Keukentrend: the bigger the better!

Dinsdag 25 juli 2023

[Sponsored artikel] - Anders dan vroeger is de keuken nu echt het hart van het huis. Daardoor vinden we het zo belangrijk dat de keuken qua stijl bij ons past. Dé keukentrend van 2023 is onder de loep genomen: groot, groter, grootst!
Keukentrend: the bigger the better!
Keukentrend: the bigger the better!

Als woontrends veranderen, zien we dat vaak eerst en vooral in de keuken. Het is namelijk de plaats die we het vaakst gebruiken. Daardoor is het belangrijk dat de keuken qua stijl bij ons past. Ook wordt de keuken het meest intensief gebruikt van alle woonruimtes en is het – naast de badkamer – vaak de eerste plaats die aan een opfrissing of renovatie toe is. Vandaar dat het is tijd was om de trends van 2023 onder de loep te nemen: dit jaar zien we onze keukens het liefst groot, groter, grootst!

Plaats voor iedereen
Omdat de keuken zo’n prominente plaats in ons leven inneemt, wordt de ruimte die hij inneemt in onze woning ook steeds groter. Dat valt niet meteen op, want vaak wordt ook de eetplaats – die vroeger nog een aparte kamer was – meegenomen in de keuken. Samen vormen ze dus een grotere, maar ook meer functionele ruimte. Er wordt niet alleen gekookt, maar ook gegeten, gespeeld, huiswerk gemaakt, geaperitiefd en gewerkt. Niet moeilijk dat een grote tafel vaak het hart van de ruimte vormt. Vaak is er aan die tafel meer plaats dan enkel voor de gezinsleden. Tafels van 8, 10 of 12 personen zijn al lang geen uitzondering meer.

Groots in vorm en functie
Misschien is het omdat we er een tijdje toe gedwongen werden, maar zelf koken voor vrienden en familie is populairder dan ooit. Vergeet al die restaurants, we koken gewoon zelf, uitgebreid en vers. Dat zien we ook aan de toestellen die onze nieuwe keukens binnenkomen. Al die verse en vaak gezonde producten bergen we op in een grote Amerikaanse koelkast. Niet alleen handig door zijn omvang; ook de automatische ijsblokjesdispenser is een echte troef tijdens elk apéro moment.

Koken op een stevige basis
Meer zelf koken, voor grote groepen… Daarvoor heb je natuurlijk wel het juiste fornuis nodig. Het is de basis waar elke keuken rond wordt opgebouwd. Ook hier zien we dat de klassieke, extra grote (gas)fornuizen weer aan een heuse opmars bezig zijn. Wil je bijvoorbeeld zo’n Lacanche Fornuis kopen, dan heb je meteen extra veel (gas)bekkens en verschillende ovenruimtes ter beschikking. Ideaal voor als je verschillende gerechten tegelijk wil bereiden. Het kost wel wat, maar het is dan ook het centrum en dé eyecatcher van je hele keuken. Het is tijd om de grote diners van vroeger in al hun glorie te laten terugkomen!


[Sponsored artikel]Links

www.no-limits.be

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, meubel, keuken, keukenverlichting, landelijk, groot, koelkast, amerikaans, fornuis, groter, grootst, #nolimits

Gerelateerd nieuws
Keuzevak vloeren op VMBO
Vbmo-leerlingen kunnen in het volgend schooljaar 24/25 nu ook kiezen voor het nieuwe keuzevak Vloeren.
lees verder
Op bezoek bij Masureel
Het team van Incoda gaat regelmatig op bezoek bij een exposant voor meer achtergrondinformatie. Onlangs is men bij behangfabrikant Masureel langs geweest.
lees verder
Groei kijk op gordijnen
De franchiseformule kijk op gordijnen blijft groeien en kondigt nu alweer de achtste vestiging aan.
lees verder
 
Nieuwe Accessoire Boetiek
lees verder
Carpetright UK op rand faillissement
Carpetright heeft in Groot Brittanië een verzoek ingediend om een bewindvoerder aan te stellen, terwijl het werkt aan een nieuwe financiering of een overname.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden