Chinees design met Belgisch tintje

Zaterdag 07 januari 2023

Antwerpse designer Axel Enthoven ontwierp de East-West meubelcollectie voor het Chines merk Camerich. Topdesign, made in China.
Chinees design met Belgisch tintje
Chinees design met Belgisch tintje Chinees design met Belgisch tintje Chinees design met Belgisch tintje

Camerich is in 1997 opgericht door de Chinese ondernemer Fu Haijun. In 25 jaar is het bedrijf uitgegroeid tot het bekendste Chinese meubelmerk in het topsegment. Verkooppunten bevinden zich verdeeld over de hele wereld. Camerich Europe opereert vanuit Antwerpen. David van Loo, oprichter van Divani, heeft de exclusieve import- en exportrechten voor Camerich in West-Europa.

 

Camerich heeft een eigen R&D-team met designers, maar werkt soms ook samen met externe ontwerpers, zoals Axel Enthoven. Zijn nieuwe East-West meubelcollectie geeft Camerich meer bekendheid in Europa. Vooralsnog bestaat de collectie uit modulaire sofa’s en fauteuils, maar ontwerpen van tafels en stoelen liggen al klaar.

 

Enthoven werkte al voor merken als De Sede, Giorgetti, Leolux, Durlet, Busnelli en Brunati. In een interview in De Tijd zegt hij dat de materialen, de details en de afwerkingen van Camerich echt top zijn, terwijl de prijzen zo’n dertig procent lager liggen dan bij westerse designmerken. Voor de nieuwe ontwerpen vond Enthoven inspiratie in zestiende-eeuwse Chinese artefacten zoals harnassen. Het modulair zetelsysteem heeft eenzelfde bodemplaat waarop de rug en zijkanten worden bevestigd. Daarop passen verschillende types armleuningen, bijvoorbeeld voor een één-, twee- of driezit. De meubels zijn volledig demonteerbaar en bestaan uit kleine onderdelen. Dit vergemakkelijkt het transport.Links

www.camerich-europe.com

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woning, woon, wonen, project, kantoor, meubel, slaap, slapen, nacht, verlichting, licht, interieurbekleding, interieurstof, stof, meubelstof, interieurtextiel, meubelstoffen, stoel, fauteuil, bank, design, designmeubel, #camerich, #axelenthoven, #divani

Gerelateerd nieuws
 
Shinzo loungestoel Walter Knoll
lees verder
Smits naar Whoppah
Marketing directeur Sebastiaan Smits heeft de b2b-marktplaats Orderchamp verlaten om in april in dezelfde functie aan de slag te gaan bij een andere marktplaats, Whoppah.
lees verder
Koningin Maxima bezoekt Masterly
Jaarlijks verrijst in het centrum van Milaan het Nederlands paviljoen tijdens de Salone del Mobile, op 200 meter van de Dom. Het fascinerende Palazzo Francesco Turati is opnieuw het exclusieve domein voor Nederlands ontwerp.
lees verder
Bedden geļnspireerd door poolgebied
Arctic Living is een nieuw meubel- en beddenmerk, dat richt zich op avontuurlijke consumenten tussen de 25 en 45 jaar, genieten van het buitenleven en gefascineerd zijn door de Arctic.
lees verder
Krachtige ronde bank
Meubelfabrikant Marie’s Corner uit Wavre heeft een eigen interpretatie gegeven aan de ronde zitbank.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden