Innovatie award slimme raambekleding

Zaterdag 07 januari 2023

Eve Motionblinds van Coulisse is uitgeroepen tot CES 2023 Innovation Award Honoree in de categorie Smart Home voor zijn upgradekit voor rolgordijnen.
Innovatie award slimme raambekleding
Innovatie award slimme raambekleding

Foto 2: Maurice en Christiaan Roetgering (foto Coulisse)

 

 

De Nederlandse raambekledingspecialist Coulisse lanceerde een jaar geleden Eve Motionblinds. Dit was een samenwerking met de Duitse smarthome-specialist Eve Systems en zorgde ervoor dat Motionblinds, Coulisse's concept in de markt voor slimme raambekleding, verder kon uitbreiden.

 

De twee bedrijven zagen een gat in de markt en brachten hun ontwerpers en ingenieurs samen om de eerste slimme raambekledingsmotoren te creëren die de nieuwste slimme huistechnologieën Thread and Matter ondersteunen waarmee systemen naadloos samenwerken in elk slim huis. Slimme zonwering verhoogt het comfort, verbetert de veiligheid en helpt energie te besparen, waardoor het een essentiële productcategorie voor smart home is.

 

'We zijn enorm trots dat we het eerste bedrijf ter wereld zijn dat Matter-over-Thread-technologie integreert in gemotoriseerde jaloezieën,' zegt Christiaan Roetgering, oprichter en eigenaar van Coulisse: 'Hierdoor kunnen onze producten naadloos samenwerken met andere apparaten die de universele smart home-standaard Matter ondersteunen, die gezamenlijk wordt ontwikkeld door Amazon, Apple, Google, Samsung en anderen. Geëerd worden met een prijs is een belangrijke erkenning van onze vooruitstrevende ontwikkelingen op het gebied van slimme raambekleding.'

 

Coulisse ontvangt de innovatieprijs voor zijn Eve Motionblinds-upgradekit voor rolgordijnen op CES 2023 in Las Vegas, een invloedrijk technische evenement dat plaatsvindt van 5 tot 8 januari. Eve Motionblinds sluit zich aan bij andere winnaars van de CES 2023-innovatieprijs, waaronder Samsung, Sony, LG en Microsoft.

 

Het bedrijf betrad in 2018 met Motionblinds de markt voor slimme huistechnologie en stelt nu de volgende stap te zetten om de wereldleider op het gebied van slimme raambekleding te worden. De Eve Motionblinds upgradekit voor rolgordijnen is een uniek product. De retrofit-oplossing verbetert standaard jaloezieën overal met Thread-technologie en de uitgebreide functieset van Apple Home en de Eve-app.

De kit kan eenvoudig worden geïnstalleerd in bestaande rolgordijnen zonder enige bedrading of technische knowhow. Inbegrepen zijn montagebeugels, afdekkingen en een set innovatieve adapters waarmee de motoren in een breed scala aan rolgordijnbuizen passen.

 

Coulisse en Eve werken eraan om einde eerste kwartaal van dit jaar een Matter-firmware-update uit te brengen voor alle Eve Motionblinds-producten. De originele Eve Motionblinds-motor voor rolgordijnen, gelanceerd op CES 2022, is al geslaagd voor de Matter-certificering. Dit zorgt voor plug-and-play interoperabiliteit en platformonafhankelijkheid. Matter stelt Eve Motionblinds-motoren in staat om te werken met alle vier de grote smart home-platforms, waaronder Apple Home, Google Home, Amazon Alexa en Samsung Smartthings. Als uitbreiding van het Eve Motionblinds-assortiment voor op maat gemaakte rolgordijnen is Eve Motionblinds nu ook beschikbaar voor op maat gemaakte honingraatproducten en jaloezieën.

 

Coulisse is vaste deelnemer aan internationale zonweringbeurs R+T in Stuttgart die van 19 t/m 23 februari 2024 wordt gehouden.Links

www.coulisse.com
www.evehome.com
www.ces.tech

Tags

nieuws, interieur, raambekleding, motor, smarthome, jaloezieen, honingraat, platform, innovatie, certificering, applehome, googlehome, amazonalexa, samsungsmartthings, beurs, technologie, award, #ces, #evesystems, #coulisse, #motionblind

Gerelateerd nieuws
Nieuwe duplistoffen
De duplistoffen-collectie van raamdecoratiespecialist B&C word uitgebreid met nieuwe serie metallics.
lees verder
Veiling Jan Sikkes bij Troostwijk
Wegens faillissement is Jan Sikkes de grootste stoffen- en gordijnenzaak van Nederland definitief gesloten. De complete inboedel en in totaal een miljoen strekkende meter stof wordt wordt nu online geveild door Troostwijk Auctions.
lees verder
Koningin Maxima bezoekt Masterly
Jaarlijks verrijst in het centrum van Milaan het Nederlands paviljoen tijdens de Salone del Mobile, op 200 meter van de Dom. Het fascinerende Palazzo Francesco Turati is opnieuw het exclusieve domein voor Nederlands ontwerp.
lees verder
 
Inspirerende houten wanden
lees verder
Overname Erfal
Hunter Douglas heeft branchegenoot Erfal uit Duitsland overgenomen en groeit zo verder met raamdecoratie.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden