Jubileumbank van Jori

Donderdag 27 april 2023

Op Salone del mobile in Milaan viert Jori 60 jaar pionierschap op het vlak van dynamisch zitcomfort met zijn nieuwe creatie: de ultiem flexibele zitbank Eden.
Jubileumbank van Jori
Jubileumbank van Jori Jubileumbank van Jori

Met het ‘dancing marketingconcept’ zet Jori duidelijk focus op de beweeglijke elegantie van zijn collectie, waarvan elk model zich rekt en plooit op maat van zijn gebruiker. Jori vond in Berlijns ontwerper Sven Hansen de perfecte bondgenoot om 60 jaar dynamisch zitcomfort luister bij te zetten met zijn ultra flexibele creatie, de sofa Eden

 

De designer heeft zijn opdracht volbracht (foto 3). Met de zitbank Eden verenigt hij twee parameters in één creatie: het summum van verstelbaar zit-en lounge comfort en de pure uitstraling van tijdloos design.

 

Een creatieproces waarin kunstzinnig handwerk en vernuftige technologie in elkaars verlengde liggen. Vanuit een maquette in klei sculpteert Sven Hansen zijn creatie nauwgezet tot de ideale vorm. Pas daarna giet hij het finale ‘kunstwerk’ in een 3D-simulatie en ziet sofa Eden het daglicht.

 

Maar hier eindigt het designproces van de bank nog lang niet. Design en zitcomfort zijn voor Jori immers een onafscheidelijk duo. Bijgevolg tijd voor de tweede fase, waarin designer en ingenieur intensief samenwerken om het design naadloos af te stemmen op ultiem flexibel zitcomfort.

 

Het resultaat is deze nieuwe zitbank die zijn inzittenden ‘het paradijs op aarde’ op het vlak van zitkwaliteit biedt. In een handomdraai kan de bank worden versteld van een rechte, dynamische zithouding naar een relaxerende positie. Door te klikken op de rugleuning schuift het hoofdsteunframe naar boven. Ook de hoofdsteun kan gesteld worden en de bijbehorende poef geeft nog meer zitmogelijkheden.

 

Net zoals de volledige Jori-collectie is deze sofa met vakmanschap vervaardigd in de productie ateliers in België en is hij verkrijgbaar in alle leder- en stofkwaliteiten van het gamma. Je kan de stofuitvoering ook combineren met een sokkel in kwaliteitsvol leder.

 

De zitbank is afgewerkt met een verfijnde bies rondom en een elegante platte naad op de zit in leder of in stof. Rug- en armkussens inclusief.Links

www.jori.com

Tags

nieuws, interieur, bank, hoekbank, verstelbaar, poef, stof, leder, bies, zitcomfort, stokkwaliteit, belgie, designer, ontwerp, flexibel, hoofdsteun, relax, zithouding, comfort, productie, atelier, #svenhansen, #eden, #jori

Gerelateerd nieuws
 
Imm SE 2023 noviteiten
lees verder
Gezelliger eetkamer?
[Sponsored artikel] - De eetkamer is de plek waar we samenkomen met familie en vrienden om te eten en te genieten van elkaars gezelschap. Hoe maak je je eetkamer gezelliger?
lees verder
 
NIeuwe ceo Ikea
lees verder
Levendig Design District 2023
Afgelopen week vond Design District plaats in Rotterdam, de beurs voor de interieurprofessional.
lees verder
 
Modulaire rekken van Gejst
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden