Kunst op een karpet

Vrijdag 20 oktober 2023

Carpet edition introduceert een nieuw, kunstzinnig karpet gemaakt door de kunstenares Maria Thereza Alves.
Kunst op een karpet
Kunst op een karpet Kunst op een karpet

The Perception of Water is de naam van het nieuwe tapijt dat Maria Thereza Alves (1961, Brazilië) ontwierp voor Carpet Edition.

 

Maria Thereza Alves stelt dat dit karpet een eerbetoon is aan de vrijheid van bomen en hun vermogen om spontaan en harmonieus te groeien, ongeacht de (snoei)pogingen van de mens om ze in toom te houden en hun groei te beperken. Carpet Edition heeft het hand getuft met Nieuw-Zeelandse wol en Tencel.

 

Carpet Edition is opgericht in 2005 in het Italiaanse Collebeato (Bresia), gebruik makend van de uitgebreide ervaring van Indikon in de productie en distributie van tapijten. Met behoud van een rijke geschiedenis, bestaande uit familieherinneringen, reizen, oude productietechnieken en buitengewoon vakmanschap, zijn Carlo en Valentina Erba erin geslaagd om een pad van voortdurende innovatie in te slaan door samen te werken met bekende ontwerpers en veelzijdige, aanpasbare en eco-duurzame producten aan te bieden.

 

Op de website van Carpet Edition worden Louis de Poortere en Brink & Campman genoemd als hun officiële distributeurs.Links

www.brinkandcampman.com
www.carpetedition.com
www.louisdepoortere.be

Tags

nieuws, interieur, karpet, vloerkleden, ontwerp, design, kunst, kunstenares, inspiratie, wol, nieuwzeeland, horizon, natuurlijk, mens, natuur, water, perceptie, collectie, nieuw, #indikon, #carpetedition, #mariatherezaalves, #tencel, #nieuwzeelandsewol, #woolofnewsealand, #brinkandcampman, #louisdepoortere

Gerelateerd nieuws
Belgisch design in Milaan
Bold Dualities wordt de grootste showcase ooit van Belgium is Design tijdens de Milan Design Week.
lees verder
 
J & J Woninginrichting failliet
lees verder
Creatieve vloerkleed combinaties
[Sponsored artikel] - Je huis is een weerspiegeling van je persoonlijkheid en het kiezen van de juiste interieurdetails veel verschil maken. Bijvoorbeeld door het gebruik van krachtige elementen als vloerkleden.
lees verder
Overname door Bona
Bona neemt de Australische distributeur Ezi Floor Products (EFP) over. EFP sluit zich daardoor aan bij Bona’s netwerk van 16 dochterondernemingen wereldwijd.
lees verder
Voordelen PVC vloer
[Sponsored artikel] - Als je op zoek bent naar een vloer die stijlvol, duurzaam en onderhoudsvriendelijk is, overweeg dan eens een PVC vloer.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden