Donkere resultaten voor Signify

Maandag 31 juli 2023

Signify meldt dat de resultaten over het tweede kwartaal lager uitvallen dan verwacht. Daarom worden de verwachtingen voor de marge over heel 2023 bijgesteld.
Donkere resultaten voor Signify

Vorig jaar was geen best jaar voor Signify, maar ook de kwartaalcijfers van 2023 zijn slechter dan verwacht. Ondanks - of misschien juist door - prijsverhogingen daalde omzet met 10,5% ten opzichte van vorig jaar tot € 1,6 miljard, de marge van de aangepaste bedrijfswinst daalde van 9,5% tot 8,3% en de winst is € 45 miljoen, tegen € 248 miljoen vorig jaar. Volgens ceo Eric Rondolat doet de verlichting het slecht op alle vlakken, de residentiele en zakelijke markt, en is het herstel op de Chinese markt langzamer dan verwacht. Mede door de inflatie gaven mensen minder geld uit aan de slimme lichtmerken Hue en Wiz. Tegelijk wordt er minder gebouwd en verbouwd en is er daarom minder vraag naar verlichting. Alleen professionele buitenverlichting wordt nog wel goed verkocht, gestimuleerd door steun van de overheid.

 

Signify is nog steeds hoopvol dat er dit jaar verbetering plaats zal vinden, maar is voorzichtig in de verwachting. Marge van het aangepaste bedrijfsresultaat is teruggezet van tussen de 10,5% en 11,5% naar 9,5% tot 10,5%. Naar verwachting zal de kasstroom wel uit komen aan de bovenkant van het eerder aangegeven gebied van tussen de 6 en 8% van de omzet. Er worden maatregelen genomen om de resultaten verbeteren, dit zal volgens Rondolat ten koste van banen gaan. Hoeveel mensen hun baan kwijtraken is nog onbekend.Links

www.signify.com/nl-nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, woon, woning, project, kantoor, retail, winkel, licht, verlichting, lamp, fabrikant, led, halogeen, armatuur, domotica, bluetooth, app, omzet, omzetcijfers, kwartaalcijfers, #philips, #philipshue, #philipshuebridge, #signify

Gerelateerd nieuws
Belgisch design in Milaan
Bold Dualities wordt de grootste showcase ooit van Belgium is Design tijdens de Milan Design Week.
lees verder
Kleinste Ikea
Ikea opent kleinste vestiging van Nederland in Leeuwarden. Dit Plan & Order Point zorgt voor goede bereikbaarheid in Friesland.
lees verder
 
Design Tales verhuist
lees verder
Tevreden over Voorjaarsvakdagen
Van 4-7 februari waren de jaarlijkse Voorjaarsvakdagen bij De Woonindustrie met het thema 'Open Up!'. Ondanks uitdagende marktomstandigheden bleef het aantal bezoekers volgens de organisatie gelijk aan de voorgaande edities.
lees verder
Smart home slimmer
[Sponsored artikel] - Hoe maak je jouw huis slimmer met smart home producten om dagelijkse taken efficiŽnter en gemakkelijker te maken?
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden