Interieurretail maart weer prima

Vrijdag 29 april 2022

De Nederlandse detailhandel heeft in maart 8,8% meer omgezet, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 3,7% hoger. Non food groeide flink, interieur ook, maar bleef opnieuw wat achter binnen de non-food.
Interieurretail maart weer prima
Interieurretail maart weer prima

De omzet van de non-foodsector groeide met 27%, food daalde licht met 0,9% ten opzichte van maart 2021. De groei was minder extreem dan in de eerste twee maanden De groei van kledingwinkels bleef met +53,5% zeer hoog hoewel niet meer zo extreem als januari (+122,8%) en februari (+138,6%). Ook de winkels in schoenen en lederwaren (+50,4%) deden het weer uitstekend.

Winkels in meubels en woninginrichting deden het ook prima, maar de groei (15,3%) bleef daar toch ruim bij achter, net als Winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren (+21,8%). Winkels in recreatieartikelen (+13,6%) en Consumentenelektronica en witgoed (9,7%) wat terug. Drogisterijen waren opnieuw hekkesluiter met een nog altijd prima groei (+6,6%).

De nog altijd grote groei komt vooral doordat de omzet in maart 2021 op een laag niveau lag. Toen gold er nog een lockdown waar vooral de non-foodsector last van had. In maart 2022 was er geen lockdown.

De ontwikkelingen bij de online omzet werd in tegenstelling tot gebruikelijk dit keer niet bekend gemaakt door het CBS.Links

www.cbs.nl

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, wonen, woninginrichting, vertrouwen, economie, indicator, consumptie, consument, uitgaven, bestedingen, consumentenvertrouwen, koopbereidheid, omzet, detailhandel, woninginrichting, retail, winkel, prijzen, shop, outlet, webwinkel, online, non-food, duurzaam, duurzame consumptiegoederen, #cbs

Gerelateerd nieuws
Samenwerking Interieur Club en Glue
Tijdens Glue in september gaat De Interieur Club zijn netwerkborrel voor interieur- & designprofessionalsorganiseren op vrijdag 16 september!
lees verder
 
Prospectt kiest voor DWI
lees verder
Ceo Intergamma gaat met pensioen
Na bijna 17 jaar leiding te hebben gegeven aan Intergamma, het grootste doe-het-zelfbedrijf van de Benelux, treedt ceo Harm-Jan Stoter per 1 september 2022 af.
lees verder
Vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer
Na de succesvolle 22ste editie in januari 2020 – met bijna 13.000 bezoekers die het evenement gemiddeld met een 7,7 waardeerden – staat op 8, 9 en 10 juni 2022 de 23ste editie van de vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer in Jaarbeurs Utrecht gepland.
lees verder
HMC op Masterly
Negen net afgestudeerde ontwerpers van het Hout- en Meubileringscollege (HMC) uit Amsterdam en Rotterdam presenteren hun werk op de Salone del Mobile in Milaan.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden