.

 

Met meer dan 20 jaar ervaring in verenigingsmanagement is Sylvia Roelofs een ervaren bestuurder en toezichthouder in complexe organisaties. Ze is haar carrière begonnen als advocaat en heeft aansluitend eenaantal spilfuncties vervuld binnen de brancheorganisaties voor ICT-bedrijven. Ze was onder andere bestuurslid bij VNO-NCW en lid van de Sociaal Economische Raad (SER).   

 

Na haar vertrek bij branchevereniging Nederland-ICT heeft Sylvia Roelofs een aantal jaren gewerkt als directeur Benelux bij het Nederlandse softwarebedrijf Be Informed. Momenteel bekleedt zij een aantal commissariaten bij bedrijven uit verschillende sectoren. Ook is ze aangesloten bij het netwerk Topvrouwen Nederland van de SER.

 

'Mijn indruk is dat er vooral op duurzaamheid en innovatie grote stappen worden gezet binnen de sector en de ambities hoog zijn. Dat spreekt mij erg aan. Ik ga de komende tijd ontdekken wat er leeft en mijn inzicht vergroten in de uitdagingen en kansen die er liggen voor Modint en de sector. Ik verwacht een goede bijdrage te kunnen leveren met mijn kennis en ervaring van innovaties in het bedrijfsleven. Ook zet ik mij in voor verdere samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen om de ambities van de sector te versterken,' aldus Sylvia Roelofs.

 

Modint is de branchevereniging van fabrikanten, importeurs, agenten en groothandelaren in (bedrijfs)kleding, modeaccessoires, tapijt en (interieur-) textiel. De organisatie bouwt, gezamenlijk met andere stakeholders, aan een waardevolle toekomst voor de textielsector door op een positieve wijze bij te dragen aan de aanpak van relevante en maatschappelijke thema’s. Naast het behartigen van de belangen van ruim 400 leden en hen voorzien van kennis en informatie.Links

www.modint.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, wonen, woning, residentieel, non-food, retail, detailhandel, brancheorganisatie, belangenbehartiger, belangenorganisatie, winkel, organisatie, belang, vereniging, informatie, portaal, arbeid, pensioen, regeling, omstandigheden, economie, textiel, tapijt, benoeming, topvrouwen,#modint, #sylviaroelofs, #hanbekke, #nederlandict

Gerelateerd nieuws
Innovatieve vloer in 3D geprint huis
In Beckum, in het Duitse Noordrijn-Westfalen, werd onlangs het eerste geprinte huis van Duitsland geopend. De vloer in dit innovatieve gebouw is afkomstig van de nabij gevestigde fabrikant Meisterwerke.
lees verder
Winnaars van het NKWP
Tijdens de laatste dag van de vakbeurs Incoda zijn de nieuwe kampioenen van het NK Woning- en Projectstofferen (NKWP) bekend gemaakt. Bij de junioren ging de eerste prijs naar Kay Winters, bij de senioren won Anco Rijstenbil voor de derde keer op rij.
lees verder
Tijd voor ETC Design Experience
ETC Design Center Europe is er klaar voor. De ETC Design Experience vindt hier plaats op 20 en 21 september. Voor het laatste designnieuws is het dus een must om op maandag of dinsdag af te reizen naar Culemborg.
lees verder
 
Samenwerking interieurarchitecten
lees verder
De Rothschild koopt pand Meubitrend
Edmond de Rothschild Reim koopt groot complex in Oss. Het gaat om het pand van Meubitrend.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden