Take a Seat Please failliet

Vrijdag 21 februari 2020

Vlak voor carnaval is het doek gevallen voor Tasp, Take A Seat Please bv, uit 's-Hertogenbosch.
Take a Seat Please failliet

Take A Seat Please (Tasp) van ex-Montis-directeur Hugo van Vlokhoven en zijn rechterhand meubelontwerper Lars Snellaars (foto links) was vooral bekend van de mooie hartjesstoel Love It! (foto rechts) die in samenwerking met Jan des Bouvrie (foto rechts) was gemaakt. Van elk verkocht exemplaar van deze stoel ging € 25 naar stichting 'Met Je Hart', die zich inzet om eenzaamheid onder zelfstandig wonende ouderen te verlichten. Die bijdragen zijn voldaan, laat Babs van Geel, oprichter van 'Met je hart' weten. De stoel met rode bekleding blijft overigens via Met je Hart verkrijgbaar, andere bekledingskleuren en overige modellen zijn via een andere ondernemening van Ron en Lars Snellaars leverbaar. Hugo van Vlokhoven is hierbij niet meer betrokken.

Tasp deed in 2017 een crowfund-actie via Collin en haalde getuige hun site toen binnen één uur € 65.000 tegen 8% rente met een looptijd van 48 maanden bij 91 investeerders op. De ondernemer zou voor eenzelfde bedrag een borgstelling hebben afgegeven.

 

Eind 2018 berichtte het bedrijf dat De Love-It!-stoel onder andere te koop zou komen bij het warenhuis Hudson's Bay dat zoals bekend afgelopen jaar haar activiteiten binnen een jaar na de start in Nederland alweer moest beëindigen. De hele collectie van Tasp was tot voor kort te bewonderen in DWI te Nieuwegein.

Uitspraak van het faillissement door de rechtbank in 's-Hertogenbosch was 18 februari. De curator is H.L.J.M. van Grinsven van Next Advocaten uit Tilburg.Links

www.collincrowdfund.nl/take-a-seat-please
www.metjehart.nl
www.metjehart.nl/loveit
www.nextadvocaten.nl
www.tasp.nl

Tags

Nieuws, interieur, inrichting, wonen, meubel, stoel, zitmeubel, stapelbaar, failliet, faillissement, insolventie, bankroet, neerleggen boeken, doorstart, overname, curator, #woonindustrie, #dewoonindustrie, #dwi, #metjehart, #loveit, #takeaseatplease, #jandesbouvrie, #tasp, #hugovanvlokhoven, #larssnellaars

Gerelateerd nieuws
 
Economische crisis dodelijker dan corona
lees verder
Textielinitiatieven tegen corona
De coronacrisis heeft veel negatieve gevolgen. Moeilijke tijden halen in veel gevallen echter ook het beste in mensen naar boven. Verschillende bedrijven in de woonbranche zetten zich in om de crisis te bestrijden.
lees verder
Marty Hanegraaf overleden
Marty Hanegraaf is overleden. De eigenaar van het gelijknamige meubelagenturenbedrijf uit Den Bosch was al enige tijd ziek.
lees verder
Veiligheidsprotocol woonwinkels
Inretail heeft het protocol ‘Veilig winkelen’ dat samen met het Nederlandse ministerie van Economische Zaken werd ontwikkeld aangevuld met branchespecifieke protocollen.
lees verder
Salone del Mobile 2020 vervalt
Het zal niet meer als een grote verrassing komen: vanwege de corona-crisis vervalt de 2020-editie van Salone del Mobile in Rho - Milaan. De beurs wordt pas weer in 2021 gehouden.
lees verder

Ontvang het allerlaatste interieurnieuws dagelijks in uw mailbox!

Vul uw e-mailadres in en ontvang dagelijks het allerlaatste interieurnieuws van uw voorkeuren.

aanmelden
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten ontleend worden