Dunlopillo eigenaar bijna failliet

Zaterdag 29 juni 2024

De Duitse matrassenspecialist Breckle, onder meer eigenaar van de slaapmerk Dunlopillo, nadert het faillissement.
Dunlopillo eigenaar bijna failliet

Het in surseance verkerende Breckle Northeim staat aan de rand van de afgrond. Zoals onder andere de Hessische Niedersächsische Allgemeine meldt, is er nog geen koper gevonden voor het al lang bestaande bedrijf.

 

Er was eerder één geïnteresseerde partij uit Oost-Europa. Deze koper haakte echter af 'vanwege de algemene situatie in Duitsland', zo stelt directeur Christian Paar. Het bedrijf zal daarom uiterlijk in augustus definitief moeten sluiten. Dit heeft gevolgen voor Breckle Matratzenfabrik, Breckle Polsterbetten, Lapur en het bedrijf erboven, PB Holding Northeim. Er is mogelijk nog steeds een geïnteresseerde partij voor de schuimproductie van Lapur, vertelde Paar aan de krant. Maar er is nog niets concreet.

 

Ongeveer 250 werknemers zullen mogelijk hun baan verliezen. Volgens Christian Paar zijn er al 100 werknemers ontslagen en zullen er nog meer volgen. 'Met een klein team worden nu de laatste orders verwerkt.'

 

In 2023 nam Breckle nog het slaaplabel Dunlopillo over, waarmee Paar grootse plannen had. Het is ook onbekend wat er met Dunlopillo gaat gebeuren.Links

www.dunlopillo.de
www.dunlopilloworld.com
www.breckle.de

Tags

nieuws, interieur, matrassen, overname, investering, familiebedrijf, aandelen, latex, productie, merk, strategie, internationaal, merkenbeleid, partner, premiummerk, surseance, financieringsprobleem, directie, verlies, failliet, faillissement, bankroet, overname, curator, faling, boeken neerleggen, boeken neergelegd, legde de boeken neer, insolventie, doorstart, opschorting, surseance, #opschorting, #faillietontslagen, #dunlopillo, #breckle, #pbholding

Gerelateerd nieuws
Duurzaam aanbod matrassen
Emma - The Sleep Company, zet een stap richting duurzaamheid met de introductie van twee nieuwe initiatieven: de lancering van Emma Second Life en het volledig vernieuwde Edge-to-Edge online portfolio en matrassen.
lees verder
Carpetright UK op rand faillissement
Carpetright heeft in Groot BrittaniŽ een verzoek ingediend om een bewindvoerder aan te stellen, terwijl het werkt aan een nieuwe financiering of een overname.
lees verder
Otak alias Cozy-Homes winkel failliet
Over Otak Meubelen Enschede is gisteren het faillissement uitgesproken door de rechtbank in Overijssel, vestiging Almelo.
lees verder
 
Wieke alweer weg bij Auping
lees verder
 
Overname Dunlopillo
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden