Evolutie in vloeren

Donderdag 29 februari 2024

Tarkett introduceert de Id Evolution, een duurzame non-pvc vloercollectie. Gemaakt met 64% mineralen voor een gezonder binnenklimaat.
Evolutie in vloeren
Evolutie in vloeren Evolutie in vloeren Evolutie in vloeren Evolutie in vloeren Evolutie in vloeren

De producten uit deze nieuwe Id Evolution-collectie zijn vervaardigd met 64% mineralen. Om de impact op mens en milieu te beperken, wordt het product volgens Tarkett gemaakt in een fabriek die 100% groene stroom gebruikt en zijn de snijresten recyclebaar.

 

Ontworpen met de gezondheid en het welzijn van mensen in gedachten, zorgt het ook voor een uitstekende luchtkwaliteit binnenshuis door een ultralage VOC*-uitstoot

 

Id Evolution is gemaakt van polypropyleen, een eenvoudig te recyclen materiaal dat een brede toepassing kent. Zo wordt het gebruikt voor plastic flessen, maar dus ook voor tapijt(garens). Het is een sterk en bacteriegroeivrij materiaal wat het geschikt maakt voor tapijt in intensief belopen projecten zoals winkels, horeca en de zorg, hetgeen blijkt uit de gebruikersklassen 34-43.

 

Tarkett biedt 10 jaar garantie voor commercieel gebruik en deze collectie wordt geleverd in twee formaten (tegels en planken) en acht hout- en twee betondecors in een matte afwerking.


 

* Volatile organic compounds (VOC’s), in het Nederlands Vluchtige organische stoffen (VOS) genaamd, zijn chemische verbindingen die bij kamertemperatuur gemakkelijk verdampen en in de lucht terechtkomen.Links

www.tarkett.nl

Tags

nieuws, interieur, vloer, pvcvloer, nonpvcvloer, duurzaam, recycling, ultramat, voc uitstoot, vos, mineralen, polypropyleen, stabiliteit, gebruikersklasse, verlijming, planken , tegels, formaten, collectie, ruimtes, werkplekken, klaslokalen, winkels, zorgcentra, groenestroom, snijresten, fabriek, #idrevolution, #tarkett

Gerelateerd nieuws
Designervaring
Patricia Urquiola x Heimtextil wordt een meeslepende installatie die een samenhangende designervaring mogelijk maakt tijdens de beurs in 2025.
lees verder
 
Vroegboekfase Imm cologne 2025
lees verder
Presentatie woontrends 2025
Inretail heeft in samenwerking met trendwatcher Aafje Nijman de woontrends voor 2025 in kaart gebracht en maakte deze op 8 april bekend.
lees verder
Van der Linden naar Decorette
Per 1 mei aanstaande heeft EK Living, franchisegever van Decorette, een nieuwe formulemanager. Frank van der Linden zal deze functie dan op zich nemen.
lees verder
Groei bestedingen woninginrichting
De consumptie van Nederlandse huishoudens krimpt iets in februari, maar onder meer de woninginrichting groeit wel licht.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden