Afhaalmogelijkheid dooddoener

Dinsdag 02 februari 2021

Brancheorganisatie Inretail bedelt sinds de Nederlandse winkelsluiting half december om een 'click & collect'. Nu dat afhalen na twee maanden waarschijnlijk eindelijk groen licht krijgt, wordt dat beschouwd als een zoethoudertje. Het is tijd voor actie!
Afhaalmogelijkheid dooddoener

In de column 'De Week van Jan Meerman' van 1 februari herdenkt de algemeen directeur van brancheorganisatie Inretail eerst de dichtgetimmerde etalages en wanhopige winkeliers. Ook spreekt hij terecht zijn grote afkeur uit over de plunderrellen.

Na de als desastreus betitelde winkelsluiting van half december gaat de Nederlandse regering bij de gratie van de grote roerganger Van Dissel en z'n virusdiscipelen Rutte & Co. nu - na anderhalve maand praten en gestaag verder dalende 'coronacijfers' - waarschijnlijk vanavond tijdens een persconferentie aankondigen dat afhalen vanaf 10 februari niet alleen bij doe-het-zelfzaken, eet- en drinkgelegenheden, coffeeshops en bibliotheken mag, maar ook bij kledingzaken, boekhandels, meubelwinkels en tuincentra. Maar juich niet te vroeg: de winkelsluiting wordt wel meteen met opnieuw tenminste drie weken verlengd!

Meerman pleit ervoor te blijven praten: 'Te meer omdat onze voorstellen, die in een gepast tempo een veilige uitweg creëren uit deze misère, politiek bespreekbaar zijn. Er is zelfs ruimte voor extra steunmaatregelen voor specifieke groepen. Bijna zeker krijgen we deze week groen licht voor click & collect en in dat kielzog: kopen op afspraak.'

Kopen op afspraak is er echter nog niet door en de afhaaloptie wordt als een dooddoener en zoethoudertje beschouwd en biedt de meeste ondernemers dan ook volstrekt onvoldoende perspectief. De teneur van de reacties op de column: 'De maat is vol en de tijd voor praten voorbij.'

De overheid luistert immers al heel lang niet, behalve naar de sensatiebeluste pers en virologen die opgeleid zijn om hun hele leven lang angst te prediken. Ook leert men niets: met lockdowns, avondklokken en mondkapjes is niets bereikt, behalve een gigantische nevenschade, óók op het gebied van gezondheid!

Andere maatregelen (serieus werk maken van goede preventie, ventilatie en opschalen zorg) zijn niet of nauwelijks uitgeprobeerd noch doorgevoerd. De enige uitwegstrategie die men predikt - vaccineren - is ook nog eens tranentrekkend slecht georganiseerd door de veelbekritiseerde minister Hugo de Jonge. Kortom: een absolute wanprestatie! Het lijkt bijna bewust. En de oplossing om click & collect nu dan wel toe te staan, is echt veel te weinig en biedt velen geen oplossing.

 

Het is tijd voor demonstreren en actie: open de winkels, voordat het te laat is!

 

P.S. 03-02-2021: Misschien is het - om zo snel mogelijk te kunnen heropenen - verstandig als Inretail ook een rechtzaak start. In Duitsland heeft een rechter in januari blijkbaar de uitspraak gedaan dat de maatregelen ongrondwettelijk zijn. Een belangrijk precedent dus: https://thefireonline.com/duitse-rechter-coronabeleid-catastrofaal-verkeerde-politieke-beslissing-met-dramatische-gevolgen-voor-menselijk-leven/Links

www.inretail.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, wonen, woning, residentieel, non-food, retail, detailhandel, brancheorganisatie, belangenbehartiger, cbw, mitex, in retail, winkel, organisatie, belang, vereniging, informatie, portaal, arbeid, pensioen, regeling, omstandigheden, economie, crisis, corona, covid-19, inretail, veiligheid, veiligheidsprotocol, afhalen, click&collect, #lockdown, #mondkapjesplicht, #corona, #covid19, #inretail, #kiesretail

Gerelateerd nieuws
Edelstenen op de bank
Moooi breidt zijn collectie The Extra O uit met een nieuwe serie kussens van Claire Vos. Om de kussens te maken is volgens het bedrijf een revolutionaire printtechnologie gebruikt.
lees verder
Nieuw directrice Gerflor
Vinylvloerenfabrikant Gerflor heeft een nieuwe managing director Benelux, waar Nay Tawile afscheid heeft genomen.
lees verder
Orderchamp groeit naar 25.000 retailers
Anderhalf jaar na oprichting heeft de 25.000ste retailer zich al aangesloten bij digitaal inkoopplatform Orderchamp, dat ook al meer dan 1.200 Europese merken telt! En de Digital Fair Spring loopt!
lees verder
 
Gerard Castelijn overleden
lees verder
 
Apple HomeKit voor raambekleding
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden