Henry van der Velde Awards 2024

Donderdag 25 januari 2024

De uitreiking van de Henry van de Velde Awards 24 zit erop! Alle winnaars van de editie van dit jaar zijn bekend. Ontdek wie de winnaars is in de categorie Lifetime Achievement.
Henry van der Velde Awards 2024
Henry van der Velde Awards 2024 Henry van der Velde Awards 2024

De voorbije dertig jaar stampte Dirk Wynants met designmeubelmerk Extremis een wereldspeler uit de West-Vlaamse grond. Als ontwerper-ondernemer ontwikkelde hij een holistische visie, die telkens opnieuw nauw wordt afgetoetst aan de veranderende maatschappelijke context.

 

De jury van de Henry van de Velde awards reikt de Lifetime Achievement Gold Award uit aan ondernemer en ontwerper Dirk Wynants, vanwege zijn gedurfde visie en impact op de designwereld en als drijvende kracht achter designmeubelbedrijf Extremis, dat een economisch succesverhaal is en uitblinkt in originaliteit en eenvoud, maar ook functionaliteit en efficiëntie.

 

Hij is een pionier op vele vlakken en heeft Belgisch design mee op de kaart gezet, ver buiten de eigen landsgrenzen. Dirk is niet bang om te springen en verantwoordelijkheid op te nemen. Hij verbindt bovendien ontwerpers, voor wie hij een inspirerend voorbeeld is. Hij blijft zichzelf opnieuw uitvinden en mee evolueren met de uitdagingen van vandaag.Links

www.extremis.com

Tags

nieuws, interieur, meubelen, design, award, lifetime, ontwerp, buitenmeubelen, bankjes, stoelen, outdoor, #henryvandeveldeaward, #dirkwynants, #extremis

Gerelateerd nieuws
 
Insula door Patricia Urquiola
lees verder
Mad! Events herfst- en wintereditie
De kleinschalige inkoopbeurs Mad! Events presenteert zichzelf als hét evenement voor premium bloemisten en interieurwinkels. Op 9 en 10 juni keert het evenement terug naar de Grote Kerk in Naarden.
lees verder
 
Opnieuw noviteiten Artifort
lees verder
 
Ontwerpen Roos Reedijk
lees verder
Daydreamer relax Limited Edition
De Daydreamer relax, die Jori in 2019 in samenwerking met designer Joachim Nees lanceerde, krijgt een Limited Edition collectie. In Milaans worden vijf gekleurde unieke en duurzame uitvoeringen geïntroduceerd.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden