Isolerende kozijnen

Maandag 05 september 2022

[Sponsored artikel] - Bij het zoeken naar een nieuw kozijn, is het vaak een uitdaging om de isolatie en energiezuinigheid te vinden. Zeker met de huidige energieprijzen is dat wel belangrijk. Hier meer over isolerende en energiezuinige kozijnen en schuifpuien.
Isolerende kozijnen

De isolatiewaarden van het kozijn, deur en/of schuifpui en het glas zijn belangrijk bij een nieuw kozijn. Om te bepalen hoe goed een kozijn isoleert kijk je naar de U-waarde. Hoe lager de U-waarde, hoe beter het kozijn is geïsoleerd. Een goed geïsoleerd kozijn houdt in de winter de warmte binnen en de kou buiten en in de zomer andersom.

Pui
Als het gaat om energiezuinige kozijnen, deuren en schuifpuien, staan de houten kozijnen op nummer één. Vooral de naaldhouten kozijnen hebben een goede isolatiewaarde (tussen de 0.9 en 0.95 W/m²K). Kunststof kozijnen hebben een U-waarde tussen de 1.1 en 1.5. Houten kozijnprofielen isoleren dus in veel situaties beter. Daarnaast zijn er ook aluminium kozijnen.

Met dergelijke lage U-waardes kun je zowel op kunststof als op houten kozijnen subsidie aanvragen. Om in aanmerking te komen voor subsidie heeft de overheid een paar eisen gesteld. Het bedrijf Toeleveringonline heeft hiervoor een handige en overzichtelijke pagina gemaakt.

Glas
De isolatiewaarde bij glas wordt aangeduid als Ug-waarde, waarbij de ‘g’ staat voor glas. Naast dubbel glas HR++ kan ook Triple glas HR+++ geleverd worden. Het HR++ glas heeft een Ug-waarde van 1.1 en HR+++ heeft een Ug-waarde van 0.6.

In veel (oude) huizen zit nog enkel glas. Deze heeft ongeveer een Ug-waarde van 5.8, waardoor er veel warmte verloren gaat in de winter of juist binnen laat in de zomer. Een investering in HR++ dubbel glas of HR+++ triple glas zorgt voor een aanzienlijke verbetering in isolatie ten opzichte van enkel glas.

Budget
De keuze voor een kozijn is ook afhankelijk is van het besteedbaar budget. Het verschil in prijs kan zitten in het materiaal van het kozijn, maar ook in de keuze tussen HR++ glas of HR+++ glas.

Samenstellen en bestellen
Het bestellen van een (hard)houten, aluminium of kunststof schuifpui, deur en kozijn kan bij het eerder genoemde bedrijf Toelevering Online heel gemakkelijk via hun configurator, Hier kunnen de buitenwerkse matenen de gewenste specificaties ingevoerd worden is direct de leverdatum en de prijs te zien.

[Sponsored artikel]



Links

www.toeleveringonline.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, deur, raam, kozijn, schuifpui, pui, kunststof, voordeur, buitendeur, tuindeur, balkondeur, draaikiep, bergingsdeur, garagedeur, harmonicadeur, #toeleveringonline, #kozijn, #schuifpui. #deur

Gerelateerd nieuws
 
Showup in januari 2023
lees verder
Interieur oktober beroerd
De Nederlandse detailhandel heeft in oktober 4,2% meer omgezet, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 5,2% lager, de inflatie houdt dus flink aan. Non food steeg licht met 1,7%, maar interieur deed het wat minder!
lees verder
Heimtextil 2023: WOW your senses
WOW your senses is het thema van de Heimtextil 2023, die begin januari wordt georganiseerd door de Messe Frankfurt. Op de beurs worden veel activiteiten georganiseerd.
lees verder
Krachtenbundeling
Het Almelose Ter Horst Wonen en Projecten en Hovek Projectinrichting met vestigingen in Enter, Zwolle en Apeldoorn gaan hun krachten bundelen.
lees verder
 
Eerste winkel Westwing
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden