Mogelijke doorstart Home Discounter

Zaterdag 17 september 2022

De curator van woonwebwinkel Home Discounter meldt in het eerste faillissementsverslag dat het bedrijf mogelijk een doorstart maakt. Website Retailtrends maakt hier melding van. De curator is in overleg met enige partijen.
Mogelijke doorstart Home Discounter

Home Discounter werd in 2018 opgericht als webshop. Afgelopen voorjaar opende de eerste fysieke winkel in Ridderkerk. Er waren plannen om uiteindelijk een landelijk netwerk van winkels te bouwen.

 

Bij de opening van de winkel in Ridderkerk gaf het bedrijf aan dat de Home Discounter City Stores te vinden zouden zijn in reguliere winkelgebieden. Online bood Home Discounter het complete assortiment aan, in de Home Discounter City Stores was een greep hieruit beschikbaar. Het aantal bezoekers in de winkel viel tegen, gaven de bestuurders aan. Leveringsproblemen waren ook een probleem door een gebrek aan grondstoffen, kinken in de supplychain, de oorlog in Oekraïne en corona. In het verslag vermeldt de curator dat veel klanten al meer dan een half jaar op meubels wachten. Omdat leveren niet mogelijk was, maar terugbetalen ook niet, vroegen de bestuurders faillissement aan.

 

Of de gedupeerden geld terug kunnen krijgen via Stichting Garantieregelingen CBW is nog niet zeggen. Er is ook een vordering van € 483 duizend van de belastingdienst, volgens de curator is er gedurende lange tijd voor het faillissement niet aan fiscale verplichtingen voldaan. Welke partijen interesse hebben in het bedrijf is onduidelijk.

 

P.S. 27-12-2022: In het laatste failissementsverslag meldt de curator dat alle gesprekken op niets zijn uitgelopen en er dus geen doorstart komt.

 Links

www.homediscounter.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, woninginrichter, retail, winkel, online, meubelen, accessoires, decoratie. meubel, meubelwinkel, e-commerce, internet, woonwinkel, online, webwinkel, webshop, failliet, faillissement, faling, insolventie, bankroet, neerleggen boeken, doorstart, overname, curator, #homediscounter, #failliet, #doorstart, #mogelijkedoorstart

Gerelateerd nieuws
Connect your senses
Op 13 november is het zover! Dan vindt de nieuwe Interieurprofessionaldag plaats in de Woonindustrie in Nieuwegein. Deze dag staat opnieuw in het teken van de zintuigen: Connect your senses!
lees verder
 
Start Interieur Business Club
lees verder
Heimtex groeit door in 2024
Op een persconferentie van de Messe Frankfurt werden de plannen voor de komende editie van Heimtextil bekendgemaakt. Ook werd duidelijk dat het aanbod weer verder zal groeien.
lees verder
 
Winnaars NKWP 2023
lees verder
Urban slaapkamers
[Sponsored artikel] - Vertoef je momenteel in een kleine, maar fijne stek in de stad? Dan is de ruimte om het gezellig te maken bij je thuis wellicht beperkt. Zo creŽer je een urban slaapkamer op weinig vierkante meters.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden