Edward van Vliet ontwerpt voor Rohleder

Donderdag 19 december 2019

De Nederlandse ontwerper Edward van Vliet ontwierp een exclusieve textielcollectie in samenwerking met Rohleder. De Rohleder Home Collection by Edward van Vliet.
Edward van Vliet ontwerpt voor Rohleder
Edward van Vliet ontwerpt voor Rohleder Edward van Vliet ontwerpt voor Rohleder

Sinds eind 2018, dat wil zeggen bijna een jaar lang, werken weverij Rohleder en Edward van Vliet aan deze nieuwe Home Collection by Edward van Vliet. De basis zijn kussens en plaids, gesierd door dessins uit de rijke ontwerpgeschiedenis van Van Vliet. Verre culturen en landen, van Afrika tot Azië, vormen de inspiratiebron voor de collectie.

 

Het velours Spirocube (foto 2) wordt gecombineerd met de verfijnde grafische spirograaf. Het patroon Dutch Sky (foto 3) doet denken aan een Nederlands zijden schilderij. Meer producten, zoals een gestoffeerd krukje en een screen door fabrikant Gardelux volgen nog.

 

De collectie is volgend jaar te zien op Maison & Objet in Parijs van 17 tot 21 januari en Ambiente in Frankfurt, van 7 tot 11 februari 2020.Links

www.rohleder.com

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woon, woning, project, woning, woninginrichting, poef, hocker, tafel, kussen, plaids, #rohleder, #edwardvanvliet, #ambiente, #maisonetobjet, #gardelux

Gerelateerd nieuws
Effen in spotlicht bij Artex
Artex heeft een passie voor uniís. De kleuren van de stoffenfabrikant worden in de verfkeuken van het bedrijf gemaakt. Een samenspel tussen ontwerpers en verfkeukenspecialisten.
lees verder
Issabella-Interiors op zolder
Issabella-Interiors verhuist per september naar voormalig klooster MariŽnhof. De interior designer betrekt hiermee de grootste restaureerde zolder van Amersfoort.
lees verder
3C en Nordlux naar DWI
Steeds meer nieuwe exposanten trekken naar DWI (De Woonindustrie) met de Vakdagen van 13-15 september en 21-22 september in het verschiet. Zo is de 3C Gruppe present en heeft Nordlux een nieuwe vaste stand.
lees verder
Avery Dennison verdeelt Squid
Het decoratieve plakfolie Squid, van Lampe Textiles, wordt vanaf september exclusief aan de grafische industrie verdeeld door Avery Dennison.
lees verder
Circulair interieur te huur
Initiatieven om meubelen en andere interieurproducten te (ver)huren of leasen zijn er steeds meer. Keypro doet dat ook en gooit daarbij circulaire producten als 'usp' in de strijd.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden