Podcasts in november

Donderdag 02 november 2023

De november podcasts van de Interieurclub gaan over PAN Amsterdam, interieur- of productontwerp, gordijnen en Instagram vs TikTok
Podcasts in november
Podcasts in november Podcasts in november Podcasts in november Podcasts in november Podcasts in november

In november brengt de Interieurclub de 100ste podcast uit! Podcast #100 komt vanaf de PAN Amsterdam, de jaarlijkse kunstbeurs in de RAI Amsterdam. Waarom is het interessant voor interieurprofessionals om hier naar toe te gaan? En wat kunnen wij verwachten dit jaar van deze kunstbeurs? Te gast bij Mark Timo zijn Margitte Verwoerdt namens PAN en twee exposanten Pien Rademakers van Rademakers Gallery en Krista van Oudheusden van Atkris Studio.

 

Margitte Verwoerdt (foto 1) is kunstadviseur en Manager programmering, samenwerkingen en events voor PAN Amsterdam. Als kunsthistorica heeft Margitte vijftien jaar ervaring opgedaan in de kunstmarkt bij galeries, kunsthandels en veilinghuizen en adviseert zij particulieren en bedrijven met de aan- en verkoop en het taxeren van kunst. Ook verbindt zij kunstenaars aan bedrijven voor speciale opdrachten of treedt ze op als curator. Sinds drie jaar is zij hiernaast verantwoordelijk voor het creëren van de uitgebreide programmering van de PAN Podium talks, waar uiteenlopende thema's aan bod komen en het aantrekken van nieuwe samenwerkingen & sponsorships.

 

De tweede gast in deze podcast is kunsthistorica Pien Rademakers (foto 2). Met Rademakers Gallery, in 2007 opgericht, staat ze ook dit jaar weer op PAN Amsterdam. De galerie is gespecialiseerd in hedendaagse kunstwerken van opkomende en gerenommeerde kunstenaars op het snijvlak van kunst, fotografie, mode en design. Daarnaast staat Rademakers Gallery kunstliefhebbers en verzamelaars met raad en daad terzijde en presenteert zij haar kunstenaars als creatief agentschap, waardoor het mogelijk is om een werk in opdracht te bestellen.

 

Krista van Oudheusden (foto 3) maakt met AtKris Studio haar debuut op de PAN. Atkris Studio is een naar eigen zeggen snelgroeiend bedrijf in vintage design meubelen dat internationaal opereert. 'Het vinden van de beste vintage design meubelen voor jou, dat is waar wij goed in zijn!' Atkris Studio is een vintage designgalerie die zich richt op de inkoop van designmeubilair uit de 20e eeuw.

 

In deze eerste podcast van de maand november alles over deze kunstbeurs van 19 tot 26 november in Amsterdam. Geïnteresseerden kunnen langskomen op vrijdag 24 november op de interieurdag. Regel hier je gratis ticket via de Interieurclub (op=op).

 

Maandag 13 november Podcast #101: De overeenkomsten tussen interieurontwerp en productontwerp

Te gast zijn ontwerper Lars Snellaars en Maico Phennickx van Satelliet. In de podcast leggen ze de link tussen interieurontwerp en productdesign. Hoe komt de keuze van meubilair tot stand komt? Waarom heeft Lars in een aantal projecten de stap genomen om specifiek meubilair te ontwerpen?

 

Lars Snellaars (foto 4) is een ontwerper die het liefst stoelen ontwerpt. Waarom? Omdat het volgens hem een vorm van ‘pure architectuur’ is. 'Een stoel is één van de moeilijkste dingen, maar daarom ook het mooiste product om te tekenen.' Voor Satelliet ontwierp hij de Circl: een ogenschijnlijk eenvoudig ontwerp, maar laat schijn je niet bedriegen.

 

Maico Pheninckx is creative consultant bij Satelliet en de contactpersoon voor interieurprofessionals. Satelliet Originals is een merk van Satelliet hospitality furniture en is ontstaan vanuit de behoefte om een Europees meubelmerk met eigenheid te creëren. Het merk staat voor kracht, diversiteit, eigenheid en lef met een touch of hospitality.

 

Maandag 20 november Podcast #102: Tips voor het beter toepassen van gordijnen

Te gast zijn Wilhelmine van Aerssen en Maurice Winkel van Gordijnen.nl. Hoe pas je gordijnen goed toe? En was zijn zaken die vaak mis gaan? In deze podcast geven de gasten tips om gordijnen beter toe te passen in je interieurontwerpen!

 

Wilhelmine van Aerssen (foto 5) is agent voor Nederland van toonaangevende merken op het gebied van interieurstoffen, behang, meubels, verlichting en accessoires. Haar bedrijf is opgericht in 1981.

 

Maurice Winkel is de oprichter van Gordijnen.nl. Met zijn interieurbedrijf trekt hij de wereld van de raamdecoratie uit het stof. Met een team van vakkundige adviseurs, een frisse collectie en een glasheldere website maken we de wereld van raamdecoratie weer transparant. Volledige ontzorging voor een 'online' prijs. Gordijnen.nl, ook heel geschikt voor samenwerkingen met interieurprofessionals.

 

Maandag 27 november Podcast #103: Tiktok vs Instagram, hoe bouw je een succesvol kanaal?

De laatste maandag host Gertrude van den Brink weer een interieurmarketing podcast. Dit keer over de meest populaire social media kanalen Tiktok en Instagram. Succesvol worden via social media, is dat echt mogelijk? In deze podcast hoor je hoe onze gast Astrid Leinweber dat gedaan hebben!

 

Astrid Leinweber (foto 6) is de oprichter van Casa Leinweber en Studio Casa Leinweber. Haar verhaal begon met de bouw van haar eigen woning, waar ze dit proces documenteerde en deelde via verschillende sociale mediakanalen. Dit bleek al snel een groot succes te zijn, en Astrid heeft zichzelf gevestigd als een van de toonaangevende interieur-influencers op Instagram. Astrid heeft in een korte tijd haar Instagram account laten groeien naar bijna 300k volgers en haar TikTok account naar bijna 40k volgers. Hoe heeft zij dat gedaan? Hoe zorgt Astrid dat haar content soms een miljoen views hebben? Hoeveel tijd steekt Astrid hierin? In deze podcast legt ze uit hoe ze een succesvol Instagram- en Tiktokkanaal heeft gebouwd!

 

Luister de podcast via Spotify, Apple of Podimo.Links

www.deinterieurclub.com
www.pan.nl

Tags

nieuws, interieur, podcast, marktimo, onderwerpen, kunst, kunstbeurs, design, ontwerp, kunsthandel, interieurmarketing, gordijnen, instagram, tiktok, pinterest, agentuur, stoffen, consultant, #deinterieurclub, #pan

Gerelateerd nieuws
 
Derde editie Destination Design
lees verder
B&B geluk zit in kleine dingen
[Sponsored artikel, betaald partnerschap met Hema] - Hoe een B&B aantrekkelijker te maken is al jaren wekelijks te zien in het populaire tv-programma 'Bed & Breakfast'. Hierbij wat tips.
lees verder
Elegante deurmatten in interieur
[Sponsored artikel] - Bij de inrichting van je woning zorg je er onder meer voor dat je meubels bij elkaar passen de muren een mooie kleur krijgen en kunstwerken aan de wand hangen. Maar heb je ook aan een passende deurmat gedacht?
lees verder
Ontwerptalent op Trendz
Iedereen die zich professioneel met woonaccessoires bezig houdt is van 25, 26 en 27 augustus weer welkom in Evenementenhal Gorinchem, voor vakbeurs Trendz. Op het evenement zijn ook verschillende ontwerptalenten aanwezig.
lees verder
 
K+R Interior Concepts failliet
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden