Uitgever Residence failliet

Donderdag 11 april 2019

Pelican Media, de uitgever van onder meer Residence, het magazine voor de verkoop van exclusieve huizen, is gisteren failliet verklaard.
Uitgever Residence failliet

De exacte reden voor het faillissement van Pelican Media uit Amsterdam is nog niet bekend. Wel stelt curator Stephan Voermans in Villa Media dat de uitgeverij – die zich met onder meer het tijdschrift Residence en het event Residence Salon richtte op de wat meer fortuinlijke lezer – last had van de krimpende tijdschriftmarkt.

Pelican, opgericht in 1990, ging ook in 2013 al eens bankroet. Een decennium geleden had Pelican nog zo'n 80 medewerkers en een omzet van € 20 miljoen. Recent waren er nog veertien mensen in dienst.

Vooralsnog lijken de bladen, naast Residence bijvoorbeeld ook het luxe autoblad Carros, het personeel en de contentmarketingtak volgens Adformatie buiten schot van de insolventie te blijven omdat deze binnen een andere bv van de holding vallen. Vooral drukkers en distributeurs zouden de dupe zijn.Links

www.pelicanmedia.nl
www.salonresidence.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, uitgever, uitgeverij, wonen, woon, woning, huis, makelaar, event, beurs, evenement, show, stof, textiel, ontwerp, design, designer, laren singer, museum, salon, residence, salon residence, failliet, bankroet, faling, boeken neerleggen, insolventie, doorstart, overname, buy-out, #salon, #residence, #salonresidence, #pelicanmedia

Gerelateerd nieuws
 
Li omarmt Animisme
lees verder
DWI Vakbeurs najaar verspreid
De voorlopige planning van de najaarseditie van de Vakbeurs of liever gezegd Vakdagen van DWI (De Woonindustrie) in Nieuwegein was van 13-16 september 2020, maar dat is toch weer iets aangepast om het bezoek in verband met corona beter te kunnen spreiden.
lees verder
 
Designroute Glue in Amsterdam
lees verder
Das Haus jubileert en vernieuwt
Das Haus, de bekende designattractie op meubelbeurs IMM, viert in 2021 zijn 10-jarig. Dit markeert een nieuwe oriŽntatie: inhoudelijk meer aandacht voor toekomstige ontwikkelingen en thema's en een groep designers die samen een vernieuwd Das Haus neerzetten.
lees verder
 
Driedaagse ETC Design Experience
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden