Agostino Iacurci voor Proposte

Woensdag 18 december 2019

Elk jaar vraagt Proposte een vertegenwoordiger uit de designwereld als boegbeeld voor deze internationale beurs in meubel- en gordijnstoffen. Zo ook voor de 28e editie in Cernobbio (Como).
Agostino Iacurci voor Proposte
Agostino Iacurci voor Proposte Agostino Iacurci voor Proposte

Voor de komende editie van Proposte vroeg de organisatie illustrator Agostino Iacurci (foto) om het campagnebeeld van de beurs (foto 2) te ontwerpen. De internationale stoffenbeurs wordt gehouden van maandag 27 tot woensdag 29 april 2020, zoals gebruikelijk in het prachtige Villa Erba expositiecentrum.

Agostino Iacurci (1986), de in Berlijn woonachtige multidisciplinaire kunstenaar van Italiaanse afkomst, staat bekend om zijn verrassende vormen en 'multi-level'-verhalen. Tijdens het ontwerpen van de Proposte 2020-poster dacht hij aan het vermogen van stoffen om ruimtes en objecten te transformeren en moest ook denken aan de Poltrona di Proust (1978) van Alessandro Mendini (foto 3, Creative Commons). Een op die geïnspireerde fauteuil heeft hij vervolgens in het midden van het tafereel geplaatst - theatraal gekruist door twee gordijnen opengehouden met strikjes - waarop elk onderdeel - armleuningen, rugleuning en zitting - met een andere gedecoreerde stof is uitgevoerd. Dit symboliseert de internationale, multiculturele en open identiteit van het object en het evenement Proposte.
Links

www.agostinoiacurci.com
www.ascontexeditoriale.com
www.internationalobservatory.com
www.propostefair.it

Tags

Nieuws, interieur, wonen, woning, woon beurs, show, evenement, tentoonstelling, event, evenement, interieurbekleding, interieurstof, stof, meubelstof, gordijn, raam, meubel, bekleding, interieurtextiel, textielfabrikant, textielindustrie, converter, grossier, raamdecoratie, meubelstoffen, #internationalobservatory, #ascontexeditoriale, #villaerba, #sheratonlakecomo, #spaziocomo, #cernobbioshed, #villabernasconi, #propostefair, #proposte28, #proposte2020, #agostinoiacurci

Gerelateerd nieuws
 
Headlam over open confectie
lees verder
 
Sustainable Luxury van Vriesco
lees verder
IMM Cologne succesvol
Zondag 19 januari eindigde de IMM Cologne. In totaal kwamen er ruim 128.000 bezoekers (inclusief schatting voor de laatste dag) naar de beurs, waarvan circa de helft van buiten Duitsland.
lees verder
Nieuwe meubelwebshop Woonq
Jamani, het fusiebedrijf achter onder meer Dekbed-Discounter, heeft een nieuwe online meubelwinkel geopend: Woonq.
lees verder
Decorette wordt Homed in Duitsland
Decorette wordt onder de naam Homed in de Duitse markt gelanceerd tijdens een beurs van moeder EK/servicegroup.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden