Expertmeeting Interieurvakman

Maandag 06 februari 2023

Afgelopen vrijdag kwamen diverse vertegenwoordigers uit de branche bij elkaar om te discussieren over het vakmanschap in de interieurbranche en het opleiden van nieuwe studenten.
Expertmeeting Interieurvakman
Expertmeeting Interieurvakman Expertmeeting Interieurvakman Expertmeeting Interieurvakman

Het consortium Interieurvakman organiseerde afgelopen vrijdag de derde Expertmeeting bij de Plinten- en Profielencentrale in Wijk bij Duurstede. Het zoeken en opleiden naar nieuwe vakmensen in de branche is een actueel thema, hetgeen al bleek uit de grote opkomst bij deze bijeenkomst.

 

Aanwezig waren enkele tientallen vertegenwoordigers van bedrijven/leveranciers in de woning- en projectstofferingsbranche, de brancheverenigingen Inretail en BVP en vertegenwoordigers van de 5 ROC’s die de opleiding Interieurvakman verzorgen.

 

Na het welkomstwoord door Carin van Unen (voorzitter consortium), gaf dagvoorzitter Nirene van Brussel een korte inleiding over de stand van zaken in de samenwerking van het consortium en de groeiende aandacht voor het vak Interieurvakman. Het aantal leerlingen is in drie jaar tijd meer dan verdubbeld en het goede nieuws is dat er ook steeds meer VMBO leerlingen kiezen voor de richting “Bouwen, Wonen en Interieur”.

 

De volgende bijdrage was van Theo van Elk, projectleider namens initiatiefnemer Inretail, over het imago van de Interieurvakman. Deze kan echt nog wel beter, hetgeen zal bijdragen aan een betere uitstraling van het vak en een hogere instroom van nieuwe kandidaten. In het communicatieplan voor de Interieurvakman wordt hier al rekening mee gehouden, inclusief een nieuwe website die binnenkort gelanceerd gaat worden.

 

Anja van der Sluis, van het Deltion College, presenteerde de resultaten van een interessante studie naar duurzame inzet van studenten voor nu en in de toekomst. Dit is een belangrijk aandachtspunt voor veel opleiders.

 

Daarna konden alle deelnemers aan de slag. In meerdere groepen werd er  gesproken over duurzame samenwerking, het imago van het beroep, nieuwe instroom in de opleiding en doorstroom naar de woning- en projectstoffeerders bedrijven en toeleveranciers. Dit leverde vele ideeën op, die de komende maanden door het consortium kunnen worden opgepakt.

 

Ook tijdens deze dag vonden weer vonden inspirerende ontmoetingen plaats, zijn interessante samenwerkingen verkend en zijn nieuwe contacten gelegd. De bijeenkomst werd afgesloten door een uitstekende lunch, verzorgd door gastheer PPC. Uit de vele positieve reacties bleek dat deze interactieve sessie zeer wordt gewaardeerd, waarbij er afgesproken is om elkaar na de zomer weer te ontmoeten.

 

Het consortium Interieurvakman is een samenwerkingsverband tussen Inretail en de opleiders die de opleiding Interieurvakman woon- en projectstoffering verzorgen. Dit zijn het Hout- en Meubileringscollege, het Summa College, ROC Midden Nederland, het Deltion college en het Alfa college. Gezamenlijk worden er inmiddels meer dan 200 studenten per jaar opgeleid voor het vak en wordt er bijv. ook samen met de Branchevereniging Projectinrichters (BVP) het Nederlands Kampioenschappen Woon-en Projectstofferen (NKWP) georganiseerd.Links

www.inretail.nl
www.interieur-vakman.nl
www.hmcollege.nl
www.bvp.nl
www.summacollege.nl
www.deltion.nl
www.rocmn.nl
www.alfa-college.nl
www.plintenenprofielencentrale.nl

Tags

nieuws, interieur, vakmanschap, vakman, experts, expertmeeting, bijeenkomst, discussie, imago, vak, opleiding, ROC, bbl, werkendleren, leveranciers, vloeren, raamdecoratie, ondervloeren, gordijnen, plinten, profielen, logistiek, inleiding, voorzitter, consortium, #interieur-vakman, #deltion, #alfa, #hmc, #rocmn, #summa, #inretail, #ppc, #bvp

Gerelateerd nieuws
 
Inspirerende houten wanden
lees verder
 
Behangprimeur op Proposte
lees verder
Consumenten minder somber
Nederlandse consumenten waren in maart voor de vijfde maand op rij minder pessimistisch dan een maand eerder. Het consumentenvertrouwen is echter nog laag.
lees verder
Uitbreiding Willard
De afgelopen maanden heeft Gebrs. Willard ondanks de veranderende marktomstandigheden en teruglopende consumentenbestedingen op meerdere fronten uitgebreid.
lees verder
Aribert Guiking overleden
Freelance journalist en uitgever Aribert Guiking is vorige week overleden op 68 jarige leeftijd.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden