Sluiting mcThree Carpets

Woensdag 06 december 2023

Nadat de zoektocht naar een overnemer op niets uitgedraaid is, sluit het Waregemse textielbedrijf Mc Three Carpets de deuren. De 278 werknemers dreigen hun baan te verliezen.
Sluiting mcThree Carpets

Het management van het Waregemse textielbedrijf Mc Three Carpets heeft dinsdagnamiddag de intentie tot sluiting aangekondigd, meldt de West-Vlaamse regionale tv-zender Focus & WTV. Het bedrijf met 278 werknemers was vorig jaar nog op zoek naar een overnemer, maar die werd niet gevonden. Eigenares Sophia Vanwynsberghe besliste toen om de karpettenspecialist in eigen handen te houden, zo meld dagblad De Tijd in een artikel.

 

Mc Three Carpets boekte in 2022 bijna een derde minder winst. Het bedrijf dook toen € 0,6 miljoen in het rood. Dat het bedrijf, opgericht door Lucien Vanwynsberghe, vader van de huidige eigenares, nu sluit, is een verrassing. Vorig jaar leek de familie met Mc Three Carpets te willen doorgaan nadat de Amerikaanse dochter Orian Rugs werd verkocht en de slecht presterende Turkse dochter Sofiteks Tekstil werd gesloten.

 

Maar ook in Waregem gingen de zaken niet goed. 'De bedrijfsleiding moet vaststellen dat de verliezen almaar verder toenemen', zegt gedelegeerd bestuurder Matthias Page in Het Laatste Nieuws. Hij wijst op de almaar grotere concurrentie uit de lageloonlanden, een structurele overcapaciteit en prijsdruk op de internationale markten.

 

Tijdens de coronacrisis was er tijdelijk extra vraag naar interieur- en textielproducten, maar dat effect is uitgewerkt. Nadien verslechterde de situatie door de energiecrisis, de inflatie en het gedaalde consumentenvertrouwen. 'Daardoor zijn de marges ontoereikend geworden om de organisatie langdurig in stand te houden,' concludeert Page.

 

Mc Three Carpets, bekend van zijn grote vestiging langs de E17, ontstond als een samenwerking tussen Lucien Vanwynsberghe en de families Santens en Verstraete, maar kwam een tiental jaar geleden volledig in handen van de familie Vanwynsberghe. Het bedrijf is een grote fabrikant van machinaal geweven tapijten en richt zich op het midden- tot laagsegment met klanten als Leen Bakker en doe-het-zelfzaken, waar het ook Balta-Victoria tegenkomt. Balta probeerde het bedrijf in 2016 tevergeefs over te nemen.

 

De jaarrekening van 2022 toonde al een grote omzetdaling van 31% tot € 37,8 miljoen. Het bedrijf dook toen € 0,6 miljoen euro in het rood, zo meld De Tijd.Links

www.mcthree.be

Tags

nieuws, interieur, tapijt, productie, vloerkleden, overname, sluiting, verkoop, middensegment, laagsegment, verlies, waregem, krant, publicatie, ontslag, organisatie, vakbonden, omzetdaling, #balta, #victoria, #mcthreecarpets

Gerelateerd nieuws
Homed opent in Hubo Hengelo
Er is een nieuwe decoratieve Homed geopend, dit keer bij Hubo Hengelo Hart van Zuid. In de winkel wordt nu een compleet woningstofferingspakket aangeboden.
lees verder
Nieuwe ceo voor Belysse
James Neuling is benoemd tot ceo van Belysse Group, het bedrijf achter onder andere de merken Modulyss en ITC.
lees verder
Perzische tapijt duurzame keuze
[Sponsored artikel] - In de wereld van interieurdesign blijft de vraag naar authentieke en duurzame producten groeien. Te midden van deze trend staan Perzische tapijten als toonbeelden van vakmanschap en duurzaamheid.
lees verder
Evolutie in vloeren
Tarkett introduceert de Id Evolution, een duurzame non-pvc vloercollectie. Gemaakt met 64% mineralen voor een gezonder binnenklimaat.
lees verder
Meerdere winkelsluitingen Utrecht
Helaas zijn de afgelopen tijd verschillende Utrechtse woonfirma's gesloten. Keck & Lisa Wonen is de meeste recent winkel die zijn deuren sluit. Sinds eind vorig jaar zijn vier bedrijven met hun werkzaamheden gestopt.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden