Megatrends op positief Light+Building

Vrijdag 20 oktober 2023

Light+Building is helemaal klaar voor de volgende editie van 3–8 maart. Organisator Messe Frankfurt heeft de afgelopen moeilijke jaren achter zich gelaten. Het herstel na de coronacrisis komt volgens de woordvoerders sneller dan verwacht.
Megatrends op positief Light+Building

In 18 hallen zijn straks 2.000 exposanten aanwezig. Volgens Messe Frankfurt is elk relevant bedrijf op de verlichtingsmarkt markt weer present op Light+Building 2024. De grootste hal, hal 8, wordt deze editie helemaal gevuld door (technische) verlichting. Het aanbod van verlichtingsspecialisten wordt volgens de organisatie steeds breder, waardoor in de verlichtingshallen ook steeds meer een mix te zien zal zijn van functionele/technische en decoratieve verlichting. De andere verlichtingshallen zijn de hallen 3, 4, 5, 6 en 10.

 

Volgens Dr. Jürgen Waldorf, managing director van Lighting Section bij ZVEI, is de verlichtingsmarkt in Duitsland redelijk stabiel: 'De energietransitie staat nog steeds centraal. Led is natuurlijk niet nieuw meer, maar bepaalde bestaande lichtproducten worden uitgefaseerd. Wij laten de bezoekers de nieuwe mogelijkheden zien, op het gebied van energiebesparing bij het bouwen van nieuwe huizen, maar ook hoe verlichting bij renovatie verbeterd kan worden.'

 

In een steeds complexere wereld kunnen megatrends volgens Messe Frankfurt dienen als navigatiehulpmiddel. Dit zijn langdurige, epochale (opzienbarende) bewegingen met meerdere kenmerken die te onderscheiden zijn. De organisatie heeft met het Zukunftsinstitut een individuele trendkaart voor de sector bouwtechnologie (waar ook ISH onder valt) ontwikkeld. Zo zijn vier specifieke actiegebieden naar voren gekomen.

 

1. De elektrificatie en digitalisering van nieuwe en bestaande gebouwen vormen de hoeksteen voor verdere ontwikkelingen in de industrie. Dit wordt samengevat in het thema Connectivity. Het is gericht op het succesvol verbinden van de vakgebieden en gaat ook over het efficiënt gebruik van middelen.

 

2. Systemen en benaderingen die bijdragen aan een duurzamere positionering van de bouwsector vormen de focus van het tweede topthema: Sustainability. Deze omvatten integratie en opslag van regeneratief opgewekte energie en efficiënt energiebeheer. Duurzaamheid speelt ook een belangrijke rol in materialen en productieprocessen.

 

3. Het derde thema, Work+Living, behandelt de veranderende behoeften aan mobiliteit, woon- en werkruimten, productie- en verkoopruimten en de stedenbouwkundige context. Of het nu gaat om werken op afstand vanuit huis, op kantoor of in een industrieel gebouw - het slimme huis en slimme gebouw van de toekomst is ontworpen om beide mogelijk te maken.

 

4. Het vierde topthema richt zich op licht en verlichting. Stijlbureau Bora Herke Palmisano analyseert de trends voor armatuurdesign in het seizoen 2024/25. In lezingen en een bijbehorende trendpresentatie zullen de ontwerpers uitleggen welke kleuren, vormen en materialen het komende seizoen stijlbepalend zullen zijn. De lezingen vinden plaats in het Design Plaza in hal 3.1. De presentatie van de thema’s is in dit omgeving te zien.Links

www.light-building.messefrankfurt.com
www.messefrankfurt.be
www.messefrankfurt.com
www.messefrankfurt.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, project, outdoor, tuin, verlichting, lamp, muurlamp, verlichtingsartikel, lichtelement, designverlichting, designlamp, hanglamp, tafellamp, vloerlamp, duurzaamheid, connectiviteit, workandliving, technologie, digitaal, platform, evenementen, programma, rondleiding, shows, #lightbuilding, #messefrankfurt, #LB24

Gerelateerd nieuws
 
Succesvolle netwerklunch
lees verder
 
Trends digitaal beschikbaar
lees verder
Meer topmerken op Orgatec
Van 22 tot 25 oktober 2024 vindt Orgatec opnieuw plaats op het beursterrein van Keulen. De beursorganisatie meldt dat steeds meer grote merken zich voor het evenement hebben aangemeld.
lees verder
 
Growing Homes - Meubelbeurs 2024
lees verder
Daling omzet meubelwinkels
De Nederlandse detailhandel zette bijna 4% meer om in eerste kwartaal 2024, maar de meubelwinkels daalden in omzet.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden