Belgische meubelindustrie onder druk
De Belgische federatie van de textiel-, hout- en meubelindustrie Fedustria meldt in Conjuctuurnota 2022 dat de competitiviteit en marges door stijgende kosten voor de Belgische meubelindustrie onder druk komen te staan.
lees verder
Slimme apparaten dirigeren
Ikea lanceert Dirigera: een nieuwe Home Smart hub die in combinatie met de vernieuwde Home Smart app slimme apparaten kan bedienen.
lees verder
Leefbaarheid in gevaar
De situatie in de detailhandel is alarmerend. Alleen al door hoge energielasten, steeds hogere huurkosten en stijgende loonkosten boekt het grootste deel van de ondernemers de komende jaren een negatief bedrijfsresultaat.
lees verder
Goed gevoel over Orgatec
De verwachtingen waren hooggespannen, maar Orgatec 2022 heeft ze volgens organisator Koelnmesse waargemaakt. Exposanten en vakbezoekers waren positief over de herstart van deze internationale projectinrichtingsvakbeurs.
lees verder
Houtgroothandel nu IntriPlex
[Sponsored artikel] - Sinds half oktober gaat de online houthandel De Houtgroothandel uit Angerlo verder onder de nieuwe naam IntriPlex.
lees verder
Meer omzet, minder volume in september
De Nederlandse detailhandel heeft in september 5,3% meer omgezet dan in september 2021, meldt het CBS. Het verkoopvolume was echter 3,5% lager. De omzet van de foodsector groeide met 7,3%, die van de non-foodsector met 4,7%.
lees verder
 
Groeigeld voor Whoppah
lees verder
Tips voor minder energieverbruik
[Sponsored artikel] - Nu de gas- en elektriciteitsprijzen de lucht ingeschoten zijn, zoeken we massaal naar manieren om minder energie te verbruiken en zo de kosten te drukken.
lees verder
Geen kantoor als clubhuis
Het kantoor moet geen clubhuis worden. Dat is één van de conclusies van het Center for People and Buildings (CfPB). Tijdens het CfPB Jaarcongres van afgelopen week deelden de onderzoekers van het Delftse kenniscentrum de eerste resultaten van het grootschalige onderzoek ‘Werk in Transitie’.
lees verder
Verkoop Made.com vastgelopen
De overnamegesprekken van Made.com zijn vastgelopen waardoor de webshop uit de lucht is en er dus ook geen nieuwe bestellingen kunnen worden aangenomen.
lees verder
Grote brand Jysk Delft
Zondagmiddag is een zeer grote brand uitgebroken in het pand van woonwinkel Jysk in Delft. De brandweer is massaal uitgerukt en een NL Alert riep inwoners van Delft op ramen en deuren gesloten te houden. Er worden tot dusver geen gewonden gemeld.
lees verder
Nederlander koopt minder goederen online
In 2022 gaf 74% van de Nederlanders van twaalf jaar of ouder aan iets online gekocht te hebben. Dat is minder dan een jaar eerder toen 77% iets online kocht, zo meld het CBS.
lees verder
Design- en kunstparcours Uptown
Voor de achtste keer vindt het design- en kunstparcours Uptown plaats op de Waterloolaan (Brussel) en omgeving. Het evenement maakt het mogelijk om van 14–22 oktober 2022 ontwerpers te ontmoeten op meer dan 20 partnerlocaties.
lees verder
Nominatie voor Podcast Award
De Interieur Club Podcast is al enige tijd flink aan het groeien en dat heeft nu geleid tot een nominatie voor een prestigieuze prijs, de Dutch Podcast awards.
lees verder
Nieuwe aandeelhouders Verhoek
Verhoek Europe heeft overeenstemming bereikt met Henk Verhoek, Sjoerd Stiksma en Hans van Eenennaam over de aankoop van het aandelenpakket. Met deze transactie versterkt Verhoek Europe haar positie en is de weg vrij voor investeringen gericht op de continuïteit en ontplooiing van de organisatie.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden