Interieurretail november stabiel

Maandag 03 januari 2022

De Nederlandse detailhandel heeft in november 5,2% meer omgezet, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 2,6% hoger, waarbij de inflatie dus duidelijk zichtbaar wordt. De interieur retail bleef stabiel.
Interieurretail november stabiel
Interieurretail november stabiel Interieurretail november stabiel

De omzet van de non-foodsector groeide met 7,4%, food bleef gelijk. Ten opzichte van november 2019 lag de omzet van non-foodwinkels in november 2021 opnieuw ruim 14% hoger. Vooral kledingwinkels (+26,6%) en de winkels in schoenen en lederwaren (+26,8%) deden het net als vorige maand uitstekend.

Drogisterijen (+12,8%) en winkels in recreatieartikelen (+8,3%) lieten ook mooie groeicijfers zien. Winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren (+0,3%) Winkels in meubels en woninginrichting (1,3%) bleven nipt aan de goede kant van de streep. Consumentenelektronica en witgoed (-10,6%) daalde opnieuw.

De groei van de online omzet lijkt in de pas mee te gaan lopen: via pure webshops werd in november 8,6% meer verkocht dan een jaar eerder. Multi-channelers boekten een plus van 1,1%, totaal kwam uit op 5,2%, precies gelijk aan de groei van de retail totaal dus.Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, #cbs

Gerelateerd nieuws
Noviteiten Prandina
Twee interessante modellen van de jubilerende Italiaanse firma Prandina zijn de Led Machine- en de Novia-collectie.
lees verder
Actona en Himolla in Woonindustrie
De Woonindustrie (DWI) heeft er twee grote namen bij. Tijdens de Vakdagen zijn in Nieuwegein ook Actona en Himolla te zien.
lees verder
LS Bedding zwaait CEO duo uit
1 Januari betekende bij LS Bedding niet alleen de start van een nieuw jaar, maar ook van een nieuw tijdperk. Na 20 jaar samen het bedrijf geleid te hebben, namen Peter De Meyer en Frank Verschuere afscheid als ceo van het bedrijf.
lees verder
Trendz klaar voor februari
De beursorganisatie van de inkoopbeurs Trendz Voorjaar is positief gestemd dat de komende editie begin februari 2022 door kan gaan. De huidige maatregelen lopen op 25 januari af, vervolgens maakt de overheid bekend welke sectoren dan heropend worden.
lees verder
 
Groene fulfilment bij Orderchamp
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden