Van operatieafval naar stoel

Woensdag 06 juli 2022

Meubelfabrikant Vepa en klimaatneutrale materiaaltechnologie provider Bywyd presenteren een uniek stoel, gemaakt van operatieafval: de Blue Finn.
Van operatieafval naar stoel
Van operatieafval naar stoel Van operatieafval naar stoel

De levering van steriele instrumenten voor operatiekamers is topprioriteit. Om deze instrumenten steriel te houden worden ze afgedekt met inpakmateriaal, in veel gevallen: Bluewrap. Dit materiaal wordt slechts eenmalig gebruikt en daarna weggegooid, terwijl ziekenhuizen er juist naar streven om hun afval te verminderen. Met zes ketenpartners wordt dit materiaal nu door Vepa en Bywyd geupcycled, naar een stoel die in het ziekenhuis en daarbuiten gebruikt kan worden. De zitting en de kuip zijn daarbij gemaakt van Bluewrap.

Ziekenhuizen LUMC en Meander zijn – net als de Groene OK en afvalverwerker Prezero – vanaf het begin betrokken bij het proces. De Blue Finn is onderdeel van een brede collectie stoelen gemaakt van gerecyclede kunststoffen. Alle meubels worden volledig in de eigen fabrieken van Vepa in Hoogeveen en Wijchen gemaakt. De stoel is zowel als barkruk, als halfhoge barkruk en als gewone stoel verkrijgbaar. De onderdelen van de Blue Finn zijn zo ontworpen dat ze na gebruik eenvoudig van elkaar gescheiden kunnen worden voor hergebruiken. De stoel is vanaf vandaag te bestellen en wordt in Q4 bij klanten geleverd.

 

In 2020 maakte Vepa al bio-stoelen van hennep.Links

www.drentea.nl
www.plantics.nl
www.vepa.nl
www.vepadrentea.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, kantoor, project, meubelen, recyclebaar, textiel, stof, vilt, bekleding, thuiswerk, werkplek, stoel, kruk, vepa, prezero, #vepa, #vepathefurniturefactory, #vepafurniturefactory, #bluefin, #bywyd

Gerelateerd nieuws
 
Terugkoop Exterioo en Juntoo
lees verder
Nieuw DC Jysk
Jysk is begonnen met de belevering van winkels in Nederland en BelgiŽ vanuit het nieuwe distributiecentrum in Lelystad. In het tijdelijke onderkomen liggen de 500 bestverkopende producten van de Deense retailer opgeslagen.
lees verder
 
HMC Next
lees verder
FFDD exposanten voorgesteld
Nog iets meer dan een week en dan vinden de Flanders Furniture Design Days (FFDD) plaats. Van 27Ė31 maart 2023 openen twaalf Belgische meubelleveranciers in de regio West-Vlaanderen hun deuren.
lees verder
Financiering via kickstarter
Nieuwe vormen van marktintroductie en financiering ontwikkelen zich snel. Een mooi voorbeeld is de ontwikkeling en introductie van een kindermeubel door Clover Living.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden