Agostino Iacurci voor Proposte

Woensdag 18 december 2019

Elk jaar vraagt Proposte een vertegenwoordiger uit de designwereld als boegbeeld voor deze internationale beurs in meubel- en gordijnstoffen. Zo ook voor de 28e editie in Cernobbio (Como).
Agostino Iacurci voor Proposte
Agostino Iacurci voor Proposte Agostino Iacurci voor Proposte

Voor de komende editie van Proposte vroeg de organisatie illustrator Agostino Iacurci (foto) om het campagnebeeld van de beurs (foto 2) te ontwerpen. De internationale stoffenbeurs wordt gehouden van maandag 27 tot woensdag 29 april 2020, zoals gebruikelijk in het prachtige Villa Erba expositiecentrum.

Agostino Iacurci (1986), de in Berlijn woonachtige multidisciplinaire kunstenaar van Italiaanse afkomst, staat bekend om zijn verrassende vormen en 'multi-level'-verhalen. Tijdens het ontwerpen van de Proposte 2020-poster dacht hij aan het vermogen van stoffen om ruimtes en objecten te transformeren en moest ook denken aan de Poltrona di Proust (1978) van Alessandro Mendini (foto 3, Creative Commons). Een op die geïnspireerde fauteuil heeft hij vervolgens in het midden van het tafereel geplaatst - theatraal gekruist door twee gordijnen opengehouden met strikjes - waarop elk onderdeel - armleuningen, rugleuning en zitting - met een andere gedecoreerde stof is uitgevoerd. Dit symboliseert de internationale, multiculturele en open identiteit van het object en het evenement Proposte.
Links

www.agostinoiacurci.com
www.ascontexeditoriale.com
www.internationalobservatory.com
www.propostefair.it

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, woon beurs, show, evenement, tentoonstelling, event, evenement, interieurbekleding, interieurstof, stof, meubelstof, gordijn, raam, meubel, bekleding, interieurtextiel, textielfabrikant, textielindustrie, converter, grossier, raamdecoratie, meubelstoffen, #internationalobservatory, #ascontexeditoriale, #villaerba, #sheratonlakecomo, #spaziocomo, #cernobbioshed, #villabernasconi, #propostefair, #proposte28, #proposte2020, #agostinoiacurci

Gerelateerd nieuws
Effen in spotlicht bij Artex
Artex heeft een passie voor uniís. De kleuren van de stoffenfabrikant worden in de verfkeuken van het bedrijf gemaakt. Een samenspel tussen ontwerpers en verfkeukenspecialisten.
lees verder
Issabella-Interiors op zolder
Issabella-Interiors verhuist per september naar voormalig klooster MariŽnhof. De interior designer betrekt hiermee de grootste restaureerde zolder van Amersfoort.
lees verder
Avery Dennison verdeelt Squid
Het decoratieve plakfolie Squid, van Lampe Textiles, wordt vanaf september exclusief aan de grafische industrie verdeeld door Avery Dennison.
lees verder
Circulair interieur te huur
Initiatieven om meubelen en andere interieurproducten te (ver)huren of leasen zijn er steeds meer. Keypro doet dat ook en gooit daarbij circulaire producten als 'usp' in de strijd.
lees verder
 
Interieuromzet corona-Q2 prima
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden