Interieurretail november stabiel

Maandag 03 januari 2022

De Nederlandse detailhandel heeft in november 5,2% meer omgezet, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 2,6% hoger, waarbij de inflatie dus duidelijk zichtbaar wordt. De interieur retail bleef stabiel.
Interieurretail november stabiel
Interieurretail november stabiel Interieurretail november stabiel

De omzet van de non-foodsector groeide met 7,4%, food bleef gelijk. Ten opzichte van november 2019 lag de omzet van non-foodwinkels in november 2021 opnieuw ruim 14% hoger. Vooral kledingwinkels (+26,6%) en de winkels in schoenen en lederwaren (+26,8%) deden het net als vorige maand uitstekend.

Drogisterijen (+12,8%) en winkels in recreatieartikelen (+8,3%) lieten ook mooie groeicijfers zien. Winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren (+0,3%) Winkels in meubels en woninginrichting (1,3%) bleven nipt aan de goede kant van de streep. Consumentenelektronica en witgoed (-10,6%) daalde opnieuw.

De groei van de online omzet lijkt in de pas mee te gaan lopen: via pure webshops werd in november 8,6% meer verkocht dan een jaar eerder. Multi-channelers boekten een plus van 1,1%, totaal kwam uit op 5,2%, precies gelijk aan de groei van de retail totaal dus.Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, #cbs

Gerelateerd nieuws
NII trendforecast Li Edelkoort
Binnenkort presenteert Lidewij Edelkoort voor Het Nederlands Interieur Instituut (NII) haar nieuwste trendforecast 'The Great Disruption'
lees verder
 
Campo en Kaptein samen
lees verder
light + motion van Prado
Met light + motion brengt het designtechnologiemerk prado de eerste inbouwspot met onzichtbare bewegingssensor op de markt. Het Belgische bedrijf, opgericht door Thibault Renson, levert daarmee naar eigen zeggen een primeur in de internationale designwereld.
lees verder
Coretec weer beste
Voor de tweede keer is US Floors, de fabrikant van de bekende Coretec vloeren, tot de beste rigid-core producent uitgeroepen.
lees verder
11e Lichtwoche in maart
De datum van de elfde Sauerland Lichtwoche is officieel: van 5 t/m 10 maart 2023 presenteren de bedrijven in de branche zich weer en tonen hun nieuwste licht- en verlichtingstrends in Sauerland.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden