Inspiratie meer dan ooit nodig

Donderdag 18 februari 2021

Het Nederlands Interieur Instituut (NII) wil inspiratie blijven bieden. We kunnen niet op reis, maar kunnen inspiratie uit het buitenland wel via een online Trend Safari in onze woonkamer of studeerkamer opdoen.
Inspiratie meer dan ooit nodig

Afgelopen jaar hebben NII leden nog steeds met regelmaat inspiratie ontvangen, veelal via de online sessie. Een bijkomend voordeel van online sessies is dat je met meer mensen op een eigen gekozen moment terug kan kijken. Dit neemt natuurlijk niet weg dat het NII zodra het weer kan, ‘live’ gaat, want elkaar ontmoeten en daarmee een eigen netwerk opbouwen blijft voor de NII leden interessant.

 

Naast de al bekende en gewaardeerde lezing van Zuzanna Skalska en Lidewij Edelkoort, heeft het NII mensen aan het werk gezet in New York en in Australië om een online Trend Safari in kaart te brengen. Om zo toch even op reis te kunnen. Deze safari’s vinden plaats op 1 april en 22 april.

 

Een andere nieuwe activiteit is de matching met designers onder de naam Touch Base. Dit omdat we geen beurzen bezoeken en ook dit creatieve contact missen. Met Touch Base zorgt het NII - in samenwerking met Organisation in Design - voor een koppeling tussen de designer en de bedrijven in de Nederlandse industrie. Margriet Vollenberg, oprichter van Organisation in Design en art director van Ventura Projects die oonder andere in Milaan te zien waren, presenteert geselecteerde designers en brengt zo inspiratie wat zorgt voor verbinding. De eerste sessie is vandaag, op 18 februari. Vier designers presenteren zich dan aan NII leden. Dit zijn Shahar Livne, SOM Tales of Perfume, Aleksandra Gaca en Atelier Rick Tegelaar.

 

Ook gebruik maken van de inspiratie die het NII biedt? Er zijn verschillende vormen van lidmaatschap. Als extra stimulans ontvangen nieuwe leden het trendboek van Lidewij Edelkoort, A Labour of Love.Links

www.aleksandragaca.eu
www.edelkoort.com
www.interieurinstituut.nl
www.interieurinstituut.nl/activiteiten/details/donderdag-18-februari-eerste-editie-van-touch-base
www.organisationindesign.com
www.ricktegelaar.nl
www.shaharlivnedesign.com
www.somperfume.com
www.zuzannaskalska.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, mode, fashion, trend, textiel, forecast, voorspelling, trenddag, textielindustrie, circulair, duurzaam, trend, trends, li edelkoort, lidewij, lidewij edelkoort, forecast, webinar, a labour of love, #aleksandragaca, #edelkoort, #interieurinstituut, #liedelkoort, #nederlandsinterieurinstituut, #nii, #organisationindesign, #ricktegelaar, #shaharlivnedesign, #somperfume, #touchbase, #trendspots, #venturaprojects,#zuzannaskalska

Gerelateerd nieuws
Record resultaat Jysk Nederland
Jysk Nederland heeft het boekjaar - van september tot en met augustus - afgesloten met een brutowinst voor belastingen van € 26,7 miljoen, een stijging van 23,7%. De omzet steeg met 1,1% naar een record van € 163,3 miljoen.
lees verder
 
R+T verschoven naar 2024
lees verder
 
Potten bij Romo
lees verder
Nieuwe director voor Carpetright
Gideon Tienkamp is benoemd tot de nieuwe managing director van Carpetright Europe. Hij stapt over van Flying Tiger Benelux naar de vloerenspecialist, die ook raambekleding verkoopt.
lees verder
 
Interieurretail oktober positief
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden