Uitgesprokenzaak voor geschillen

Donderdag 19 december 2019

De Geschillencommissie wordt vervangen voor Uitgesprokenzaak.nl, een platform dat per 1 januari 2020 in de lucht komt.
Uitgesprokenzaak voor geschillen

Inretail directeur Jan Meerman stelde recent in zijn opiniecolumn 'De Week van Jan Meerman' dat de CBW-erkend geschillenregeling in de woonbranche teveel tot juridische procedures leidden. Met uitspraken die uiteindelijk alleen maar verliezers opleverden: 'Of het nu de in het gelijkgestelde winkelier was, of de consument die won. Niet zelden was het een sijpelende bron van nog meer negatieve energie, geklier en slechte reclame.'

Tot op heden moest een geschil gemeld worden bij de Geschillencommissie en bogen deskundigen op het gebied van consumentenrecht zich over de kwestie. Vervolgens volgde een half uur durende zitting een bindende uitspraak binnen een maand. De consument moest daarvoor tussen de € 102,50 en 152,50 betalen. Dat bedrag werd terugbetaald als de consument geheel gelijk kreeg.

Vanaf 1 januari geldt een andere onafhankelijke CBW - Centrale Branchevereniging Wonen, oude naam van Inretail - erkend regeling: Uitgesprokenzaak.nl. Hierbij ligt de nadruk op mediation. Ook hierbij kan de klacht gemeld worden op de website, die vanaf 1 januari actief is. Vervolgens gaan juridisch geschoolde mediators met betrokkenen 'digitaal aan tafel'. Er komt dus geen zitting meer, wel kan er eventueel een videoconferentie georganiseerd worden.

Hoewel Inretail zelf op de site www.cbw-erkend.nl meldt dat het indienen van een klacht eenvoudig, de procedure goedkoop en het klachtengeld niet veel is, moet het nieuwe systeem efficiënter en minder duur zijn, wat prettig is gezien de zo'n 800 klachten per jaar. De woonbranche staat daarmee in de top drie van bedrijfstakken met consumentenbezwaren.Links

www.cbw-erkend.nl
www.geschillencommissie.nl
www.inretail.nl
www.uitgesprokenzaak.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, woon, wonen, woning, residentieel, non-food, retail, detailhandel, brancheorganisatie, belangenbehartiger, cbw, mitex, in retail, inretail, geschillen, geschillencommissie, consumentenbond, radar, garantie, zekerheid, aanbetaling, winkel, shop, webwinkel, webshop, online, organisatie, belang, vereniging, informatie, portaal, arbeid, pensioen, regeling, omstandigheden, #cbwerkend, #geschillencommissie, #inretail, #uitgesprokenzaak

Gerelateerd nieuws
Effen in spotlicht bij Artex
Artex heeft een passie voor uniís. De kleuren van de stoffenfabrikant worden in de verfkeuken van het bedrijf gemaakt. Een samenspel tussen ontwerpers en verfkeukenspecialisten.
lees verder
Issabella-Interiors op zolder
Issabella-Interiors verhuist per september naar voormalig klooster MariŽnhof. De interior designer betrekt hiermee de grootste restaureerde zolder van Amersfoort.
lees verder
 
Najaar bij Mrs.Me
lees verder
Bankroet Recor onafwendbaar
Twee resterende partijen die geÔnteresseerd waren om de in moeilijkheden verkerende meubelfabrikant Recor over te nemen zijn afgehaakt. Daardoor lijkt een faillissement een kwestie van tijd.
lees verder
3C en Nordlux naar DWI
Steeds meer nieuwe exposanten trekken naar DWI (De Woonindustrie) met de Vakdagen van 13-15 september en 21-22 september in het verschiet. Zo is de 3C Gruppe present en heeft Nordlux een nieuwe vaste stand.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden