Uitgever Residence failliet

Donderdag 11 april 2019

Pelican Media, de uitgever van onder meer Residence, het magazine voor de verkoop van exclusieve huizen, is gisteren failliet verklaard.
Uitgever Residence failliet

De exacte reden voor het faillissement van Pelican Media uit Amsterdam is nog niet bekend. Wel stelt curator Stephan Voermans in Villa Media dat de uitgeverij – die zich met onder meer het tijdschrift Residence en het event Residence Salon richtte op de wat meer fortuinlijke lezer – last had van de krimpende tijdschriftmarkt.

Pelican, opgericht in 1990, ging ook in 2013 al eens bankroet. Een decennium geleden had Pelican nog zo'n 80 medewerkers en een omzet van € 20 miljoen. Recent waren er nog veertien mensen in dienst.

Vooralsnog lijken de bladen, naast Residence bijvoorbeeld ook het luxe autoblad Carros, het personeel en de contentmarketingtak volgens Adformatie buiten schot van de insolventie te blijven omdat deze binnen een andere bv van de holding vallen. Vooral drukkers en distributeurs zouden de dupe zijn.Links

www.pelicanmedia.nl
www.salonresidence.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, uitgever, uitgeverij, wonen, woon, woning, huis, makelaar, event, beurs, evenement, show, stof, textiel, ontwerp, design, designer, laren singer, museum, salon, residence, salon residence, failliet, bankroet, faling, boeken neerleggen, insolventie, doorstart, overname, buy-out, #salon, #residence, #salonresidence, #pelicanmedia

Gerelateerd nieuws
 
Dekbed-Discounter in bed met De Arend
lees verder
DWI: Zomerreces en nieuwe exposanten
Vlak voor het zomerreces heeft de Woonindustrie veel nieuws te melden. De samenwerking met BNS Crisp is verlengd en er starten verschillende nieuwe exposanten.
lees verder
Marc Chardonnens naar DWI
De Woonindustrie wil ht inspiratie- en inkoopplatform voor de woonbranche in Nederland worden. Daarom wordt Marc Chardonnens, voorheen werkzaam voor Trendz, aan het team van DWI toegevoegd.
lees verder
Ruim 200 merken op jubilerend Incoda
De komende editie van Incoda (Interieur Collectie Dagen) komende september in Gorinchem groeit. Meer dan 200 merken worden tijdens deze tiende editie gepresenteerd.
lees verder
Online meubelbranche groeit door AR
Fonq lanceerde vorige maand een AR-app gelanceerd die het mogelijk maakt producten in eigen woonomgeving te bekijken. Dat zorgt voor een flinke groei in online conversie.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden